Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aynı şekilde meteofrancede dün güncellendi. Marmara konusuna atmıştım oda kısmen ural ve iskandinavda hem fikir diyebiliriz önceki güncellemeye göre bozmuş. Neyse biz aylık gidiyoruz şuanda modeller Aralık ayını yakalamış olabilir fakat bu demek değildirki Ocak ayınıda kesin tuttururlar, atıyorum ssw olursa Ocak ayında her şeyi komple değiştirir.

    Ocak

    Z500-MF8-Ano-20221201-Globe-LT1.gif

    Şubat

    ubat.gif"

    Yine moralimiz bozuldu yok mu güzel haber yine mi 2017 2018 kışı

  • Yine moralimiz bozuldu yok mu güzel haber yine mi 2017 2018 kışı

    2018 Kışı ile pek bi alakası yok şuanki yaşadığımız basınç diziliminin oda nerden çıktı. Aralık ayları çok farklı bir kere, 2010 kışı Aralık ortasına yani 2. yarısına benzer görüntü var biraz okadar o bile tam anlamıyla değil. Moral bozmaya gerek yok yukarıdaki görüntülerden hiç sistem gelmeyecek anlamı çıkartmayın, atıyorum sağlam bir sistem gelir sana efsane olur bana ise kestane.

  • Bunların garantisi varmış gibi düşünmeyin. Yüksekten korkmayın, modellerin gösterdiği her yüksek de kuru havayı anlatmaz. Örneğin sibirya da bir yüksekdir lakin karadenize ulaşmayıversin gerisi teferruat

  • Geçen sene aralıkta efsane mi yaşadıkta bu kadar umutsuzuz? Mart ayında kar yagdi mart. Onun için ocak ikinci yarisi kış özellikle kıyılarımız adına başlar. Aralık kurak bir sonbahar havasında geçiyor ve öyle olacak. Ay sonu evet var emareler ama her sistemde maalesef kar felan olmuyor. Bize önce yağış lazım.

  • Türkiyenin en zor kar yağışı alan yerlerinden birindeyim Akdeniz sahilleri hariç. Geçen sene 18 martta kar yağdı. Ümitsiz olmayın. Bir kelebek etkisine bakar herşeyin lehimize dönmesi. Rabbim hayırlı, bereketlı yağışlar versin tüm ülkemize ve bölgemize. Şöyle 2 tane 30 40 cm li karlı sistem olursa da tadından yenmez :)

  • Türkiyenin en zor kar yağışı alan yerlerinden birindeyim Akdeniz sahilleri hariç. Geçen sene 18 martta kar yağdı. Ümitsiz olmayın. Bir kelebek etkisine bakar herşeyin lehimize dönmesi. Rabbim hayırlı, bereketlı yağışlar versin tüm ülkemize ve bölgemize. Şöyle 2 tane 30 40 cm li karlı sistem olursa da tadından yenmez :)

    Hocam ben o Akdeniz sahillerine sadece 800 küsür mt yükseklikteyim. Nisan 2021 de kar yağdı örtü bile yaptı ancak hemen eridi tabiki.Hiç.belli olmaz neler olacağı haklısınız :)

    🇹🇷NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE🇹🇷

  • Ssw olur olmasınada bizi etkilemesi önemli, son 50 yıl içerisindeki ısınmalardan kaç tanesi bizi etkilemiş, yada etkilemiş mi? Rutin kış koşulları haricinde,

  • Aralık sonu gibi bir şeyler var herhalde :hfyeni (18):

    Ben tek bir kurşun hakkımız olmadığını düşünüyorum :hfyeni (18): :hfyeni (18):

    Nolur nolmaz ben yine hatırlatma yapayım. Aralık sonu sistemi hakkında ilk mesajı 13 Kasım'da bölge konusunda belirtmişim birkaç gün sonra da bunu veri paylaşımı konusuna yazmışım. Sistemin geleceği halen kesin değil, ihtimaller üzerinde duruyoruz... Bakalım neler olacak takibe devam...

  • Nolur nolmaz ben yine hatırlatma yapayım. Aralık sonu sistemi hakkında ilk mesajı 13 Kasım'da bölge konusunda belirtmişim birkaç gün sonra da bunu veri paylaşımı konusuna yazmışım. Sistemin geleceği halen kesin değil, ihtimaller üzerinde duruyoruz... Bakalım neler olacak takibe devam...

    sende mi Kahinsin yoksa :P

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.