HF Ekonomi Hattı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arabadan kâr elde edilir mi? Türkiyede ediliyor. 2019 aralık sonunda 2 adet sıfır araç aldım. Kapalı garajda sıfır olarak tutuyorum. 5 ayda 50 şer bin arttı fiyatı.

    Not: Sıfır araçta stok sıkıntısı olduğundan, bayinin sıfir fiyatından daha yükseğe satma imkanıda doğdu.

    Einmal editiert, zuletzt von Oxal ()

  • Arabadan kâr elde edilir mi? Türkiyede ediliyor. 2019 aralık sonunda 2 adet sıfır araç aldım. Kapalı garajda sıfır olarak tutuyorum. 5 ayda 50 şer bin arttı fiyatı.

    Not: Sıfır araçta stok sıkıntısı olduğundan, bayinin sıfir fiyatından daha yükseğe satma imkanıda doğdu.

    Hocam malum kur çok yükseldi 1. El araba fiyatları el yakıyor.Herkes 2. el arabaya yöneldi.2. El arabanın talebi inanılmaz arttı.Bu yüzden fiyatlar baya uçtu.Ekonomi'de arz ve talep vardır bu 2 etken fiyatı belirlemeden en önemli etkenlerdir.Arz ve Talebin dengelendiği yerde fiyat oluşur.Ama talep çok arttığı için fiyatlar sürekli yükselmekte.Arz lehine olsaydı fiyatlar düşecekti.


    2017 Temmuz ayında 1,4 motor dizel 25,000 km'de seat Toledo almıştık 68,000 Tl ydi şu an 110.000-120.000 TL arasında inanılmaz arttı fiyat.Araba değerini ikiye katladı diyebilirim.

  • Bist güne % 0.16 bir yükselişle 97.951 puandan başlarken bilançolar gelmeye devam ediyor.Bu arada 3 devlet bankası söylenmiş olan toplamda 21 milyar dolarlık sermaye arttırımı hazine bonolarıyla gerçekleşecek.Bunun bankacılar arasında anlamı yaklaşık piyasaya 160 milyar dolarlık kredi verilmesi anlamına gelebilir.Döviz ise dolar 7.02 euro 7.60 lık küçük bir düşüşle başladı.Altın 384 Tl b.petrol 29.8 dolarlık fiyatlarıyla yatay seyrine devam etmektedir...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Kaç kere yazıp siliyorum bazı şeyleri anlatamam.

    Cari açığı dengede tutmak için vatandaşın cebinde ki parayı hesap etmek buna göre plan yapmak pek doğru gelmiyor bana.

    Yerli üretimi desteklemek amacı adı altında yurt dışından ürün getirip yerli üretim etiketi vurup çöp ürünler üreten montaj sanayi devlerimiz bizim dış ticaretimizi nasıl belirleyebiliyor aklım almıyor.

    çok haklısınız çok. Çok şey düşünüp hiç bir şey yazmıyorum. Bu vergi ve fiyat artışları , sosyal mecralarda ilan edilenler . Mart başından bu yana tüm ürünlerdeki 20-30 bandındaki fiyat artışı ne olacak ? Dolaşımdaki tl tutarı mart ayında 25 milyar artmıştı , nisan da ne kadar arttı ? Dolar-tl den zaten % 15-20 arası alım gücümüz azaldı. Çalışan kesim korana ile birlikte yeni normal hayata 0-3 geriden başlayacak.

  • Açıkçası 200 dolar altı telefonlardaki vergi artışında , isim ve firmalardan ziyade , bu fiyat aralığına yönelen arz talep dengesinin rolü olduğunu düşünüyorum. Ama bu durum bile , arz talep dengesi nerede oluşursa , şak hemen oraya ilave vergi mantığını açıklamıyor.


    Açık varsa bütçende tasarruf yaparsın ilk önce , gereksiz harcama yapmazsın , var olanları sıralar ,sonra azaltırsın.


    Ama bizde ilk mantık ek vergi dir. Nasıl olsa ses çıkmıyor.

  • Tahvil ihalesi yapılmış bugün.Onun da bir etkisi olabilir mi dolar üzerinde? Doların 2 gün içinde 6.5 ila 6.8 seviyesine gerileme ihtimali mevcut

  • Bu yorumu okurken doların yine 7 tl olması..İnşallah ile olucak işler olsa keşke hocam..:|

    Olmuyor biliyorum sadece dilek 😊


    Hava_Forum hocam 2018'de de bu seviyeden 5.30 lara düşmüştü. Düşerse ara malı ithal edip üretim yapmış olanlar zarar eder diye düşünüyorsunuz tekrar satarken ama merak etmeyin onu bizden piyasa bir şekilde alır. 2018 de dolar çok çıktığında ekonomi programlarını ve iş adamlarını dinlerken şöyle bir şey dikkatimi çekmişti. Piyasadaki fiyatlandırmalar doların 8 lira olacak gibi düşünülerek yapıldı dendi. Yani hükümet izin verir inşallah uzun vade de yine işimize gelir.

