Haziran’da da bol yağış alırız inşaAllah. En azından sonbahara kadar kafamız rahat etsin. Önümüzdeki sonbahar ve kış bol yağışlı geçmesi en büyük temennim tüm bölgemiz için. Yıllardır yaşayamadık.
Posts by SnowPaladin03
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Radar harika gözüküyor maşallah
Harika duruyor saatlerce yağar inşaAllah. Bartın’dan heyecanla takip ediyorum Afyonu.
-
Bugün kütlelere doğudan geliyor. Afyon bugün değilse ne zaman? Diyorum.
-
Diyagramı gören bizdir.
-
Benim aklım hala 9 Nisan 2015'te
-
Afyonda inanılmaz güzel yağmur var kaç saattir, istasyon düşük kaldı bence
Bu sefer ıskalaması imkansız ya da Afyon'a uzun aradan sonra böyle yağmur yağınca sana fazla gözüktü ama illaki sabaha daha yüksek bir sonuç görürüz. Çok güzel cephe hattı yakalamış Afyon. 20 mm+ alsa harika olur. Dağlarda kar alıyor muhtemelen.
-
Kütleler afyonun etrafında dönüyor resmen
Kuzeybatıdan gelmeye başladı sevdiği yöndür. O yönden kütle gelince genelde iyi yağış alıyor.
-
Afyon Kocatepe(Büyükkalecik) bugün 35,6 mm. almış son 5 günde yaklaşık 70 mm almış. Afyon merkezin dağlık kesimleri iyi yağış alıyor. Yeraltı suları ve barajlar için güzel oluyor.
-
Şu aralar bölgemiz az ya da çok yağış alıyor. İnşaAllah Temmuza kadar sık sık yağışlar almaya devam ederiz.
-
İnşallah hocam ama bunu sadece inan batı bölgede oturan insanlar istiyor bazıları da Ao-Nao endeksini atıp bu sistem batılı gelmez orta ve doğu girişli olur yazmışlar kimse birbirini düşünmüyor. Hâlbuki kaç senedir giritte ab alçağı oluşmuyor oluşsa bizde faydalansak bol bol yağış alsak ancak ordakiler zaten bol bol yağış aldılar. Sırf sistem doğudan girsin kar görelim soğuk yeterli olsun diye bunun derdine düşenler var hâlbuki en önemlisi yağış işte biz bunu alamıyoruz ve yazın Allah korusun bunun sıkıntısını çekicez onlar zaten her türlü sistem nerden girerse girsin bir şekilde yağış alıyorlar biz alamıyoruz ben istiyorum ki hepimiz faydalanalım hepimiz bol bol yağış alalım inşallah böyle düşünen insanların sayısı artar kusura bakmayın içimi dökmek istedim kolay kolay yazmam hayırlı ramazanlar cümleten 🙏🏻
Haklısın imzamı atarım nerenin ihtiyacı varsa oraya daha çok yağmasını isterim. Emin olun Bartın'dayım ama Bartın kadar batı bölgeleri takip ediyorum. Elbet bu döngü kırılacak inanıyorum. Biz bölgemiz ve ülkemiz içi dua edelim. Bu sistem için heyecan yapmak için erken. O yüzden sakince takibe devam.
-
Diyagramlara baktığımda toparlanmalar var ve modeller her gün azar azar da olsa batılıyor bu durum devam ederse sağlam bir Mart sistemi kaparız.
-
150-200 km batılama bölgemiz adına bir çok şeyi değiştirir. Kurak geçen döneme ilaç gibi gelir.
-
Hocam yine iyisin. Tebrik ederim. Tadını çıkar. Kurtuldun bak dandik Afyondan. 20 cm. kar yağdı yağacak diye yırtınıyodun
Aynen öyle hocam. Afyon’un tadı kaçtı. Gençleştim resmen bu kadar mı farkeder.?
-
Yanlış bakmışım😂 kaç yıl oldu Bartın böyle kar almayalı
2021 Ocak'ta almış. Bir de 2015 sonu-2016 yılbaşında gelen Karadeniz efsanesinde 93 cm. almış.
-
SnowPaladin03 Bartında cumhuriyet tarihinin en yüksek kar kalınlığı ölçülmüş, enson 1950'de 33 cm yağmış. Güncel olarak 56 cm kar görünüyor
Yok hocam rekor 3 ocak 1983'te 109 cm. olarak ölçülmüş.Veri mgm'ye aittir. Buradan bakabilirsiniz.
-
Anlık yağış durmuş durumda. Bakalım bugün nasibimizde ne kadar kar almak var.
-
Ortalama 65 cm kar var yer yer 70 i zorluyoruz Bartın için efsane bir sistem oldu. 76 mm kar aldık bu sistemde mgm 56 cm nasıl ölçtü anlayamadım garipler cidden.
-
Hocam bu Bartın da dün geceden beri kar hic durmadı galiba ?
Hocam nadir ara veriyor genelde yağış sürekli etkili bazen hafif bazen yoğun.
-
Bartın’dan iyi akşamlar. -
Bartın merkez büyük oynuyor.