Destekleyen başka model var mı?
Posts by CrossBench
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Şuan yoldayım. Bakamıyorum güncellemeye. Manisa için yorum var mı? Durum nasıl?
-
Gel hocam gel. Buraya yağmaz birşey 7 seneden beri lanetlendik resmen
7 sene önce de oradayken, yıllardır böylesini görmedik demişlerdi. Kampüste herhalde 25-30 cm civarı örtü görmüştük.
-
GFS senaryolarını tek tek inceleyen oldu mu?
240h'den sonra sağlam bir soğuk ihtimali veren senaryo sayısı herhalde 10 civarında. Bu senaryoların bazılarında da batı anadolu için iyi kar var..
Şimdi bende 17-20 ocak arası Manisa'da olacağım.
Dikkat kesildim bir anda.
-
Ben anlamadım şimdi.
Manisa'da ayın 12'sinden sonra bana kalırsa iyi bir örtü ihtimali az görünüyor. Hatta İzmir'de sıcaklık anca geceleri kar seviyesine geliyor. Fakat yağış sıfır.
-
Gece güncellemesi Fethiye ile Antalya (merkez) hattını mahvetti valla.
Diğer güncellemelerde Antalya - Alanya arası kötüydü.
Umarım bu kadar kuvvetli gelmez.
-
Antalya'nın doğusu (Serik, Manavgat, Alanya ) için gelecek o kuvvetli yağış akşam güncellemesi ile birlikte küçük bir farkla denize kaymış ancak Fethiye tarafını kötü vuracak o yağış. Devamında Finike-Kumluca-Kemer görünüyor. Eğer o denize kayan yağış diğer güncellemelerde karada görünürse Serik, Manavgat ve Alanya için çanlar çalar. Çok kötü olur. Umarım o şekilde gelmez. İkinci bir notsa yağış kuvvetli, bu kuvvette ani su baskını oluşabilir fakat oluşmasa bile sert kısmı atlattıktan sonra yağış kesilmiyor ve devam ediyor. Bu da ayrı bir sıkıntı.
-
Şifremi unuttum kısmından geçen haftalarda istekte bulundum. Bugünde giriş yapmakta sorun yaşayınca yine aynı talepte bulundum. O mail hiç gelmiyor.
-
Devasa soğuk ama kuzeybatı kesimler dışında yağış yok bu senaryoda. Allah korusun.
-
1 haftadır takip ettiğim ve senaryolarda ise zaman zaman gözüken soğuklar inmiş bu sefer. Hem de ana çıktıda gözüküyor. Senaryolarda ülke sınırlarına mor renkleri bile indiriyordu. Burada ise ramak kalmış. Hatta İç Anadolu'da beliriyor bir anda. Ancak o kadar kuvvetli soğuğun pek önemi yok. Bu haliyle her kesim için oldukça iyi.
Ancak şöyle sıkıntılı bir durum var. 186-192h'de ab Antalya'nın batısında oluşuyor. Batı bölgeler ve özellikle İç Anadolu'nun batısı kuru soğuğu bir güzel yer. O ab batılı oluşmalı kesinlikle. Öyle olursa harika sonuç alınır. Bu haliyle Marmara içinde yağış sıkıntıda gözüküyor. Ama %100 dek yağışı olacağı için o konuya girmemek lazım.
Gece güncellemesi olması sebebiyle çok fazla dikkate almadan devam edelim. Pusuda kalın. Senaryolarda da alternatifler artıyor. İlk defa ana çıktıda gördük. Bu iyi bir gelişme oldu.
Senaryolarda güncellenince buraya dikkat çekenleri ekleyeceğim.
-
14. senaryo çok güzel. Birkaç farklı senaryo daha ekledim. Ufak tefek benzerlikler var. Önemli olan bu benzerliklerin sayısının artması ve daha çok senaryoda görünmesi.
Pert 14
Pert 17
Pert 19
Pert 30
-
-
GFS senaryolarını günlerdir takip ediyorum. Bir soğuk girişi olacak gibi. Kuvveti bilinemiyor tabi ki... Ancak bazı senaryolar da benziyor birbirlerine, hatta bazılarında morlar yaklaşıyor. Sabah güncellemesinde 2 farklı senaryo benzer bir şekilde marmaraya mor renk getirmiş. 2 gün daha takip edelim. Bunların sayısı ne kadar artarsa şansımız o derece yüksek olur..
-
Girit'teki o basınç durumuna şu soğuk yakışır.
-
Morlara bak. Midilli'ye yürüyerek gidilir.
-
5 ocak ve sonrası için birçok veri olumlu sinyaller veriyor.
Ayrıca senaryolarda şöyle absürt bir şey gördüm. Buna yaklaşır mıyız dersiniz?
-
Söke bembeyaz olmuş sanırım. Doğru mudur?
-
Manisa merkezde çok ince kar yağışı var. Bu şekilde aralıksız 1 ay yağarsa 5 cm örtü olur herhalde.
Manavgat bile çok kısa süre kar almış dün. Ah ah... Yanlış yerdeyiz bu sefer.
-
Manisa'nın şansı nedir bu verilere göre?
Çıkarımda bulunamıyorum.
Balıkesir ve hatta Soma kar yağışı alabilecek iken Manisa sınırda kalıyor. Kıyı kesimler ise en azından dek vs kovalıyor.
-
Bu olayın iç kesimlere uzanma ihtimali olabilir mi?