Gece Emirin bıraktığını ve sebebini telefondan öğrendiğimde normalde artık yazmayı düşünmediğim bir konuda bir şeyin altını çizmek için yazmaya karar verdim neticede bu konunun canlanmasinda yaklaşık 2 sene civarı payım ve emegimin olduğunu düşünenlerden birisiyim tıpkı Emir ve bizden daha fazla görev yapmiş Enes kardesim gibi. Burada insanlar para karşılığı olmadan onca emek verip vakitlerinden ayirıp yazip çiziyor. Kışın sistemlerde yapılan detaylı haritalı tahminlerin sosyal medyada paylaşilmamasina ragmen ! Özellikle 9-10 sene geçirmiş birine güle güle giden gitsin diyip kestirip atmak ve banlamak kadar yanlış bir şey yoktur. Heleki bu kişi bölge sorumlusuysa o kadar insanların sorularına vakit ayırıp elinden geldiğince cevap verip emek harcamışken. O kadar emek var yani insan geri kazanmaya çalışır ne bileyim sadece empati yapmak gerekiyor. Neticede karşıdakinin bir gururu olduğunu unutmayalım, kimse burada çocuk degil o gurur incinip koptuktan sonra zaten ban kalksa ne olur kalkmasa ne olur. Herkes bazıları gibi 20 kere banlanip geri dönen bir karaktere sahip değildir. Son zamanlarda yapılan büyük yanlışlar olduğunu düsünüyorum eski üyelere. Herkes eleştiriye açık olmalı, karşıdaki özellikle eski bir üyeyse kim olursa olsun büyük yanlış yapıp küfür etmediği ve yapıcı olduğu sürece güle güle giden gitsin denmez tam tersi geri kazanmaya çalışılır. Bu resmen argoda tırnak içinde " hadi uza git buradan seninle uğraşamam artık demekten bir farkı yoktur " Herkesin belli başlı kırmızı çizgileri oturmuş bir karakteri vardir. Neyse herkesin hakkında hayırlısı ama bu üslup doğru değil. Hayırlı hafta sonları diliyorum.
Posts by Suratsız
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Sızma yapan rrrrussssbbbboooo çocuklarından 2 tanesini sağ ele geçirmişiz. Videoyu izledim. Ciğerim bir nebze soğudu.
Kendimizi bunlarla avutmamalıyız. Sorunu kaynağında aramak gerek, ilk sızma Kasım ayında yeni yerleşilen bir tepe konumu felan haritalı inceledim kötü yani çok riskli bir yer oraya ikmal yapmak hem zor hemde orayı kale gibi bir üs haline getirmek baya zaman alır buda kış mevsiminde neredeyse imkansız. Geniş bir alanda çadırlarla kum torbalarıyla felan olmaz o iş. O tepeye yazın konuşlanılmalıydı askerlerimiz Kasım ayında neden böyle bir hata yapılır tabi onuda yetkili komutanlara sormak gerekiyor. İkinci saldırı yapılan yer daha eski konuşlanılmış bir mevzi orayada artık kaç kişi geldi terroristler bilmiyorum ama 12 leş alındığına göre kaçanlarda olmuştur illa 15-20 arası geldiler anlaşılan sisli puslu ve karlı havalar tam onların sızma yapacakları zaman ona göre pençe harekatı bölgesindeki üslere çok sağlam korunma sağlanmalı kötü hava koşullarına göre tasarlanıp kale gibi olmalı oralar. Artık geçti ama en azından önümüzdeki yaz mevsimi bu açıdan önem taşıyor.
-
Yigit61 ColdCenk zamkolik erdi icenow123 Fatihaltinay55 hakan3434 Suratsız
Kıymetli kardeşlerim dostlarım ,
Sizler bu forumun değerli üyelerisiniz , forumda sizi tekrar görmek beni çok mutlu edecek , en kısa sürede bekliyorum sizi
Öncelikle şunu belirteyim ben forumu bırakmadım öyle bir şeyde yazmadım zaten sadece havalara ara verdim uzun bir süre. Real hayatta bir çok şeyi aksattık hem havalar hemde gereksiz sanal ortam tartışmaları yüzünden. İşime ve farklı özel durumlara daha çok yoğunlaşma zamanı. Havalardan uzak kalacağım içinde görevimi kendi isteğimle bırakmak istedim zaten ben kendi çapımda uzun vadeye yöneldiğim ve analizler yaptığım için uzun zamandır kısa vadeyi bir türlü sevememiştim. Arada futbol konusuna yazarım işte maçlarda malum Fener kırmızı çizgimizdir
Herkese bol aksiyonlu model takipleri. Emir sorulan soruları cevaplar zaten kendisi artık aktif. Özelden havalarla ilgili sorularda sorulmazsa makbule geçer zaten fazla giremiyorum, teşekkürler.
