Barajlar 49.5 olmuş. Düz hesap 50 diyelim. Çok kurak bir sonbahar dönemi yaşamazsak işi kurtardık diyebiliriz Tabi tasarrufa her zaman devam edelim.
Posts by Autochthon
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Seçim gününe kadar serin gidişat sonrasında tamamen bahar geliyor demiş
-
Barajların doluluk oranı %49.26 olmuş. Bir hafta daha kapalı ve ara ara sprey yağışlı havaya devam edeceğimizi düşünürsek %50-51 bandına ulaşırız diye düşünüyorum.
-
Sadece bu maç değil ki 2 maçtır katlediyorlar.
Öyle valla hele bugün maçı kaybettirmeye çok uğraştılar ama başaramadılar, bu heriflerin inadına daha çok motive olmalıyız.
-
Hakemlerin skandal kararlarına rağmen seriyi 2-2 yaptık. Şimdi zor bir deplasman maçımız var çok iyi hazırlanmamız lazım.
-
Son maç Sloukas'dan yediğimiz Game Winner'dan sonra yine baş başa bir maç oluyor. Bizde bu şanssızlık olduğu sürece pek umudum yok ama izliyorum bakalım.
-
25 normaller degil temmuz normali bile 26 istanbulun kuresel isinmadan artık 30 dereceye bile serin deniliyor istanbulda
25 demedim 15-25 aralığı dedim ve bu değerler mevsim normalleri İstanbul için.
-
Ayın 5'indeki soğuk atak epey törpü yedi ve hafif bir sıcaklık dalgalanmasına döndü. Artık mevsim gereği böyle oluyor tabi uygun sinoptik oluşsa bile 0 izotermi bizim enlemlerimize gelemeden eriyor. Ayın ilk yarısı genel olarak mevsim normallerinde yani 15-25 derece aralığında geçecek gibi duruyor. Baharı tam anlamıyla bu ay yaşayacağız
-
Yaklaşık 1 hafta sonrası için mevsimine göre etkili bir atak daha göründü. Sinoptiğin gidişatına göre 850'de +4/-4 arası bir giriş olabilir. O sistemin getireceği yağışlarla beraber barajlar %50 bandını rahat geçer diye düşünüyorum.
-
Vay be Nisan sonunda -2 izotermi girecek şaka maka. Gündüz hava 10 derecelere kadar iner, tek hanelerde kalan istasyonlar bile olabilir. Öncesinde sağlam yağışımız da var tabi.
-
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!🇹🇷 Gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakmak için onun açtığı yolu, inkılaplarını en sıkı sıkıya takip etmemiz gereken dönemdeyiz bunu unutmayalım...
-
Şile'de çok sağlam yağış var. Batıdan doğuya uzanan güzel bir bant yakaladık baraj bölgesini de etkiliyor ucundan.
-
Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. Sevdiklerimize nice bayramlara İnşallah.
-
Mammatus bulutları tam üstümden geçti. Şimdi sağanağı bekliyorum
-
Anlık. Bölgeye sürekli yıldırım düşüyor.
-
gelooooo bir anda güneye doğru genişlemeye başladı Palanci Çok heyecanlı hocam
İşte benim gördüğüm o sağdaki turuncu kütle. Tam emin değilim ama tekil hücreye dönüşmeye çalışıyor gibi geldi epey de gökgürültüsü sesi geliyor.
-
Evimden gördüğüm kadarıyla Sarıyer tarafları çok karardı ve bulut hücre formunu almaya çalışıyor
-
Bugün oldukça ferah bir hava var önceki günler oluşan basık halinden eser kalmamış. Bu havaya öğleden sonra bir sağanak yakışır
-
Biraz flood oldu ama ay sonu bozulma olmazsa yeni bir serinleme yolda. Üst seviye alçağı ile bolca aksiyon ihtimali var.
-
yani arpage filan silivri açıklarında kütle öngörüyor değil mi o civarda oluşup birleşecekler ? biraz karışık bir soru oldu
Aslında ben de bilmiyorum hocam Özellikle kütlelerin yönü ve oluşum yeri tüm modellerde farklı. Benim tahminim bir kısım kütlelerin Marmara Denizi'nden kuzeye çıkacağı bazı kütlelerin de karada oluşup kuzey-batı arasında yönlerde ilerleyeceği yönünde. Kütleleri Silivri açıklarından güneye doğru indiren modeller de var ama, izleyip göreceğiz.