Ülkemizi Etkileyebilecek Sistemler

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bir iyi bir kötü haber


    İyi haber 2 Aralıktaki sistem gelecek(çok beklentiye girmeyin)


    Kötü haber 6 Aralık sistemi batıya kaydı.(Batı Avrupa'ya)


    Orta haber Kasım bitmeden İstanbul kar görecek.Artık Çatalcamı B.düzümü bilmem :D


    Not: Lütfen bütün üyeler üye isimlerinin yanında bulunan yere konum bilgisini girsin.Soru sorduğunuzda neresi için sorduğunuzu bilelimki ona göre cevap verelim..

  • Sonuç olarak bu 3 tarihte de bizim burası kar almayacak gibi.Önümüzdeki sistemlere artık :S

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Kasım sonu karabük için son durumlar nedir acaba ve 6 aralık sistemi tekrar gelme şansı yokmu? ilerleyen günlerde bide 2 aralık sistem güçlenebilirmi ve nereler için o sistem

  • Karabuk'te persembe cuma kky var.6 aralik sisteminin donme sansi zor.2 aralik sistemi marmaranin dogusundan itibaren etkili olacak.ozellikle karadeniz bolgesi sansli.

  • Benim gibi ben tarihsiz duramam diyen varsa son endekslere gore eger 6 aralik sistemi bati avrupayi etkilerse bizi etkileyecek sistem 8-9 aralikta gozukuyor endekslere gore.


    Aslinda endekslerde kuvvetli negatif bi emare yok.modeller sistemi niye o tarafa vermeye basladilar anlamadim.simdi dikkatli inceleyince 6 aralik sistemi icin persembe gununu beklemekte fayda var.persembe gunu ne gozukurse o olur.

  • 2 aralıkta sistem mi varki?? bana göre kesinlikle yoktur..hangi verilerle bu söyleniyor çok merak ediyorum ama böyle bir şey olamaz..hava soguyacak yine tamam ama istanbulda kar yapabilecek bir durum söz konusu değil..


  • 2 aralıkta sistem mi varki?? bana göre kesinlikle yoktur..hangi verilerle bu söyleniyor çok merak ediyorum ama böyle bir şey olamaz..hava soguyacak yine tamam ama istanbulda kar yapabilecek bir durum söz konusu değil..


    2 aralığa daha 6 gün var, hatırlarsanız 26 kasım sistemine, 20 kasım GFS çıktıları -8'ler indiriyordu. "O zaman soğuk gösteren modellere daha 6 gün var diyerek inanmıyordunuz, şimdi 6 gün sonrasına sıcak gösteren modellere inanma sebebiniz nedir?" diye sorarlar adama. Diyagramlarda hareketlilik bariz var, kontrol çıktısı sabah güncellemesinde -8 verdi, birçok senaryo da düşüşe geçti. Dün ağız birliği yapmışçasına sistem yok diyen modeller bugün takla atıp sistem göstermeye başladılar. Kesin konuşmak için biraz daha beklemek gerekiyor anlayacağınız. Zaten buradaki kimse kesin kar yağacak demiyor ama soğuk salınımı cebe inmek üzere diyebiliriz

  • Dostum tabıkı senınde fıkrıne saygım sonsuz ama bu da benım analizim...zaten bana göre dedim..gsf cıktısı degıl sadece baktıgım tabıkı..bu mevsımde soguk salınımından daha doğal bir sey olamaz...bende zaten hava yıne bıraz soguyacaktır dıyorum ama kar olamazz dedım ssdece..maalesef olamayacakta...kesin konusulmuyor dıyosunuz ama kesıne yakın cumleler kurulup duruyor..kuruluyorki aramızdakı bazı arkadaşlarımız ayın 2 sınde kıyılarda kac cm kar olur bıle dıyebiliyor:)zaten bu mevsımde artık kar gelebiir demek cok normal bır durum..çöl sıagı gelebılır dıcek halimız yok...