İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • JMA modelini pek takip etmem ama ULL tam tepemizden aşşa indirmiş merkezi olmak sıkıntı değilmi bu sakarya civarına konuşlansa çok iyi olur bizim için.

  • Bu görüntülerden Ocak ayı bitmeden belki 1 defa belki de şanslıysak 2 defa kar çıkabilir. Birisi zayıf diğeri kuvvetli olabilir. İkisi idare eder düzeyde olabilir. İkisi de kötü olabilir. Ya da bir taneyle kalabilir. Yani kar görürüz gibi duruyor ama şiddeti ve nereleri etkileyeceği bence hala piyango. Beklentileri en düşük seviyede tutmak lazım. Bu iş yine hüsranla da sonuçlanabilir. Modelleri ben bu sene hiç öngöremiyorum. 2 saat sonraki güncellemede ne çıkar deseniz bir tane bile yorum yapamam

  • ECMWF'de diyagram oldukça güzel çıkmış. Ortalama 850hPa'da -12 civarına kadar düşmüş.

    Ekstra olarak -14/-15 olan senaryolar var. Şimdi arkadaşlar yukarıdan bir ULL kopma ihtimali mevcut. Ve sizlere şöyle söyleyeyim ULL dediğimiz (Yukarı Seviye Alçağı) çok değişken bir sistem şekildir. Siklon yani cephesel sistemi bilirsiniz, ondan bile daha değişken bir karmaşık yapısı vardır.

    Son 48h e kadar hatta kimi zaman 36h e kadar oynamalar olabilir. Çünkü yüksek basıncın bir izobarının bile ufak değişimi kelebek etkisi yaratır ULL'de. :!:

    Misal 2015 Şubat sistemi. O yüzden demem o ki, son ana kadar beklentiyi yükseltmeden ve azaltmadan takibe devam edelim. Ve genelinde ULL'nin batıya kayma olasılığı da vardır.

    Ekstra olarak şunu da söyleyeyim sistemini ana kökeni Sibirya-iskandinav aracılığı ile geliyor🥶, lakin Karadeniz üzerinden iniş durumunda ve rüzgarın poyraz olması halinde etkisini bir nebze azaltabilir ama yinede Sibirya olduğundan dolayı sürprizlere açık olun derim. hava-kars323

    İyi günler, sağlıcakla kalın.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • ULL kopması için hangi faktörler gerekli hocam?