Şöyle bir güncel Ao-Nao bırakalım
AO
Nao
Yılbaşının arkasına gizlenmiş bir Ocak 1. hafta potansiyeli de var diyor. Artık bu iki tarih aralığından en az birini tutturmak lazım
AO
Nao
Yılbaşının arkasına gizlenmiş bir Ocak 1. hafta potansiyeli de var diyor. Artık bu iki tarih aralığından en az birini tutturmak lazım
AO
Nao
Hem Ao hem Nao çok güzel
Ocak ilk hafta normallerde gözüküyor Türkiye 2metrede ama mavi değiliz, buda çokta büyük bir sistem beklentisi yok diye yorumladım
6 Ocak ve sonrası için YB umut verici
Jamstec Aralık güncellemesi
Ocak-Mart dönemi
güzel çıkmış
Berbat güncelleme ülkenin %80 nini aşırı kurak vermiş
Ecmwf son uzun vadeli güncellenen indekslerine göre Ocak ayında avrupada ağırlıklı yüksek basınç etkisi yüksek ihtimal gözüküyor yani şanslarını büyük oranda kaybettiler Aralık ayında. Ara ara oluşacak iskandinav yükseği ve azor destekli oluşumlardan iyi şekilde yararlanabilirsek güzel sistem yada sistemler alma ihtimalimiz var ama ağırlıklı kurak bir Ocak gene malesef. Sağlam sistemler gelirse kuraklığın belini kırabiliriz anca.
23 Aralık güncel GEFS - AO
NAO
4-8 ocak arasi bagira bagira geliyor… Yeni yila model takipleriyle girecegiz insallah.
23 Aralık güncel GEFS - AO
NAO
Nötre çıkış var bozmazsa sistem geliyor hayırlısıyla
Olası bir ısınma ve kışın geri kalanı için farklı bir hikaye ?
(Yarın SSW'nin Türkiye üzerine etkilerini anlatan bir konu açabilirim)
Olası bir ısınma ve kışın geri kalanı için farklı bir hikaye ?
Altta paylastiginizi atacaktim tam da. Ruzgarlar resmen cakiliyor hem de tam zamaninda. Akiyor bu aksam
En azından kovalayacak bir şey olur. Bize gelir soğuklar yada gelmez takibe değer bir durum var 4 Ocak sonrası için.
Ecmwf 240 da parazit olmasa tam da bu olurdu iste
5 ocak ve sonrası için birçok veri olumlu sinyaller veriyor.
Ayrıca senaryolarda şöyle absürt bir şey gördüm. Buna yaklaşır mıyız dersiniz?
Morlara bak. Midilli'ye yürüyerek gidilir.
Bu kışı yaşadıktan sonra 2026 ya kadar bu geçireceğimiz kış gibi bir kışı yakalayabilmemiz zor olabilir diyorum. Tabiki çok uzun projeksiyonlu bir tahmin ve Türkiye genelinden ziyade kuzey kuzeybatı bölgeler için geçerlidir
Böyle dediyse bir bildiği vardır Hakan Hocamız'ın Ocağı şimdiden kapatanlara gelsin.
ECMWF'den bazı veriler
14 Ocak-13 Şubat hiç yoktan iyidir, sinyal var.
ilk önce sinyal çakıyorlar,sonrasında da hep cayıyorar