Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Su çok çabuk yükseliyor normal bir sel değil... HES ya patladı yada kapakları açıldı... Onlarca insan ne olduğunu anlamadan can vermiştir bu görüntülere göre.1 hatta 2 kat full su dolan evler var evlerinde boğulanlar bile olmuştur off ya....

  • HES bu etkiyi yapamaz Silverhand

    Dere yatağı 400 mt den 15 mt kadar düşmüş eğer dere yatağı eski durumunda olsa bu afet yaşanmazdı.

    Eğer sizin suyun hafızası ile oynarsanız o hafıza birgün geri döner ve bu etkiyi yaratır.

  • Doğu Karadeniz ile Ordu’da Yerel Şiddetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Rize’de, yarın (Cumartesi) ilk saatlerden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ile kuzey kesimleri başta olmak üzere Artvin çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Samsun'a verilen sarı uyarılara kuvvetli, şiddetli yağışlara ne oldu hepsi puff... 500 hpa rüzgarı başından beri bizim adımıza uygun değildi sistem daha başlamadan önce endişelerimi dile getirmiştim. Ancak üzülmedim ağustos ayı yağış ortalamasını geçtik üstelik Atakum'un bir kısmını ölçememesine rağmen. Aylardır takip ettiğim kadarıyla Orta Karadeniz zaten iyi yağış alıyor dolayısıyla çok hayıflanmaya gerek yok sıcak ama bir o kadar hareketli bir yaz mevsimi yaşıyoruz hele geçen seneyi düşününce buna şükretmek lazım.


    Başta Kastamonu ve Sinop olmak üzere tüm bölgeye geçmiş olsun yağış isterken fazlasının nasıl göz çıkarttığını görüyoruz 1 günde 300 2 günde 400 mm nerede olursa olsun sel yapacaktır. Dere yataklarının yanlış ıslahı ise zararı arttırıyor ölenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum bir daha olmasın desek de yine olacağını bilerek kahroluyorum.

  • Hes patlamış diyorlar doğru mu bu?

    Hocam, ilk gün yerel haber kaynakları da öyle demişti. Sonradan açıklamalarda HES'te sıkıntı olmadığı söylendi. Oradaki insanlar, kapaklarının açıldığını da düşünüyorlar. O kadar aşırı suyun başka türlü olamayacağını düşünüyorlar.

  • Hocam, ilk gün yerel haber kaynakları da öyle demişti. Sonradan açıklamalarda HES'te sıkıntı olmadığı söylendi. Oradaki insanlar, kapaklarının açıldığını da düşünüyorlar. O kadar aşırı suyun başka türlü olamayacağını düşünüyorlar.

    Bunu daha ilk gün baraj patlamış söylentileri üzerine tarım bakanı açıkladı kapaklar açıldı diye. Sonra kapak açılmadı öyle bir durum yok dedi iç işleri bakanı. İlginç bir durum...

  • Rüzgarın durumuna göre yağışlar samsun merkezi es geçti. Normaldir. Yarın ufakta olsa bir yagis beklentisi var . 1 yada 2mm yapar gider en fazla. Ordu-hopa arasi riskli sadece. Ağustos son haftası daha da serinleme ihtimalimiz var yani sonbahar kendini bir hatırlatma anlaminda..

  • Kasırganın akıbeti ile ilgili modellerde anlaşmazlık devam ediyor. GFS ve GEM kuzeyde karaya yaklaşıp geri Sinop'a döneceğini söylüyordu, şimdi ICON da benzer vermiş ama oluşum dağılmak üzereyken karaya çıkıyor.

  • Hocam, ilk gün yerel haber kaynakları da öyle demişti. Sonradan açıklamalarda HES'te sıkıntı olmadığı söylendi. Oradaki insanlar, kapaklarının açıldığını da düşünüyorlar. O kadar aşırı suyun başka türlü olamayacağını düşünüyorlar.

    geçen sene dereli'ye de aynen böyle sel olmuştu. Aşırı yağmurla birlikte su bi yerde birikiyor ve sonunda patlıyor veya kapaklar açılıyor

    Einmal editiert, zuletzt von Snow28 ()

  • Cidden Bozkurt'a olanlara halen inanamıyorum 1 dakikada neredeyse apartmanların 2. katına ulaşan su yükselmesi yaşanıyor videolarda.Çok acı videolar izledim arabasını kurtarmaya çalışırken suya kapılıp gidenmi dersin, çocukların parkta suya kalıpdığını söyleyip hüngür hüngür ağlayan genç mi dersin, sahillere vuran bedenler mi dersin...Cidden moral sıfır.Ülkede bir fekalet bitiyor diğeri başlıyor.Karşılaştırmak istemiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam Almanya'dada şehir komple sele teslim olmuştu 1000den fazla vefat vardı bizdede de aynısı vardır büyük ihtimalle.Her şey bir anda oluyor kimse ne olduğunu anlamadan.