Reis hayatın kendisi bir sınav Allah sınavımız da başarılı olanlardan eylesin
Kuzeyli kardeşim gayet naif konuşmuş. Rahatsızlık verdik affola hocam hayırlı bir gecede geceniz hayırlı olsun.
Reis hayatın kendisi bir sınav Allah sınavımız da başarılı olanlardan eylesin
Kuzeyli kardeşim gayet naif konuşmuş. Rahatsızlık verdik affola hocam hayırlı bir gecede geceniz hayırlı olsun.
Arkadaşlar..benim bir tesptim var özellikle Urfa için...bir yağışlı sistem balkanlardan geliyorsa kesinlikle Urfa merkeze çok az yağış bırakıp Siverek civarına güzel yağış bırakıyor..bu yüzden balkanlardan gelen yağışlı sistem dediklerinde ben yağacak miktarlara bakıyorum her zaman Urfa merkez için dediklerinden daha az yağıyor ve artık Orta Akdeniz dememişlerse miktara bile bakmıyorum...sizce bu sene için Nisan da Orta Akdeniz bir daha çalışır mı..çünkü yaklaşık 4 bin ağaç ,4 binde üzüm kökü diktik yagmazsa kurumalar olacak
Değişim olmazsa Mart sonu ve nisan güzel görünüyor inşallah.
Mart sonu ve nisan ayında nihayet Akdeniz'de güçlü AB' ler görebiliriz. Bozmaz inşallah.
Vuslat20 hocam sıcaklık düşüyor, ne düşünüyorsunuz bir veda alır mıyız kıştan
Gece yarısı yağış olursa neden olmasın:)
İzobarlar sık yağış var. Oldukça sert bir sistem değişmezse güzel şeyler nasip olabilir.
İnşallah gelmez ama soğuk gelirse başta bademler olmak üzere bayağı zarar olur.
Doğuladıkça diyagram aşağı yönlü iniyor. -5 bandında çok senaryo var.
Ramazan ayınızı tebrik ediyorum yeniden yetiştiren Allah CC hamd olsun. Mübarek ve hayırlı olsun bizlere.
İyi akşamlar
Anlaşılan o ki Marmara { İstabul } ve Karadeniz kar aldı mı model paylaşımı bile yapilmiyormus. Bu açıdan üzgünüm, yazık. O kadar kişi burda heyecan ile olumlu yada olumsuz bir bilgi bekliyor. Ama ne yazık ki öyle görünüyor
Samet hocamız gerekeni yapıyor inşallah. Hep paylaşıyor.
Hocam Malatya da dahil mi buna 😊
Yarın radar takibi yaparız hocam:)
İcon Mersin'de de biraz yağış gösteriyor. Üst katman nem uygunluğu iyi şuan.
Yarın Mardin ve Atatürk Barajı çevresinde öğle saatlerinden sonra 700 hPa nemliliği iyi görünüyor.
Özellikle alt katmanlardan güneyli rüzgâr denk geldiğinde, güneşin de etkisiyle bulut oluşumu tetikleniyor.
Bakalım az da olsa kar görülebilecek mi?
İcon-E Adıyaman kuzeyine azda olsa yağış gösteriyor windy de.
Elinize sağlık hocam.
Ama bu Kutupsal soğuk hava daha ülkemize ulaşmadan yine kara üzerinden geçmiyor mu?
Ayrıca 850 hpa ile deniz suyu sıcaklığı arasındaki farkın 13 derece olması bile DEK için yeterli oluyor.
Şu an Akdeniz su sıcaklığı yaklaşık 18 derece civarında.
Karayel kuru eser hocam Rusya,kırım yada Romanya hududunu geçince Km'lerce nemi toplayıp daha sıcak olan Türkiye kıyılarını bırakır. Lakin karadan Akdeniz'e ulaşınca direk AB uretip ilerliyor uzun bir sürtünme alanı bırakmıyor Akdeniz'e.
Karayel kuru bir rüzgardır. Denize ulaştığı vakit nemi karaya taşır. Suriye üzerinden neden olmasın ki dedirtiyor insana .
Türkiye özel haritadan bakınca daha iyi görünüyor:
https://www.wetterzentrale.de/topkarten.php?…v=0&tr=6#mapref
22-24 arası 500hpa -40 dayanıyor bölgede hocam ne dersin.
Türkiye özel haritadan bakınca daha iyi görünüyor:
https://www.wetterzentrale.de/topkarten.php?…v=0&tr=6#mapref
Sıcaklık uygunsa diğer modeller de görüyor o tarihte hocam. Sıcak cephe kar yağışı neden olmasın.
Deniz Efekti Kar (Sea Effect Snow) en basit tanımıyla ; bu yağışlar sinoptik bir siklon geçtikten sonra, akabindeki kuzeyli akımlar kutupsal soğuk hava kütlesini, kendisine göre sıcak olan deniz veya göl geçmesiyle, ısı ve nem kazanmasıyla ortaya çıkan kararsızlık sonucuda oluşurlar.
Ülkemizde genel de Karadeniz ve Marmara da görülür. Akdeniz'e karadan ulaşıyor oda zordur.
Ayın 22-24 arası 500hpa baya güçlü -39-40 lar bölgede kuzeyden yağış taşırsa şaşırmayın.
Aslında bütün detay kuzeybatıdaki YB 'nin varlığından kaynaklı. İlk başlarda kolu marmaraya uzaktı ondan batılı gösteriyordu modeller. Sonrasında giderek kolunu Ülkenin kuzeybatısına uzattı buda sistemi Orta Doğu Karadeniz arasına yerleştirdi. Yoksa Güneybatı Akdenize fazla sokulmadı YB.
Demek her zaman olmuyormuş
Nasip hocam kuzeyde YB desteği ile bile bol bol kar yağışı alıyorlar.
Kuzeyli rüzgar orta Afrika Cumhuriyetine kadar ilerlemiş Akdeniz hala uyuyor:) Sürtünme kuvveti ile bile AB üretmesi lazım lakin hala uyuyor zalım😁