Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Artık tehlike kalmadı arkadaşlar bence her şey normala dönüyor yavaş yavaş

    Bunun hakkında kimse kesin bir şey diyemez, toprağın ne yapacağı hiç belli olmaz. Profesörler bile kesin konuşmuyor ihtimaller üzerinden konuşuyor. Ben İstanbul'da yaşasaydım rahatlamaz kesinlikle önlem alırdım her ihtimale karşın.

  • Risk kalmadı diye bir şey söz konusu değil. Risk dün de vardı 5.8 olmadan önce de vardı bugün de var. Her zaman da olacaktır teknik olarak. Ama gelgelelim ki 5.8 olmadan önceki risk ile olduktan sonraki bugünkü risk aynı olmayabilir. Yani demem o ki bu deprem büyük depremi belli oranda öne çekmiş ve risk katsayısını artırmış olabilir. Bu düşük olmayan bir ihtimal.

  • Bunun hakkında kimse kesin bir şey diyemez, toprağın ne yapacağı hiç belli olmaz. Profesörler bile kesin konuşmuyor ihtimaller üzerinden konuşuyor. Ben İstanbul'da yaşasaydım rahatlamaz kesinlikle önlem alırdım her ihtimale karşı

    Sen yine önlemini al, İzmir şuan dahada diken üstünde :)

  • Habertürk’te geçen akşam hocaların söylediği şu konu önemliydi. Herkes 20 yıllık çalışmalar ve bir takım verilerle değerlendiriyor ancak bu 5.8 herşeyin yeniden ele alınmasını o risk oranlarının yeniden değerlendirilmesini gerektirmektedir. Yani bilinen ezberler bozulmuş olabilir. 5.8’in çok önemli bir deprem olduğunu ve bugüne kadar konuşulan herşeyin oturup yeniden incelenmesini zaruri kılmıştır dediler. Bu önemli

  • Ana fay olmayan bir faydan(genellikle ana fay degil deniyor) 5.8-6 civari bir deprem cikmasi hicte iyi birsey degil. Bu kadar guclu beklenmiyordu sanirim. Daha nelere sahit olacaz bakalim. Fay bu aralar biraz daha sakin. Gecenki sakinlikte 5.8 olmustu. Durulsa bir dert durulmasa artci olsa bu sefer ana faya kaymasi ayri bir dert.

  • Ana fay olmayan bir faydan(genellikle ana fay degil deniyor) 5.8-6 civari bir deprem cikmasi hicte iyi birsey degil. Bu kadar guclu beklenmiyordu sanirim. Daha nelere sahit olacaz bakalim. Fay bu aralar biraz daha sakin. Gecenki sakinlikte 5.8 olmustu. Durulsa bir dert durulmasa artci olsa bu sefer ana faya kaymasi ayri bir dert.

    Her türlü diken üstendeyiz hocam . Ama dün akşamda Cenk hoca şöyle demişti ; Bu deprem aslında Allahın bize bir lütfu bilinçlenmemiz açısından eğer devletin en yetkili kişisi gel Cenk kardeşim sen bu işi çöz derse ve belirli miktar para verirse ben bu işi seve seve çözerim dedi .

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • akşam dile getirdiğim olayı 2 saat önce cerrahpaşa jeofizik anabilim dalı rapor olarak yayınladı daha anlaşılır anlatmışlar anlamayanlar için :)

    4038064ac99bc67b.pngb5c1d.png

    Edit: rapor dün sabah paylaşılmış sanırım bir Arkadaş sabah instagrama bak dedi durum olarak bir hesapdan paylaşılmış raporda paylaşılan tüm bilgiler doğru be açıklıyıcı diğer kurumlardan bu anormallikle ilgili bir açıklama gelmedi..

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • semih hocam bizim bahsettigimiz 17 agustosun en buyuk artcisi konusu.o da 5.8 idi.13 eylul 1999..suzin bahsettiginiz baska bir artcidir.o kadar fazla olmustuki..resmen alismistik depremle yasamaya.

    Hocam bu 5.8lik artçıydı büyük ihtimalle tarihini tam olarak hatırlamıyorum çünkü birçok deprem olmuştu ozamanlar ama depremden hemen sonraki günler olmadğını biliyorum çünkü mahalledeki alanda kurduğumuz çadırda yaklasık 2 hafta kalmıstık sonra babannemlere gitmiştik ailece ozaman olmuştu bu deprem . Hiç unutmam Gölcük'de 2-3 evin yıkıldıgını deniz karşısından görmüştüm. Bianda ortalığı toz duman almıştı. Zaten Gölcük nerdeyse komple yıkılmıştı asıl depremde. İstanbul depremiyle birlikte 17 Ağustos depremi ve sonrası yaşanan kötü anılar depreşti yine.

  • PergamoN Eline, yüreğine, bilgine sağlık hocam. Piyasada gezen bir çok tırıvıcıların yanında çok büyük bir değersin benim gözümde. Yolun, bahtın, şansın açık olsun...:hfyeni (25)::hfyeni (25)::hfyeni (25):

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • PergamoN  Ilker Gunebakan hocalarım yeni bir artçı meydana geldi ve bu artçı Kuzey Anadolu fay hattının tam üzerinde meydana geldi bu bir risk içerir mi?

    Kendi adıma konuşuyorum ne desem boş daha bölgedeki faylanma bilinmiyor bunu açıkca öğrenmiş oldum ama her depremi takipteyim bahsettiğin artçı haritadaki çizgiye göre evet kaf üstünde gerçekleşti gibi görülüyor ama iş o kadar basit değil,ayrıntılı çözümü görmeden bunun yorumunu yapmak imkansız o veride bizim elimizde değil kandilli ve afad’ın elinde ne yazık ki

    8fea866147e106ae7f80e.jpg

  • Ana fayın üzerinde daha yüksek bir artçıda meydana gelmişti deprem olduğu gün sanırım 4 küsürdü . Yani tam olarak bişey söylenemez . Ama nacizane fikrim kuzeyinde meydana gelen ufak depremcikler onada dokunuyor olması .

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • Haraketlilik başladı gene

    şu mesajlardan vazgeçelim artık yine hareketlenmiyor zaten ana depremin artçıları, bunları görünce başladık yine niye yazıyorsunuz? oraj mı bu?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • PergamoN hocam, artcilarin bu sekilde gelismesi iyi degil diye anladim ancak devami gelecek yada ana fayda kirilacak sonucunu cikarmakta zor denmis dogrumudur ?

    ayrıntılı analiz lazım hocam, artçılar ana depremin olduğu fayda değil, kurumda bunu söylemiş takip lazım diye, orada bir fay var belkide bilemeyiz

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN