Bu görüntü ile modellerdeki görüntü çok alakasız yine ya modeller ya endeksler 180 derece dönecek ama bakalım hangi taraf dönecek.
Posts by Onur35
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Demirci bu sabah.
Marmara'dan dek kapıp örtü çekmeyi başarmış hayranım bu ilçeye
-
-
Instagram'da deprem haberini paylaşan sayfaları linçliyorlar şu an. "Ben hissetmiyorum yalan" kafasında yorumlar var ki şaşkınlıkla okuyorum sen hissetmeyince olmuyor sanki. Daha bu millet bu ülkenin deprem gerçeğini kabul etmek istemiyor, kabullenemiyor sonra niye hazır değiliz 😀
-
Ah Ege ah depreme gelince Japonya'ya, Şili'ye kafa tutarsın ama soğuk inerken siklona patlatmaya geldin mi ölü kedi gibisin be.
-
Rahat 5-5.5 var uzun süre salladı.
-
Batı Akdeniz'de oluşacak siklonlara ihtiyacımız olacak onu anladık parazit olarak görülüyor ama doğulayarak gelip bizi kar potasına sokma ihtimali olabilir onların ama bu şekilde gelirse kupkuru soğuk..
-
Marmara'dan gelen DEK kütlelerin bulutları Yamanlar'dan orografi ile canlanırsa belki Sabuncubeli tarafı 2-3 cm örtü çekebilir Bornova tarafları atıştırma, uçuşma alır gibi çok beklentiye girmemek lazım.
-
GFS sana deneme yapma demiyoruz, hobi olarak yine yap.
-
-
İnsanlar burada verilerle bir şeyler paylaşırken ve katkı sunarken gelip hiçbir dayanak bile olmadan "İzmir'e kar yağmaz", "kışı kapatın" gibisinden lafların tek kelimeyle "saygısızlık" olduğunu düşünüyorum. İsteyen üstüne alınabilir, benim düşüncem de bu. Başta bu konuya emek veren, az da olsa umudu olan herkese saygısızlık. Kendince düşüncesini belirtenler, "şu şu nedenle ihtimali zor görüyorum" gibi yorumlar bu dediğim şeye dahil değildir. Madem Meksika Körfezi kıyılarının uygun sinoptikte 30 cm kar alabildiği bir Dünya'da İzmir'e dünya ahiret kar yağma ihtimali yok o zaman biz boşuna takip yapıyoruz burada, her şeyin en iyisini siz biliyorsunuz biz bir şey bilmiyoruz senin lafınla kilitleyelim forumu.
Bir de bu meteoroloji camiasında özellikle İzmir'e karşı bir garez oluşmuş gibi. Başka bölgeler kendilerine göre extrem şeyler umup kovaladığı zaman bu elemanlar ağızlarını bile açmıyorlar ama ötede kutup soğuğu bile görünse ve İzmir'e havada bile olsa kar kovalasak sürpriz yumurta gibi ortaya çıkıp başlıyorlar İzmir'e kar mı yağarmış takip yapıyorsunuz diye. Bahaneleri de aynı "İzmir zor kar alan yer". E biz bunun farkında değil miyiz de sen kalkıp bizimle hiç alakamız olmayan bir bölgede oturup bize ders vermeye kalkışıyorsun? Sanırım bu elemanlar boğazın donmasını falan daha kolay görüyor İzmir'in havada kar almasından bile.
-
Uzun vadede görünen tarihî soğuklar bizim enlemlere inerse ve Allah korusun kuru soğuk olarak yaşanırsa soğuk rekorları tazelenir. Manisa'nın soğuk rekoru -17.9 derece
Güzel bir kar örtüsü olmadan o rekorlara pek kolay yaklaşacağımızı düşünmüyorum hocam. O soğuk rekorları genelde bölgemizi etkileyen extrem kar yağışı sonrası ayaz oluşumuyla gerçekleşmiş. Efsane bir sistem yaşayıp ardından -16 izoterm ile ayaz oluşursa evet o zaman soğuk rekorlarına yaklaşma ihtimalimiz olur
-
Gfs ana senaryonun sıcak çıktı olma ihtimali var
300. Saatten sonrasının mı? 🤨🤨🤨
-
4.5-5 arasının çoğunluğu üst katlarda hareketsiz şekilde oturanlar tarafından hafif hissedilebiliyor.
-
336 Kuzey Kıyı Ege kar yağışlı
-
Azor sadece İspanya'dan 1020-1025'lik bir destek atsa ve İtalya'ya kol uzatsa yeterli bence şahsen çok aramıyorum Azor kuvvetlendiği zaman Ege denizine kol atıp bize kuru Yunan'a dek yedirmekten başka bir şey yapmıyor.
-
Gerçekten büyük bir potansiyel görünüyor Şubat'ın 20'sine doğru. Umarım yakalarız ve bir efsane yaşarız.
-
Belli ki arkadaşın trollükten başka amacı yok daha yeni üye olmuş yazdığı ilk mesaj "bir daha İzmir'e kar yağmaz" sonrası ona buna ahkam kesme mesajları. İzmir'de bile oturmuyor olabilir. Sinir bozucu olması geçtim en başta burada veriler atan, bir şeyler takip eden hepimize saygısızlık. İzmir'e kar yağmayacaksa bir daha bu foruma niye üye oldun 😀
-
Şaka mı yapıyorsun? Veriler ya kar göstermiyor ya da gün yaklaştıkça bozuyor, küresel ısınmanın geldiği boyuta da bakınca İzmir’in bir daha kar görmeyeceği anlaşılıyor.
Küresel ısınmanın olduğu bir Dünya'da Amerika'nın Meksika körfezi kıyıları rekor kar yağışı gördü (buranın kar yağışı alma sıklığı açısından İzmir'i geçin Antalya'dan bile kötü olduğunu söylememe gerek yok sanırım), 2 sene önce hemen karşı kıyımızda Atina 50 cm kar alırken Ege adaları bembeyaz oldu, Kudüs'e kar yağdı, Meksika'da tarihte ilk kez kar yağışı gören yer oldu, Dünya'da bir çok metropol extrem kar yağışlarıyla boğuştu. Bir gün İzmir'e böyle bir sistem vurmayacağını, bir daha İzmir'e sonsuza kadar kar yağmayacağını neye göre diyorsunuz? Birden ekvatora taşındık, kar yağışı görülme ihtimalinin %0 olduğu tropikal iklime geçtik de haberimiz mi yok?
2002, 2004, 2012, 2017'de İzmir örtülük kar alırken küresel ısınma yoktu, sanki çok daha soğuk bir Dünya'da yaşıyorduk da 8 senede mi patlak verip koca Dünya'da bir tek İzmir'e kar yağmasını imkansız hale getirdi?
Kaldı ki sizin hiçbir dayanağı olmayan iddianızın çürümesi için extrem kar yağması da gerekmiyor. Havada bile kar görülürse bu kar yağışı olarak değerlendirilir ve yanılmış olursunuz. Bir kışta havada kar görülme ihtimalinin %70-80 olduğu şehirde önümüzde de soğuk bir süreç varken neye göre kar yağışı görülmeyecek diyorsunuz? Burada gelip hiçbir veri sunmadan kesin olarak İzmir'de kar yağışı görülecek diyen olsa ona da aynı tepkiyi veririm çünkü ikisinin de hiçbir dayanağı yok üzgünüm.
-
İzmir’e bu kış kar yağmayacak, kızgınlığım yok, gerçek anlamda söylüyorum, bana katılanlar yorumumu beğensin.
Kaynak nedir? Neye, hangi veriye göre bunu kesin ve net olarak söylüyorsunuz?