  • Kaç kere yazıp siliyorum bazı şeyleri anlatamam.

    Cari açığı dengede tutmak için vatandaşın cebinde ki parayı hesap etmek buna göre plan yapmak pek doğru gelmiyor bana.

    Yerli üretimi desteklemek amacı adı altında yurt dışından ürün getirip yerli üretim etiketi vurup çöp ürünler üreten montaj sanayi devlerimiz bizim dış ticaretimizi nasıl belirleyebiliyor aklım almıyor.

    O daha ne ki. 2018'in sonundan beri cari açık düşüşteydi bunun sebebi dolarda ki yükselişten doğan ithalat azalışı. Ama bunu bi başarıymış gibi lanse ettiler. Hiç özveri yok

  • O kadarina hukumet izin vermez. ihracat icin belirli seviyenin altina inmemeli.

    İyi de buda kötü bir şey. Tamam satarken dolar bazlı satıyorsunda alırken de dolar bazlı alıyorsun. İthalat yani. Doların düşmesi ekonomi için çok iyi bir şey. İthal ürünlerin değerinin düşmesi demek. Şu doların 1tl olduğunu düşünsenize.


    Avrupa adamlar bir arabaya, bizim burada hayalini bile kuramadığımız arabalara 1 sene çalışma ile sahip olabiliyorlar. Golf 7 bin euro, arteon 25-30 bin euro vs. Askagari ücret 2 bin euro. Çalış 1 yıl al kral araba. Bizde ise çalış 20 yıl:)


    Sebebi ne ? Üretim yok. Para değersiz. Birde vergi zaten bir araba kadar. Abd'den bir iPhone alıyorsun, karşılığında bir kamyon salatalık veriyorsun.

  • Üzerinde çalıştığımız forex piyasasında işlem yapacak olan robotumuz ile ilgili biraz bilgi vermek isterim ilgilenen kişilere.

    Önceden verdiğim bilgilerde 4 farklı indikatörü robotumuzun içine koymayı hedeflediğimizi söylemiştim. Fakat yapılan testlerde bazı aylarda öngörülmeyen kayıplar yaşattığı için bu stratejiyi rafa kaldırdık.

    Şu an da tillson indikatörü ile (piyasa da T3 indikatörü olarakta bilinir) bir robot yazılımı yaptık. T3 indikatörü kendi içerisinde 5 farklı indikatörü kullanan ve bir sonuç veren gösterge.

    Geçmiş aylara ait yapılan testlerde 10 aylık süreçte %90 gibi kazanç sağlıyor durumda.

    Fakat arada bazı zamanlarda ufak kayıpları var ve bunun sayıları artış gösterdiği aylarda zarar olma olasılığı yüksek.

    Bunu engellemek için de bir kaç stratejimiz var bunun üzerine yazılımlar devam ediyor.

    Geçmiş aylarda yapılan test aşamasını geride bırakıp şu anda canlı veriler ile gerçek olmayan para üzerinden çalıştırmaya başladık.

    Dün gece 00:00 'da robotumuzu çalıştırdık ve kendisi amerikan petrol paritesinde işlem açmış durumda. Şu anda 2000 dolar civarı + gösteriyor ve pozisyonunu hala kapatmış değil.

    Burda belirtmek isterim gerçek olmayan yani sanal para limitimiz 100000 dolar. Piyasaya 100 bin dolar ile girdik açıkçası.

    Belirlediğimiz yerleri düzeltebilirsek zararımız çok fazla azalacak ve buna paralel olarak kar oranımız artacak düşüncesindeyiz. Herkese hayırlı akşamlar dilerim.

    Einmal editiert, zuletzt von ilhan soğancı () aus folgendem Grund: Yazım hatası

  • Sigaradaki asgari maktu vergisine % 17 zam yapıldı. Verginin yansımasının ,15 tl üzeri sigaralarda 3 tl , 15 tl altı sigaralarda 1,5-2 tl artışa sebeb olacağı hesaplanıyor. Yeni fiyatlı listeler gün içinde çıkar.


    Yaz boyu ilave vergilere ve yeni vergilere devam


    https://www.milligazete.com.tr…iyatlarina-zam-gelecek-mi

    Biz bize yetemedik...