Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dün sabahta salı olan depremden sonra aynısı olmuştu ama 5.8 lik bir deprem patladı bir aranın ardından o yüzden belli olmuyor depremin ne zaman geleceği 1-2 güne hiç bir şey kalmaz demek yanlış bir şey önlem alalım ama korkmayalım.

    Son 2 gündür attığınız mesajlara bakılır ise (sizin gibi düşünen çok üye vardır sizinle sınırlı değil), bu deprem fırtınasının bitmemesini, hissedebileceğiniz depremlerin olmasını bariz bir şekilde istiyor gibisiniz. Biraz heyecan olsun, üstüne konuşulacak depremler olsun, farklı görüş bildiren uzmanlardan, daha kötü senaryoları olan uzmanların görüşlerine inanmak, onları gündemde tutmak gibi bir havanızda var . Normal, bazı insanlar sever böyle ufak tefek heyecanları. Şahsen korkacak bir durumum yok. Önlem alması gerekenler mutlaka önlemlerini alsın, hazırlıklarını yapsın. Ama dediğim gibi artçıların olma aralıkları açılıyor. yavaş yavaş birşey kalmayacak, malum siteyi açıp göz gezdirmeniz yeter . Sağlıklı ,doğal afetsiz günler ve geceler diliyorum ...

  • korkacak bir durum var aslında ama günlük değil arkadaşlar hayat devam ediyor 5.8 depreminin artçılarıda devam ediyor. Ana faylardan 1 i üzerinde büyük bir deprem olmayacağının garantisini kimse vermiyor veremez, ancak burada her dakika artçı oldu, yok karıncalar toplandı eyvah, hava kızıl renge büründü kesin deprem olacak diye yazmanın maksadı başkadır. O yüzden ciddi manada bilimsel ve sizi bilgilendirecek iletiler yazılıyorken bunları okuyup bilgilenin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İlker hocam Avcılar-K.çekmece tarafında zeminin denize doğru kayma ihtimali var mı? Yanı buralarda bina dayanıklı olsa bile bildiğimiz zemine doğru batacak mı?

    Hocam zaten Avcılar'ın ciddi zemin problemleri var.

    Trakya tipi zemin ( Trakya formasyonu) dediğimiz, detaya girmeden kil, kum, balçık, yumuşak kayaçlar ve su'dan oluşan bir yapıya sahip

    burası. ilaveten,

    Halkalı, Çekmece, Avcılar diye başlayıp, Tekirdağ dahil uzanan sahil kesimi tabi ortalama konuşuyorum rant sağlayacak şekilde

    doldurulup üzerine yapılar dikilmiş. Tabi dolgu sonrası zemin sağlamlaştırma adına kazık filan çakıldığını da düşünmüyorum.


    Şimdi bir depremde, deniz bu dolgu alanları geri alacak. Ya depremle ya deprem sonrası oluşacak küçük ölçekli bile olsa tsunamiler

    ile olacak bu.


    Tabi genel olarak konuşuyorum, bazı sahile yakın ve sağlam zemin parçacıkları olabilir ama genel durum bu.

    Yani şöyle düşünün o sahil de gördüğünüz yapıların neredeyse tamamı dolgu zemin üzerinde.


    Neticede sahil kısımları dolgu, iç kesimleri zemin kaynaklı risk içeren bir bölge.


    selamlar

  • Son 2 gündür attığınız mesajlara bakılır ise (sizin gibi düşünen çok üye vardır sizinle sınırlı değil), bu deprem fırtınasının bitmemesini, hissedebileceğiniz depremlerin olmasını bariz bir şekilde istiyor gibisiniz. Biraz heyecan olsun, üstüne konuşulacak depremler olsun, farklı görüş bildiren uzmanlardan, daha kötü senaryoları olan uzmanların görüşlerine inanmak, onları gündemde tutmak gibi bir havanızda var . Normal, bazı insanlar sever böyle ufak tefek heyecanları. Şahsen korkacak bir durumum yok. Önlem alması gerekenler mutlaka önlemlerini alsın, hazırlıklarını yapsın. Ama dediğim gibi artçıların olma aralıkları açılıyor. yavaş yavaş birşey kalmayacak, malum siteyi açıp göz gezdirmeniz yeter . Sağlıklı ,doğal afetsiz günler ve geceler diliyorum ...

    Verisiz kaynaksız yavaş yavaş bir şey kalmayacak demek.. anlıyorum..

  • korkacak bir durum var aslında ama günlük değil arkadaşlar hayat devam ediyor 5.8 depreminin artçılarıda devam ediyor. Ana faylardan 1 i üzerinde büyük bir deprem olmayacağının garantisini kimse vermiyor veremez, ancak burada her dakika artçı oldu, yok karıncalar toplandı eyvah, hava kızıl renge büründü kesin deprem olacak diye yazmanın maksadı başkadır. O yüzden ciddi manada bilimsel ve sizi bilgilendirecek iletiler yazılıyorken bunları okuyup bilgilenin..

    Aynen öyle katılıyorum. :thumbup:

  • Hocam bu yazdıklarınıza göre avcılar-küçükçekmece e5 bağlantısı komple sular altında kalabilir. Denizköşkler tarafı denize gömülebilir. Avcıların çoğu yeri (özellikle dolum tesisleri tarafları) sahile yakın olan kesimlerin her sene gözle görülür biçimde kayıyor. Şiddetli bir depremde buralara elveda diyeceğiz doğrumudur hocam?

  • Herkese merhaba,


    Benim bir sorum olacak oğle saatlerinden beri İstanbul hava radaını takip ediyorum ve küçük yağmur bulutu oluşumları oluyor sürekli ve işin garibi sanki hepsi fay hattı üzerinde oluyor gibi bunun bir açıklaması var mı yoksa tamamen rastlantımı. İyi akşamlar..

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • HAARP saçmalığını lütfen bu konu dışında tutalım..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 20 senedir bekleniyor istanbul depremi.Daha altında bilmediğimiz bir sürü fay hattı geçiyor.Bu kadar fay hattı varken deprem olmaması anormaldir.Aynen haarp yapmışlardır hatta 6 üstüne çıkartmayalım büyüklüğünü göz dağı verelim diye de eklemişler. :)

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Cidden ciddiye mi aldınız hocam :D

    bilimsel paylasim konusu burasi..kendi arkadaslariniz ile whats app da konusuyormus gibi yazamazsiniz..yok yagmur bulutu fayin ustunde toplaniyor yok bilmem ne..benim hosuma gitmiyor.yoneticilerde uyardi.ben bir sey demicem artik.sessiz takip gerekli kisileri.

  • Depremler ters köşe yapmakla da meşhurdur

    Hiç ummadığımız bir yerden de kırılabilir KAF , tabi bu İstanbul depremi sıfırlanır anlamına gelmez ama sadece 200/300 km lik bir alana da odaklanmamak gerek kanımca