Trabzon /Çaykara / Uzungöl / Arpaözü Yaylası
14 Mayıs 2023
Trabzon /Çaykara / Uzungöl / Arpaözü Yaylası
14 Mayıs 2023
Çok minik dolu yağdı, şimşekler güzel aydınlatıyor
Bu sene erken başladı oraj mart-şubat ayında bile oraj gördük.
Dolu bekleniyor muydu hocam ? Bir de yağış esnasındaki rüzgar güney yönlü mü?
Neredeyse hergün yağmur yağıyor, saatlerdir yağış alıyoruz yine ama bir kaç gün ısınacaz gibi
Bugün iki mevsim bir arada gibiydik. Sabah soğuk başladı, öğlene doğru güzel ısındık derken öğlen gibi sağlam üşüten bir hava başladı. Devamında da güzel yağış oldu.
Bafra'da akşam üzeri tam bir bahar havası hakimdi. Biraz yağmur yağdı. Toprak koktu ve hava parçalı bulutlu oldu. Soğuk yoktu. Baharı çok açık bir şekilde hissettim.
Hocam tam tarihi avukatlarina vermiş yazılı olarak,canli yayında aciklayamiyor yasakmış,ipuclari veriyor benim anladığım Ağustos ayı bekledigi ay , sadece İstanbul depremi yıkıcı olarak Hakkari ve fethiye merkezli Muğla depremi yaşanacak diyor samsuna vurgu yapıyor sürekli ,Hakkari ve Muğla için simdiden onlem alinmasi gerektigini vurguluyor, İstanbul depremi icinse celal Şengör ve Naci görür gibi tek parçali kirilma bekliyor istanbul Avrupa yakasinin cok etkilenecegini ve tsunami olacağını yer cokmeleri olacağını ozellikle Avrupa yakasinda bu cokmelerin olacağını,istanbul depreminin Tekirdağ, Çerkezköy, Silivri , Balıkesir, Yalova beslemesinde es zamanlı olarak gerçekleşeceğini malesef bekledigi siddet ve buyukluk Naci görür ve Celal Şengör den cok farkli
Samsun’a vurgu yapmayaydı iyiydi hemşehrim. Maraş depreminden sonra kimsede psikoloji kalmamışken Samsun adı sürekli geçer oldu. Bafra'da ovadayız tedirgin olmamak mümkün değil. Lakin evi de birkaç gün içinde bırakıp müstakil tek katlı bir evde oturma imkanı da yok maalesef. Bina yeni ama ne kadar sağlam bilemiyoruz. Henüz kontrol yaptırmadik. En kısa zamanda baktıracağız.
Samsun'un yükseklerine çok güzel kar yağıyor saatlerdir acaba bi yüksekleremi çıksam yarın
Haftasonu olsaydı %100 çıkardım.
Merkez de iyi soğuk hocam, yağmur da güzel yağıyor. İnşallah kuraklığa iyi gelir.
Kizlan da perşembe günü kar vardı hala kar duruyor mu bilgisi olan var mı
Dürtmen Dağı hâlâ karlı. Kızlan'da da muhtemelen gölge yerlerde duruyordur biraz daha.
AFAD'dan Samsun için uyarı mesajı geldi. GeneralAlonso55 hocam, nedir durum yarın için?
GeneralAlonso55 hissetmedim hocam. Bu ufak depremlerin olması bile artık tedirginlik vermeye başladı, Maraş depreminin psikolojik olarak etkisi büyük oldu herkeste haliyle. Bir de ovada oturuyor olmak daha da tedirgin ediyor beni.
GeneralAlonso55 hocam, sabah sekiz gibi gerçekleşen 3.8'lik depremi hissettiniz mi?
Asla indirmem. Tecrübeme ihanet olur. Kendimi tekzip etmiş olurum.
Fakat şöyle yapabiliriz, sahiller indirebilir kepenkleri.
Sahillerde en fazla gece saatleri görsellik bekleyebilirim.
Hocam, sıkıntı bu noktada zaten. Forumdaki birçok üye sahil kesiminde yaşıyor. O yüzden sahil için kış bittiği zaman bitti diyoruz. Yoksa yüksekler bence de her türlü iyi kötü kar görür martta da. Umarım, fındık başta olmak üzere hiçbir tarımsal faaliyete zarar verip üreticileri zor durumda bırakmaz.
Dün soğuktu, üşütüyordu. Bugün tekrar ısındık, güneş gayet güzel.
Şu an trabzon akcaabat civarında 8-10 derece sisli çiseli kapalı güzel bir hava var(bana göre güzel) bu havanın aynısı ağustos un ortasında karadeniz yaylalarında sahilde 25 - 30 derece nemli bunaltıcı hava varken yaylalarda 10 derece civarında sisli çiseli havaları yaşıyoruz...
Geçen sene temmuz ayı boyunca bahsettiğiniz havayı yaylada yaşadık. Aşağılar nemli ve bunaltıcı iken 2500 metrede günlerce sis, ağır çise ve 9/10 dereceyi geçmeyen hava vardı. Yöre halkı temmuz için çürük ay ifadesini kullanıyor. Çürük ay yapıyor yapacağını, demişlerdi.
Bafra'da gök gürledi. Bir an nisan ayında sandım kendimi.
Görüntüler Bozkurt ilçesi köylerinden. (Alıntıdır. )
Neredeyse her sistemi dibine kadar yaşayan Kastamonu köyleri.
Bugün yine kuzeydoğudan kaçan mükemmel bir sistem ve bize değen rüzgarı, çok ciddi sistemleri bu yıl böyle ucundan kaçırdık
Birkaç senedir hep olan şey çözüm dağlar
Eskilerin tabiriyle bu sıcakların arkası kar olacak
Yükseklere ne kadar kar o kadar iyi kuraklık açısından. Tabii, tarıma zarar vermemesi dileğiyle.
Karadenizin bizzat içinde olan Faylar konusunda bilgiler çok az, ancak tarihte çok büyük bir deprem yarattıkları bilinmiyor/yok.En son 1968'de Bartın'da 6.6'lık bir deprem yaratmış sanırım.
Hocam, bu konuda bilgin var mı bilmiyorum ama Bafra'nın ova olması sence daha olumsuz sonuçlar için bir etken olur mu olası büyük bir depremde? Hatta dün okuduğum 2020 yılına ait bir haberde Bafra ve Alaçam için gizli tehlike ters faylanma diye bir konudan bahsediliyordu.
GeneralAlonso55 gerçekten yükseklerde kafa rahat hocam. Yakakent köylerinde de benzer görüntüler var. Her sene en az 50 cm garanti.