Beiträge von Dincer41

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    40 dakika aralıksız zaman zaman inanılmaz büyük tanelerle görsel şölen oldu .Kar tanelerini görebileceğimi az çok tahmin etmiştim de etrafı beyazlatacak kadar yağacağını düşünmemiştim .

    7 saattir falan aralıksız aynı tipte karla karışık yağmur var yükseklerde inanılmaz birikim olmuştur.

    ponçuk köpek edit|TikTok Arama

    Şu şekil forumdaki kar yağan yerlerdeki mesajları okuyorum :d yarın akşamı iple çekiyorum artık bakalım hayırlısı.

    Azıcık ortalığı karıştırdık izmit olarak görevimizi yaptık. Yok öyle sıkıntı çekmeden kar size dedik 😄 akşama doğru güney marmara şova başlar

    41 tayfa olarak mesai yarın akşamdan itibaren başlıyor ya . Yani şu andan yarın akşama kadar olan aralıkta yüksek rakımlar kaymağı yiyecek öyle duruyor. Bugün 850 hPa geri çekilmeden şöyle net bir kar yağışı sürprizi olursa 1-2 saaitlik öpüp başıma koyarım zaten :D

    Gfs öğle güncellemesi sizcede kocaeli adına güzel değil mi pazartesi akşamdan itibaren

    Evet soğukları biraz daha sıklaştırmış ayrıca yağış skalalarında dikkatimi çeken şey bant şeklinde gözüküyor bu bir avantaj olabilir örtü anlamında ,özellikle ayın 7'si hatrı sayılır kar görülür gibi.

    Gfs öğle güncellemesi sizcede kocaeli adına güzel değil mi pazartesi akşamdan itibaren

    Evet soğukları biraz daha sıklaştırmış ayrıca yağış skalalarında dikkatimi çeken şey bant şeklinde gözüküyor bu bir avantaj olabilir örtü anlamında ,özellikle ayın 7'si hatrı sayılır kar görülür gibi.

    Sıkıntı yok Gem reiz bizden yana ^^

    Hocam bu milimetrik oynar daha ya 8 Şubat'a var , şu 6'sının gecesinden itbaren ve 7'sini güzel bir şekilde sıcaklık sıkıntısı çekmeden alalım inşallah 8'i de olur dualarımız o yönde her an soğuğu kırpacaklar diye korka korka bakıyorum güncellemelere :D

    Şu an en üzüldüğüm şey şu ki , 25 Ocak'ta Aydın'dan Gölcük'e geldim o tarihin 1 hafta öncesinden beridir harıl harıl sistem takip ediyoruz , -200. saat çok uzak , takla atar 150lere hele bir gelsin ciddi konuşuruz diyoruz , 150 geliyo 120 geliyo ulan sistem dibimize geldi anca mı gördü bu ultra süpersonik bilgisayarlar alçak basıncın soğuğu bu kadar kıracağını , dün bu saatte utanmasa -13 -14 sokacak model 12 saatte nerdeyse -5 soktu ya , bide fenerliyiz bünye öyle böyle dolmadı :d , kafamda en kötüsüne hazırlıyordum kendimi ama soğukların bu kadar yakın vadede nerdeyse 10 derece oynayacağına da hazırlamamıştım , kendi adıma yıkım oldu . He yarın sabah tekrar yavaş yavaş geri gelir mi soğuklar bilemem 4 dönüyorlar bütün hepsi ,her neyse içimi dökmek için buraya yazmak istedim hayırlısı artık bol yağışımızı alıp şöyle örtülük kar yağışını da 8 şubatta falan alabiliyosak alalım gidelim kafasındayım.

    Gfs neredeyse tüm senaryoları kendine benzetmiş akıl almaz bir model gerçekten inşallah haklı çıkmaz çünkü Şubat'ın devamını berbat bir yere götürür bu durum kelebek etkisiyle.

    Bu arada yanlış görmüyorsam ecmwf ens ortalama iyi yönde düzelmiş gibi avrupa riskini bayağı azaltmış duruyor. Gerçi artık pek bir otoriteleri kalmadı ama napalım yorumlayacak adam akıllı güvenilir model kalmadı :boat:

    Ne oldu şimdi -12 -11 -10'lar Anadolu'da cirit atarken şimdi nerelere kadar çekilmiş

    Her sistemde bir eşik var , o eşikte soğuklar öyle bir eriyor ki hani soğuk zaten var yağışa bakalım derken eldeki soğuktan da oluyoruz neredeyse , artık sistemleri 96 saat kala falan anca ciddiye almamız gerek herhalde.

    Iste bazen de yuksek basincin cok kuzeye cikmasi zararli olabiliyor. Yorumlama yaparken kaliplasmis bilgileri kullanmaktan ziyade kendi icindeki gidisati olumlu mu etkiliyor bu durum yoksa olumsuz mu etkiliyor diye dusunmek lazim.

    Ben 2 model arasındaki farkı söylemiştim ,olumlu-olumsuz düşüncem ise şöyle , bence Kuzey'e fazla çıkması alehimize oluyor , soğukların kuzeyle bağını erken kesip dönüş hareketiyle İtalya'ya gidişindeki büyük etkenlerden biri olarak görüyorum, Gfs dünden beri örnek olarak gösterdi.