Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Her sene aynı şeyleri söylüyorlar. Değişen tek şey her gün daha kötüye gidiyoruz. Bu ülkenin düzelmesi artık zor ama imkansız değil. Ama bana göre şu an düzelmesi imkansız. Eğitim iyi olursa adalet iyi olursa torpil olmazsa düzeliriz

    Çok zor değil bunu halktan az okuyan araştıran bile biliyor zaten. Sen ortama güven ver,düzgün bir kalkınma ekonomi planını kamuoyu ile paylaş,merkez bankası ile oynayıp durma,yapabildiğin kadar ihracat yap zaten düzelecek. Hemen 1 senede düzelemez artık zaten ama 5 sene içerisinde düzgün bir hale gelebilir şu halden. Yani bu gidiş ile dolar 20 de olur 25 de olur. 10 olduğuna şükrediyorum ben. Geçen seneden beri 10'u geçeceğini söyledik zaten bunu tahmin etmek zor değildi. Allah sonumuzu hayırlı eylesin kısmet yoruldum,yorulduk artık.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Benim merak ettiğim bir konu var. Kötüyü çağırmak istemem. Ekonomi çok kötü halde ve gittikçe daha da kötüye gidiyor. Türkiye'nin ekonomisi,merkezi,kalbi,beyni marmara bunu bölgecilik yapıp tartışmak adına demiyorum. Büyük marmara depreminin eli kulağında he şimdi oldu olacak. 3 Tane büyük fay var. Şu ekonomik krizin içerisinde allah korusun oldu diyelim bu deprem ülke nasıl toparlanacak? Alınan bir önlem,hareket,bir şey görüyor musunuz siz? Ben kendi ilim adına söyleyeyim deprem adına hiçbir önlem yok. En çok onun bedelini ödeyeceğiz. İş işten geçince anlayacak herkes. Tek duam bu depremin olabildiğince geç olması. Bu ülke o depremi kaldıramaz. Hem de hiç kaldıramaz.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Dolarin yükselmesi bilinçli yapiliyor bunun başka açıklaması olamaz ama niçin bilinçli olarak Turk Lirası dusurulur onu da bende bilmiyorum ama yapılan şey halkı fakirlestiriyor ve alim gücünü yerlere dusuruyor bunun bir sonu olmalı artık...

  • Dolarin yükselmesi bilinçli yapiliyor bunun başka açıklaması olamaz ama niçin bilinçli olarak Turk Lirası dusurulur onu da bende bilmiyorum ama yapılan şey halkı fakirlestiriyor ve alim gücünü yerlere dusuruyor bunun bir sonu olmalı artık...

    İhracatı yükseltmek için kura dokunulmuyor halka da bol bol para verip enflasyonu yükseltiyoruz ama kimse cebinden çıkandan memnun değil. Hani sürekli diyorlar ya otoparklar dolu avmler dolu. O kuyruklara girdiğimde bir kişinin bile nakit ödeme yaptığını görmüyorum herkes borç içinde sürekli erteliyoruz markete gidip bir kaşar peynir bir çay biraz da zeytin alayım diyorsun 100 TL ediyor ben o 100 TL verdikten sonra cebimde para varmış yokmuş önemi mi var? Niye 100 TL tutuyor 3 parça şey sorgulamak yok.

  • Halk inim inim inlerken yok uzun vade yok ihracat falan hikaye. Kılıf bulmak gibi geliyor bana. Çünkü yerli yatırımcı bile parasını yurt dışına çıkarıyor gibi. yakın zamanda iki büyük holding ingiltereden banka aldılar.

    Ortada kontrolden çıkan bir kur var bunu herkesin kabul etmesi gerekiyor. Allah sonumuzu hayretsin.

    Einmal editiert, zuletzt von icenow123 ()

  • 50 kuruşun üretimi için kullanılan bakır, nikel ve çinkonun maliyeti 66 kuruş oldu.


    Fıkralarla Türkiye 🤣


    1990'lı yıllarda Avrupa'da ki ekonomistler 2015-2020 lere doğru herhangi bir "aksilik" olmazsa Türkiye'nin ekonomik yönden İtalya'yı geçeceğini ve genç nüfusu ile birlikte AB'de Almanya'ya rakip olabilecek bir ülke olacağını tahmin ediyormuş şimdi gelişmekte olan ülkeler içerisinde en çok değer kaybeden ülkeyiz.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • 2017'den beri hep aynı laflar duyuyoruz yok kur düşecek,yok alım gücü artacak,yok yüksek kur avantaj falan derken halkın cebinde para kalmadı 2017'den beri aynı lafları dinliyoruz varsa doları bozun 2 TL inme durumu var hesabı.

    Valla en basit örneği kış geliyor biz meteoroloji hobisi olan arkadaşlar herhangi bir yerden veri felan takip için siteye üye olmaya kalksa 200-250Tlden aşşağı olamıyor bu ne rezilliktir bi zevkimiz var onunda içine ettiler. O yok dolar 2tlye inecek felan diyen çakma vatan millet sakaryacıların şuanda sesi soluğu çıkmaz hatta çoğu sosyal medyada hesabını kapatır yada o attığı yorumları silerler. Özellikle büyük çoğunluğu 60-65 yaş üstü olan ve bu vatandaşların yanlış düşüncesi yüzünden şuanda bu haldeyiz hala dışarda görüyorum denkte geliyorum bazen telefonla 1tane orta şeker arabayla yada utanmadan milletin üstündeki kıyafetin markasına göre ekonominin iyi olduğunu savunanlar var.

  • Yerel fiyatlandırma için bu meteoroloji sitelerine topluca e posta atmayı deneyebiliriz yoksa cidden çok pahalı artık ExcuseMe

    Bilinen 2 site olarak Weatherbell yapmıyor indirim daha önce sosyal medyadan gördüğüm atanlar olmuş fakat yanıt olumsuz olmuş ama diğer taraf için yani weathermodels indirim yapabilir ama ondada alıcı fazla olması kaydıyla yani 1-2 üyelik hesabı için yapacaklarını sanmıyorum her nekadar forumu referans göstersekte. Bir e posta atma çalışması planlarsanız bende katılırım ondan yana sıkıntı yok. Bu konuda yönetime bende mesaj atacaktım Aralık başı gibi çünkü ortaklaşa ödüyorsunuz diye biliyorum yani bilmiyorum tek kişi için gerçekten pahalı artık can sıkmaya başladı.

  • hava forum sohbet uygulaması olsa mükemmel olur ya . canlı canlı sohbet edebilsek . yönetim de ki değerli arkadaşlar mümkün mü böyle bir şey acaba ?

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Hayırlı sabahlar hayırlı işler herkese..

    sen de benim gibi gece çalışanlardan mısın :) yoksa sevinçten uyku mu tutmadı :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Gece gündüz bilmem abi dükkanı açtığım Zamanda karanlık kapattığım zamanda :P

    vallahi ben de aynı durumdayım . karanlıkta geliyorum karanlıkta çıkıyorum. yarasa gibi yaşıyoruz ulan :)

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.