Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam çok güvenilir bir site olmadığını düsünüyorum tutarlılığı düşük bence

  • Rossby dalgaları pek güvenilir değildir fakat yinede benzer görüntüler sunan veriler var o tarihler aralığında. Mjo farklı bir yola girdi şuanlık 4-5-6 arasına yol izleyecek gibi duruyor bunu takip etmek gerek.

    SMFgh7.gif


    SMF3eq.png


    SMFKgc.png


  • Kasım ilk 10-15 gününü kayıp olarak nitelendirmek istemesem de pek olumlu görünmüyor.Hafif negatif endeks bir süre etkili olacak.Ancak Kasım ikinci yarı özellikle 20-25 aralığında bir süredir beklediğim gibi hareketlilik olabilir.Kasım içinde güney enlemlere inen soğuklara sık sık şahit olabiliriz,önce Avrupa sonra biz 8)


    sources: https://www.ecmwf.int

    A Haber on Twitter
    “❝Devletin desteği ile üretmeye devam edeceğiz❞ Bu yıl çiftçiye 30 milyar TL destek veriliyor…”
    twitter.com

    Başıboş Kaçak Sorunu on Twitter
    “https://t.co/BTqn3lcb4g”
    twitter.com

  • kasımın ilk 10 u kayıp malesef. hatta 15 i ne kadar kayıp duruyor desem yalan olmaz yağış açısından gerçi pastırma yazı tam bu döneme denk geliyor. sıcaklığa pek takılmıyorum yağmura takmış durumdayım . düzelecek ya kasım 2 . yarısı birşeyler olacak inş. sıcaklıkların iyi geçip yağışların az olması garip yaa.


    kasımı bari kurtaralım.

  • Deniz buzu normallere göre ilerliyor. Sibirya ya erken ulaşması ve Aralık başında zonal rüzgarların yavaşlama sinyali vermesi bizim coğrafyamız için iyi haberler.

    Veriler için teşekkürler Berkay eline sağlık kardeşim.

  • Deniz buzu normallere göre ilerliyor. Sibirya ya erken ulaşması ve Aralık başında zonal rüzgarların yavaşlama sinyali vermesi bizim coğrafyamız için iyi haberler.

    Veriler için teşekkürler Berkay eline sağlık kardeşim.

    Rica ederim hocam. Kasım ayının ilk yarısı ülkemiz için sıcak ve kurak geçecek yani aslında pastırma sıcakları etkili olacak gibi duruyor lakin zonal rüzgarda ki bu toparlanma polar vortex de ki soğuğu güçlendirecek. Bunun sonucunda pv ne zaman zayıflarsa güney enlemlere inecek olan sistemi güçlendirir. Gözler Kasım ayının ikinci yarısında ve Aralık ayında.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Sarıveliler efsane yağış alan bir yer. Kışın metre kar alıyor . Normal zamanlarda da sağlam yağmur yağıyor.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Deniz buzu örtüsünden ziyade sibirya kar örtüsü ilerleyişi bizim için daha önemli. Deniz buzu miktarı ne kadar artarsa pv bir o kadar güçlü olur ve soğuklar kutuba sıkışır kalır.sibirya kar örtüsü negatif endeks buz örtüsü pozitif endeks habercisidir her zaman