Ankarada olan deprem normal mi
Posts by alkas
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Arkadaşlar iyi akşamlar hem balık tutmalık hem kamp yapmalık güzel bir yer var mı Ankara da bildiğiniz
-
Başladı burada
-
Çok fena yağıyor Etimesgut
-
Çok yakın sayılmaz ama bence her Ankaralı ömründe bir kere bile olsa Yedigöller’e gitmeli
ki ben her sene gitmeye çalışıyorum
kesinlikle değer
sabah kahvaltı yapıp çıkılırsa,
oraya yaklaşık üç ya da üç buçuk saatte varılır
önce bir karpuz yenir, birkaç bir şey atıştırılır
sonra yaklaşık 1 saat yürüyüş yapılır
şelalenin oraya kesinlikle uğranır
mangal yapmak yasak ama oradan ankaraya dönüş yolu üzeri mangalın serbest olduğu birkaç yer var
akşam mangalı orada yapıp, gün kararınca dönüş yoluna çıkılır
saat 11 gibi eve dönülür
ankarada değil ama günübirlik güzel bir gezi olur
Ülkemde çok yer gezdim, ama yedigöller hariç kimseye günübirlik bu zahmete girin diye ısrar edebileceğim bir yer yok
ama yedigöller kesinlikle bir günde o yolu gidip gelmeye değer
oraya kadar gitmişken abanta da kısa bir uğranabilir ama bence gerek yok
yedigöller kâfi
Teşekkür ederim hocam
-
Arkadaşlar bayramda günübirlik Ankara da doğal güzellikleri görebileceğimiz nereler var kurtboğazı kuş cenneti dışında
-
Bu yağışların maddi açıdan zararı büyük ama barajlara çok yarıyor allahtan uzun süre yetecek suyumuz oldu kış kurak geçse bile bahara kadar iyiyiz
-
Akşam 5 gibi bir işim var yağmur kaç gibi başlar merkezde
-
Günaydın 5 gündür ankaradan uzağım havalar nasıl hala yağmurlar var mı ona göre dönmeyeceğim 😀
-
Arkadaşlar ne zaman duracak bilgisi olan var mı
-
Kaldım gerçekten sıkışıp böyle yağmur görmedim sıkıştım
-
Ne zaman duracak mahsur kaldım bildiğin
-
8 milyon metreküp su gelmiş barajlara arkadaşlar kim başka şehirden su çalıyor çıksın ortaya 😀
-
Cumartesi şehir dışından kız arkadaşım sınava gelecek ulan ne bu bahtsızlık kırk yılın başı bir de
-
Barajlara gelen su 15 milyon metreküp mayıs ayında neler oluyor 😀
-
Dünün verilerine göre bu yıl ilk defa geçen seneki miktarı geçtik.
Yani geçen sene 26 mayısta barajlarımızda 654.069.000 m3 su varken, bu sene 26 mayısta, yani dün itibariyle 654.533.000 m3 su var.
Geçen sene mayıs haziran ve temmuz aylarında barajlara gelen az miktardaki suya bakınca bu farkın daha da açılacağı aşikar
benim anlamadığım bu orajlar geçen senelerde de oluyordu. ama yıllarca takip ettim. mayıs ve haziran ayında yağan yağmurların barajlara etkisi çok az olurdu. baraj çevresi 2-3 gün içinde toplam 50 mm yağış bile alsa barajlara gelen günlük su miktarı çok az olurdu.
ama bu sene bir değişik. son 3 günde 20 milyon m3 civarı su geldi barajlara.
kar erimesi olmadan bu kadar miktarda suyun gelmesine ilk defa şahit oluyorum.
İstatistiklere göre de bir ilginçlik var zaten.
Son 20 yılda mayıs ayında barajlara gelen su ortalamamız 30 milyon metreküp
Bu sene mayıs ayında 80 milyon metreküp geldi ve son birkaç gündeki trend devam ederse 100 milyonu bulacak.
2o yıllık ortalama 30, ama bu sene gelen 80
Tabi Allah'a şükür ama bir ilginçlik var.
Gerede suyunun kapasitesi yıllık 220 milyon diye biliyorum. Güne vurursan eğer, günlük 0.6 milyon yapar.
Gerede sistemi hergün açılmış olsa mayıs ayında oradan gelecek su olsa olsa 15 milyon civarı
geriye 80 - 15 = 65 milyon m3 su kalıyor. o bile müthiş rakam.
Başka bir kaynakta gerededen aktarımı sağlayan sistemin saniyede 40 m3 su pompalayabildiğini söylüyor
Yani gerede full kapasite çalışsa bile 40x60x24x26 = 15 milyon m3 (yine aynı çıktı la ) su yapıyor.
Neyse, ben çıkamadım bu hesabın içinden. Bildiğin kar erimesi var gibi su geliyor barajlarımıza. Nasıl oluyor bilmiyorum. Ama üzümünü yiyip bağını sormuyorum. ne güzel gelsin işte.
Ama böyle her sene üstüne koya koya gidersek ne güzel olur. bakalım seneye bu zamanlarda nasıl olacak.
Hocam bana üst üste geldiği için yağışlar toprak suya doydu gibi geliyor, yağışların baraj bölgesinde yoğun olması da etken olabilir. Gerede dediğiniz gibi ne kadar etkili olsa bile bu ay barajlara gelen su ilaç gibi geldi
-
Bugün itibarıyla 80 milyon su gelmiş barajlara mayıs ayı içinde bu 20 yılın en fazla rakamı ikinci sirayı neredeyse ikiye katlamış ve daha ay bitmedi maşallah
-
Barajlara son günlerde mükemmel derecede su geliyor kışın kuraklığını durdurdu , ekinleri inceledim bayadır bu kadar verimli değildiler
-
Sel olacak gibi
-
Dün abartısız söylüyorum Sincan’da mahsur kaldım öyle bir yağmur vardı saatlerce