🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugün 1300 rahat geçer 1500 rakamına şasirmam çünkü bütün parklar dolu marketlerde insanlar iç içe deniz kenarları dolu tamam halkımızı anlıyorum biraz dışarı çıkmak gerekir bunu bende yapıyorum ama 1 saati geçmesin en azından dışarda kalma suresi!

  • Serious critical yazmıyor bizde ama ölü sayısı nasıl artıyor durumu kritik olan yok ölü oluyor birden mi öldürüyor virüs acaba

    İşte çok güzel bir soru

    Bir yanda Devletin ekonomisini ve geleceğini de düşünmek zorunda olan bir bakış açısı

    Diğer yanda bana ne ekonomiden şundan bundan tüm verileri yalın şekilde sunun diyen bakış açısı

    Birinci bakış açısı hakim zihniyet her devlette , ikinci bakış açısı da devletleri zor durumda bırakan sorular soracak.

    Sizin sorunuz bana göre bu minvalde

    Umarım daha zor sorular ve gelişmeler karşısında bu Sağlık Bakanımız görevini bırakmak zorunda kalmaz ileride.

    Zira gelmiş geçmiş en sevilen bakan oldu bazı şeyleri izah etmese de

    (Birçok devletin de çok fazla şey gizlediğine Adım gibi emin olduğum için soru sormayı bıraktım , sokağa gereksiz çıkanlara saydırıyorum başka da birşey yapamıyorum , on güne kadar bir tedavi ortaya çıkmazsa ülkelerin iflaslarını konuşmaya başlayacağız)

  • Tarihte büyük salgınlar sonrası dünyadaki güç dengeleri hep değişmiş.., teknoloji, sanat, rejim herşey.. yerel ya da genel mutlaka değişmiş... dolayısıyla iflaslar gerçekten yaşanabilir.. bunlar çok büyük ülkelerde de görülebilir..

  • Önemle takip etmemiz gereken 2 değer günlük vaka artışı ve vaka-test oranı. Dün %8.5 civarında olan bu değer, sabahtan beri oluşan görüntüler sonrası artması kaçınılmaz ve bu değerin artışı çıkmaz sokak demek. Acilen 3-5 kişiden fazla bir arada bulunma yasağı hatta gerekiyorsa daha fazlası gelmeli. Yani evde yatmak çok mu zor geliyor insanlara, azıcık dişinizi sıkın yahu azıcık...


    Danimarka, İsveç, Avusturya gibi ülkeler bu şekilde iyi baskıladı. Test sayılarını bilmem ama oradan bir aldatmaca olabilir.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bugün canımız her insanın sıkıldığı gibi bizimde sıkıldı.


    Bir yere gitmek istedik, ama ne eğer hastaysak bizim bulaştıramıcağımız, nede diğer insanlar hastaysa onların bize bulşatıramıyacağı yer lazımdı.


    Yakın zamanda evden hiç çıkamıcağımızı bildiğimiz için ve uzun süredirde evde olduğumuz için, hem temiz hava alalım hemde değişiklik olsun diye hiç kimsenin olmadığı Şile'de bir ormana, ve yine kimsenin olmadığı bir sahile gittik.


    En azından orman havası aldık, deniz kenarında çay içtik. Ve kimseyede bir sorun teşkil etmedik.


    Yani sözüm şu, eğer sizinde ev içinde canınız çok sıkılıyorsa ve imkanınız da var ise, belli saatler arası kimseye risk teşkil etmeden temiz hava alabilirsiniz.


    Lütfen kalabalık alanlara gitmeyelim lütfen...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • isin en ilginc tarafi bunyesi en zayof olanlardan olan ve virus gordu mi hemen hasta olan covuklari etkilememesi.

    Buda Allah in bizlere bi uyarsi ve hikmeti olsa gerek

  • Yok yok akıllanmıyoruz. Bende bugün iş gereği Trabzon meydana gittim. Yol ve insan kalabalığı günden güne azalıyor ama yeterli değil. Bankları sarmışlar, hayden eve yazmışlar iyi güzel. Adamlar gelmiş banklara çekilen bantlardan boşlukları bulup kıçlarını yerleştirmişler boş taraflara oturuyorlar yine. Ne desem bilemedim... Yine gece yarısını bekleyeceğiz, rakamlar açıklanacak. Herkes evde kalsın, dışarı çıkma yasağı olsun felan sabah olcak herkes meydanlara, sahillere. İyi halimiz yok.

  • Vaka sayıları bugün düşük geliyor gibi dünya geneli sanki

    Çoğu ülke akşam açıklıyor yeni vakalarını ve akşam yeni vakaları güncelleyen ülkelerde oluyor.Ben 30 bin yeni vaka olacağını tahmin ediyorum akşam

  • Artık bu saatten sonra sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin hiçbir anlamı kalmayacak. Bu saatten sonra alınan sert tedbirlerin de etkisi maalesef çok cılız kalacak. Evlerimize kapansak bile kurtuluşu yok bunun. Olacak olanları da şimdiden görüyoruz. Bir kez daha ne kadar düşüncesiz bir toplum olduğumuzu görmüş olacağız. Rakam vermek doğru olmasa da işimiz İtalya kadar zor maalesef. Belki de daha da zor.


    Bağışıklığı güçlendirmek için artık kafa yormak lazım.

  • Bugün markette 5-6 paket mangal kömürü ile tavuk köfte sucuk türevleri sattım. Virüs varmış yokmuş insanların umurunda değil. Adama diyorum ne yapacaksın bunları, bana diyor iş yeri kapattı iş yok havada güzel gidip mangal yakacağız. Bende diyorum ki beyefendi iş yeri o iş yerini siz evde kalın kimseden virüs kapmayin ve kimseyede bulastirmayin diye kapattı diyorum. Adam bana çok abartıyorlar zaten öleceksek ölürüz ölümden korkmuyorum diyor.