-
Olası 6 ve 7. Faz etkilerini suanda modellerde ararsan bulamazsin. 2. Hafta sonrasini bulacak ne olacaginida ozaman göreceğiz.
-
bu haritanın sinoptik görüntüsü bunlar
azor beklediğimiz yerlerde skaladan taşan yağış beklentisi varken aralık ayında işimiz zor umarım ilk 15-20 gün sonunda biter bu lanet pattern en azından son 10 günü kurtarırız
Bu harita Kasım ayındada böyleydi ağır fosladı, yani tutmuyor kardeşim ve sürekli değişiyor.
-
Evet gelelim Aralık ayına, Aralık Kasım ayında olduğu gibi Negatif Nao ile tamamlanacak. Daha önce hafif pozitif gözüktüğünü fakat vade yaklaşıncada Kasım ayında olduğu gibi yine Negatife bürüneceğini belirtmiştik. İzlanda kökenli yağışlı sistemcikler ilk yarısında gelecek ağırlıklı batı bölgeler ikinci yarısında kıyılara kar yapacak bir sistem ihtimali olabilir ama ikinci yarının daha hareketli geçmesi mümkün gibi duruyor. Kasım kadarki bol yağışlı süreç Aralık ayında olmayacaktır büyük ihtimalle belirtmekde fayda var.
Hep beraber heyecanla takip edeceğiz özellikle 13-14 sonrasını.
-
Kar yağdığında çıkmadın Umuttepeye , şu hava da çık doğal ortam temiz hava al biraz
Saatler kesişmedi napak, horozlar ötmeden umuttepeye nasil gideyim 😄 Sıkıntı yok daha çok kar yagar oraya illaki yakalarim.
-
Miss gibi yaz havası çıkın dısari evde oturmayin 😄
-
Öngörülmesi zor olan uzun vadeyemi odaklansak napsak 😄 Öncesi izlanda kokenli yağışlı havalar ve biraz soguma harici bir şey gözukmüyor gibi.
-
Futbol konusunda bazi yazilari kendi üzerlerine alınan arkadaşlar yüzünden oluyor bu sorun. Diyoruzki biz tartişmiyoruz arada makara yapiuoruz nazımız geçiyor diye ama adamlar sanki onlara laf ediyormuşuz yada ciddiymisiz gibi raporlayip şikayet ediyor, yada 2-3 hafta önceki şaka amaçlı yazilanlari önumüze bir anda getiriyor anlamsiz şekilde. Futbol konusunda çok abartıya kaçıp olayi memleket meselesi haline getirilmedigi sürece kimse yasaklanmamalı benim görüşüm budur. ColdCenk 'in yasaklanasinı özellikle dogru bulmuyorum eger konu sabahki olaysa, bunlar önemsemeyecek kadar basit şeyler fanatiklige gerek yok. Yigit61 Fatihaltinay55 ve manasbalasy yine benzer şekilde. Insanlar kendi aralarinda bir birlerine samimiyetleri geçtigi sürece zıt cümleler yazabilirler ama onlarin aralarindaki muhabbeti herkes anlayamaz. Bazı arkadaşlar bunu ciddi tartisiyor anliyor ve raporluyor oysaki öyle bir şey yok ortada.
-
-
Gem modeli dün olası sibiryayı yakalamıştı bugunde ona yakın görüntü vermiş. Gem gibi gelirse 2 sistem var birisi 8'inde öncelik o olmalı sürekli değişiyor modellerde. Alçak basınçların durumu işleri zorlaştırıyor.
-
Buda Kasim ayindaki 29 günlük gercekleşen toplam yagiş anomalysi.
-
Canavarı göndermiş 😄
-
-
-
-
Bu sistem önce Balkan -italya hattına inecek derken bir anda mükemmel bir atlantik düzeni sonrası azorun eşsiz hamlesi ve harika bir polar atakla ortaya kusursuz bir sinoptik çıkmıştı:)Herşey çok hızlı gelişti
Evet dün gibi hatırlıyorum çünkü kendimede pay koparma derdindeydim
4-5 cm bir şey görmüştüm doğu marmarada. Bu sistemide ilk gören Ukmo modeliydi ve biraz daha batılı veriyordu hatta +3.5 Nao indexine göre imkansız felan diyenler çoktu ama bir şekilde biraz doğu yaparak geldi.
-
Bu senaryodan devamında uzun vadede sibirya çıkabilirdi
-
2020 Şubat orta ve doğu Karadeniz sistemi aşırı pozitif Nao ve Ao ile gelmişti 1 tanede benden örnek olsun. +3 +4lerle geldi yani.