Tren gibi bant yakaladık resmen , arabalar geçince lastik izi bile çıkmıyor. Piyango vurdu denilebilir
Posts by Dincer41
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Evet nihayet kütleyi yakaladık ve kar başladı ufak çaplı da olsa 1 tane tutturabildik en azindan
-
Eskisehir için şöyle bi dolaştım modelleri, icon,arpege,ecmwf,gfs hepsi kütlelerin zayıflayarak da olsa şehre ulaşabileceğini öngörüyorlar .Zaten radarda da kütleler baya yaklaştı en azından şöyle örtülük bir kar alırız umarım.
Valla kütle öğütücü gibi çalışıyor eskişehir, hiç tutturamadık . Güney'e kadar şehrin ya batısından ya doğusundan teğet geçerek indi tüm kütleler. Bahtımız kapalı maalesef
-
Eskisehir için şöyle bi dolaştım modelleri, icon,arpege,ecmwf,gfs hepsi kütlelerin zayıflayarak da olsa şehre ulaşabileceğini öngörüyorlar .Zaten radarda da kütleler baya yaklaştı en azından şöyle örtülük bir kar alırız umarım.
-
Eskişehir'de gün içinde çok zayıf geçişler oldu. Yarın öbür gün biraz daha sağlam sürpriz kütleler yakalayabilecegimizi umuyorum. Özellikle Doğu Marmara'da da yağışlar artacak. Oradan aşağı inecek olan kütlelerin ömrü daha fazla olabilir.
-
Evet an itibariyle lapa lapa kar başlamış bulunmakta
-
Eskişehir özelinde GFS saat 12'den itibaren yaptığı tahmin inanılmaz neyi ön gördü yani bilmiyorum haklı çıkmaz bence o kadarı fazla gibi ama kesinlikle çıkmaz da diyemiyorum
Tahmin direkt yanlış ki şu ana kadar , 18.00-23.00 arası 11 mm yağış düşmüş yağmur olarak , modelin öngördüğü sıfır. Nasıl bu kadar ağır bir fark olabiliyor gerçekten anlayamıyorum Gfs'nin böyle işleri oluyor işte arada..
-
Arada iri kar taneleri var ama bu kadar yağmurdan sonra birikim olur mu ?
Birikim baya zor gibi ya, şöyle görsellik bi yağsın en azından da seyredelim
-
Bu arada Eskişehir'de yağmurun arasında lapa atan kar taneleri görüyorum. Sanki yavaştan çevirmeye başlayacak , kütlenin devamı da var gibi duruyor 2.9 şuan.
-
Gfs ağabey 1 saattir yağmur yağıyor o veri skalası nerede
Direkt başlangıca kar koymuş . Vallahi kar görelim yeterlidir zaten önümüz kupkuru soğuk gibi duruyor ara ara kar geçişleri haricinde.
-
Hocam birde kütleler gelirken bir süre eridi gece düzelmişti yine aynı sorun var sistemle mi alakalı sistemden bağımsız mı anlamadım
Bence bir süre değil dünden beri kuzeyden merkeze yaklaşan kütlelerin %75-80'i eriyerek geldi mesela İzmit-Derince-Körfez hattının kuzeyine kadar sağlam bir şekilde geliyor sonra aniden güç kaybediyor. Direkt sistemin ta kendisiyle alakalı. İzobarların dizilimi-rüzgarlar vs. hepsi etken , ben gece veya gündüz ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Sıcaklığa rağmen modellerin öngördüğü yağış miktarını görünce en azından etrafta güzel bir beyaz örtü görürüm diyorudum ben ama şu ana kadar yağış miktarı da beklenenden çok aşağıda kaldı, en azından Gölcük için öyle diyeyim.
-
Sıcaklık problemi olan deniz etkili sistemlerde o açık yeşilin etkisini bile göremiyoruz. Beklendiği üzere tam bir rakım sistemi oluyor. Gölcük'te çatı beyazlaması bile olmadı ama en azından kar gördük diyebilirim. Sınırda sıcaklık ile Dek anca bu kadar oluyor maalesef.
-
bursa-kocaeli-sakarya en büyük favoriler net ❄️❄️
Kocaeli'deyim ama sevinemiyorum , 100-200 km değişimler bile aşırı etki yaratıyor .Sistem 50-70 saate gelene kadar aşırı temkinli bakıyorum sanki yazılı olmayan kural mıdır neyse artık bu tarz sistemlerde favori önce Doğu Marmara oluyor 1-2 güncellemede bi bakıyosun Istanbul favori olmuş. Etki alanı cok sınırlı olunca takip etmesi de stresli oluyor
-
96-120. saatler arası, gelecek güncellemeler için de çok önemli, Azor bir şekilde İzlanda AB'sine boyun eğmeyip Kuzey'e tırmanabilirse tabii ki lehimize olacak. Önce Kuzey'e tırmanmasını ardından da Azor'un bizim için en uygun konuma gelmesini takip edeceğiz ama yine de sinyallerin gelmeye başlaması güzel.
-
40 dakika aralıksız zaman zaman inanılmaz büyük tanelerle görsel şölen oldu .Kar tanelerini görebileceğimi az çok tahmin etmiştim de etrafı beyazlatacak kadar yağacağını düşünmemiştim .
-
Gölcük anlık
-
Sorma işe gitseydim dilovasi imes 350 rakim kesin örtü olmustu
hocam kesin olmuştur ya merkezde bile arada lapa lapa kara döndü yağış yoğunlaştığında 5-10 dklığına , 150 200 rakım üstü rahat örtü almıştır Kocaeli'nde bence.
-
7 saattir falan aralıksız aynı tipte karla karışık yağmur var yükseklerde inanılmaz birikim olmuştur.
Şu şekil forumdaki kar yağan yerlerdeki mesajları okuyorum :d yarın akşamı iple çekiyorum artık bakalım hayırlısı.
-
Kocaeli 200 rakım kar topu yağıyor gök yüzünden
Burda lapa lapa sulu taneler dusuyor ama göküyüzüne bakınca çook yukarılarda kar taneleri sanki minik kuş sürüsü gibi gözüküyor
-
Ecmwf öğle güncellemesi toplam kar 8 Şubat akşama kadarki süreç.
Az evvel sabahla kıyaslama yaptım 850 soğuğu biraz daha iyiydi , yağışta da önemli bir değişiklik yok sanırsam kar haritasından görüleceği üzere