Sinanpaşa tarafları benim okulun oralar.
Oralar da alıyordur ama asıl dağların oralar alıyor gibi geldi bana.
Sinanpaşa tarafları benim okulun oralar.
Oralar da alıyordur ama asıl dağların oralar alıyor gibi geldi bana.
Ne zaman gidiyon oğuz?
Yarın sabah çıkıyorum yola abi.
Şu an damlalı rampasında olmak vardı. Saatlerdir turuncu ekolu kütleler vuruyor.
Dile kolay 7 sene hocam bunun sebebi nedir sizce ? Sadece şans faktörü değil gibi
Ah ben de çözebilsem. İstasyonun beslendiği hatlarda genel olarak tembellik var. Yağış üretmiyorlar haliyle istasyonda alamıyor. Beslendiği hat Büyükkalecik civarı ya da Salar-Karaaslan civarıdır. O bölgeler yağış üretmediği için zayıf kalıyor. Şans mans değil hocam 3-4 sene olur 7 sene uzun bir süre. Ben bu arada 1 ay yokum yaklaşık buralarda 1 aylığına Amasya'dayım askerlik için. Bordo bedelliye başvurduk. Haftaya da mülakat açıklanacak. Seçim var ben de askere tam zamanında gidiyorum.
Aslında şehrin o tarafları daha şanslı hocam yağış fazla kuzeyleyemeyecek gibi ama bizim istasyon adı çıkmış dokuza inmez sekize yine bi yamuk yapmadan edemez
Hocam 2016'ya kadar gayet iyi alıyordu. Hatta şehrin o civarları daha çok alırdı. 2016'da ne olduysa iki yakası bir araya gelmedi.
Yarına vermemiş yarından umutluyum hocam
Off en az 25 mm. Hayırlı olsun hanemize.(İstasyon ıskalamazsa)
Yeni konu hayırlı olsun. Afyon aynı tas aynı hamam dewamke. Mgm zaten kuvvetli yağış verince geçmiş olsun diyorum.
Yoldaydım o esnada akören tarafı daha fenaydı.
Tünel civarına iyi çökmüştü abi. Hatta mini bir raf bulutu oluştu.
Merkez bugün kaçırabildiği kadar turuncu kaçırdı hocam ama önemli olan bu dönemde toprağın yağışa doyması ki cuma ve cumartesi özellikle de cumartesi daha güzel yağışlarımız olacak inşallah
İnşaAllah hocam. Temmuz başına kadar süre var. Olabildiğince bol yağış alırız inşaAllah temmuza kadar.
Kuevvetli Yağış 30-40 dk'dır devam ediyor. İlaç gibi geliyor toprağa şükür. Merkez şansına küssün.
Cuma ve cumartesi yağması beklenen yağışları da hesaba katarsak mayıs boyunca düşmesi gereken ortalama 50-55 mm i şimdiden geride bırakacak gibiler hocam
Evet hocam. Nasip işte bir kırmızı 20-25 dk. vurması demek zaten 25-30 mm almak demek. Bizim burayı ucundan turuncu vuruyor çok sağlam yağış var.
Burdur şov yapmış hocam
Afyon merkez kütlelerin arasında kaldı çok yağış alamadı maalesef ama Sinanpaşa ve hocalar tarafı 20 mm i geçmiş
Şu anda da çay Sultandağı tarafı turuncu alıyor az önce çay 0.4 ten 6.4 e sıçradı
Şu sıralar sağlam yağıyor hocam. Oralar genelde alıyor zaten o 4 ilçe Afyon'un en çok yağış alan yerler.
Burdur bugünün kazananı oldu.
Bu istasyonu söküp uydukente taşımak lazım
Uydukent ucundan aldı. Asıl yağış Özdilek taraflarına düştü hocam. Orada raf bulutu oluştu hatta. Çok güzel duruyordu. Şu an güzel bir yağış var.
External Content twitter.comContent embedded from external sources will not be displayed without your consent.Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.
Hocam bu 4 sene önceki görüntü.
Uydukentin yarısı kadar yağış alsa istasyon o bile yeter aslında ama son zamanlarda bu kadar etkili ve şimşek aktiviteli yağışlar alırken istasyonda görememek üzüyor hocam gerçi alıştık artık
Maalesef hocam kaderimize boyun eğmekten başka çaremiz yok. 2018'den sonra bu durum moda haline geldi.
Uydukenti iki defa kısa süreki turuncu vurmuş rahat bugün 10 mm almıştır. Benim tahminim 11-12 mm. arasında bir değer. İstasyon şu ana kadar 3,2 mm. almış.
İstasyon sezonu açtı artık iflah olmaz ora.
şimşek ve yıldırım dozumuzu da aldık, özlemişim
Özellikle art arda yıldırım düşüp duruyor
15 dakikadır sürekli yıldırım düşüyor inanılmaz
Burada hem yoğun yağış hem de yıldırımlar etkili oldu hocam. Rahat 15-20 defa düşmüştür. Bazen öyle gürledi ki ev titredi. Efsaneydi.
Yağış gelmeden önce.
Teşekkür ederim abi sanırım gün bitince ekleniyor düşen yağış.22 dakika sonra görürüz ne kadar düştüğünü kısa sürede çok etkili yağış aldık.
Artı olarak da Nisan ayı yağış ortalamasını 19 günde geçmişiz.Önümüzdeki günlerdeki yağışlarla ikiye katlamaya yaklaşırız umarım.
Yok Sabah 09:00'dan -09:00 arası hesaplanır yağış. GMT ( Greenwich Mean Tİme) İngiltere saati ile sabah 6 baz alınarak Dünya'da ki tüm meteoroloji istasyonlarında yağış ve sıcaklık rüzgar vs. kayıtları açıklanır ve Dünya Meteoroloji Örgütü'ne veri aktarılır. Biz de İngiltere'den 3 saat ileri olduğumuz için sabah 9'dan 9'a kaydedilir veriler.