Hemen tüketime başlayalım
Posts by -WF-
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
İstanbul baba son kıyağını yapıyor klasik, sağolsun bize hep güzel veda yapar.
-
Ümraniye maçı ne öyle ya, acayip kar var.
-
Akşam güncellemeleriyle takibe dönme vakti, bir tane daha sistem çıkarsak çıtırından bu kıştan razı olurum kendi açımdan.
-
Saçma sapan bir algı var sosyal medyada sanki hava forum kıyamet kopucak paylaşımları yapmış gibi... Doğru düzgün yazılanları okumayı bilen insanlar zaten paylaşılan ne varsa yaşandığını görür, ne fazlası ne azı. İnsanlar zannediyor ki sadece İstanbul için bu paylaşımlar yapıldı, Karadeniz şu anda rekora gidiyor, bu ekstrem bir durum değildir de nedir? Bir paylaşım görünce insanlar sanki sadece kapısının önü için geçerli zannediyor, bunun yanında okuduğunu anlamama sıkıntısı zaten toplum olarak en zayıf yanlarımızdan birisi. Okuduğunu bu kadar anlamaktan uzak insanlar için de forumumuzun sosyal medyadaki yoğun görsel içerikli paylaşımları daha farklı algılanıyor. Görselde harita paylaşılmış yukarıdan mavilik-morluk geliyor, kutup ayısı paylaşılmış vs. adamın aklına ilk gelen şey kapısının önünde 1 metre kar olacağı oluyor. Ben son yıllarda sosyal medya yönünden forumun bu kadar ilerlemesini gerçekten sevindirici buluyorum ama böyle durumlarda insanların bilip bilmeden bu kadar eleştirmesi gerçekten üzüyor, belki de burayı benimsediğim için böyle hissediyorum ama eminim çoğu kişinin hisleri de bu şekildedir.
Gelen bir yorum mesela, özellikle kontrol ettim böyle bir paylaşım dahi yok. Nasıl bir kafada gerçekten çok merak ediyorum.
-
Saçma sapan bir algı var sosyal medyada sanki hava forum kıyamet kopucak paylaşımları yapmış gibi... Doğru düzgün yazılanları okumayı bilen insanlar zaten paylaşılan ne varsa yaşandığını görür, ne fazlası ne azı. İnsanlar zannediyor ki sadece İstanbul için bu paylaşımlar yapıldı, Karadeniz şu anda rekora gidiyor, bu ekstrem bir durum değildir de nedir? Bir paylaşım görünce insanlar sanki sadece kapısının önü için geçerli zannediyor, bunun yanında okuduğunu anlamama sıkıntısı zaten toplum olarak en zayıf yanlarımızdan birisi. Okuduğunu bu kadar anlamaktan uzak insanlar için de forumumuzun sosyal medyadaki yoğun görsel içerikli paylaşımları daha farklı algılanıyor. Görselde harita paylaşılmış yukarıdan mavilik-morluk geliyor, kutup ayısı paylaşılmış vs. adamın aklına ilk gelen şey kapısının önünde 1 metre kar olacağı oluyor. Ben son yıllarda sosyal medya yönünden forumun bu kadar ilerlemesini gerçekten sevindirici buluyorum ama böyle durumlarda insanların bilip bilmeden bu kadar eleştirmesi gerçekten üzüyor, belki de burayı benimsediğim için böyle hissediyorum ama eminim çoğu kişinin hisleri de bu şekildedir.
-
Konuyu daha fazla meşgul etmeden yazmak istedim, şaka görselini kendim doğrudan adminlerle paylaştım. Aslında sosyal medyada (özellikle twitterda) oldukça fazla dönen bir şaka "babamızı kaybettik" şeklinde ararsanız siz de göreceksiniz. Burada rahatsız olan arkadaşlar oldu ben de forumun huzuru kaçmasın diye sildim. Lütfen Atatürk'e saygısızlık olarak anlaşılmasın asla böyle bir durum olamaz kendim son derece Atatürkçü bir insanım, avukatım. Bunda herhangi bir şüphe dahi olamaz. Uzun yıllardır forum üyesiyim aslında şakayı yaparken de böyle bir durum olabileceğini öngördüm, direkt yapmamak lazımdı. Konuyu meşgul ettiğim için kusura bakmayın ve saygısızlık olarak algılayanlardan da en samimi şekilde özür dilerim.
-
Gün içinde bunun gibi çok kütle geldi fakat kütleler üstümüzde eridi, aynı zamanda güneş etkisiyle de yağan da doğru düzgün tutmadı. Bu arkadaş gündüz gelenlerin aksine kara üzerinde güçlendi, sıcaklık da iyice düştüğü için yağan ne varsa yapıştı yere direkt. Kara üzerinde güçlenmesi şu anda Karadeniz üzerinde görünen minik kütleler için umut verdi bana, karaya çıktıklarında bunun gibi bir form alabilirler.
-
Gerçekten minicik bir kütle bile boş yerleri doldurmaya yetti, şartlar bir tık daha iyi olsa neler olucaktı kim bilir, maalesef büyük balık kaçtı.
-
Bermuda güzel bir bant yakaladı 1-2 saat devam edicek gibi duruyor, günün en sıcak saatlerinde erime yerine bant yakalamak önemli, gece de vur kaç kütleleriyle yarın sabaha maksimum birikim olmuş olur artık herhalde.
-
Gece Araf Dahil İl Geneli Kar Yağış Gelir mi
Gelir, her yer tatmin edici kar görür yarın öğlene kadar.
-
Avrupa yakasında gece 2-3 sularında yağış başlar fakat asıl tatmin edici kısım sabah 6-12 aralığında gözüküyor, Yarın öğleden sonra akşama kadar sabahkinden çok daha az etkili bir şekilde aralıklarla devam (bugünkü gibi güneş kendini gösterir), Daha sonrasında akşam saatlerinde tekrardan daha sık aralıklı ve kuvettli yağış fakat sabahki kadar etkili olamayacak şekilde gözüküyor.
-
Sistemi daha başlamadan bitiren arkadaşlar belli ki burada takibini yapmıyor bizim gibi, Perşembe gününün böyle olacağı 100 defa söylendi bazı yerler aksine beklenenden fazla yağış dahi aldılar. Hele bir bekleyin yarını ve Cumartesi'yi, az sabırlı olursanız görüceksiniz zaten tatmin edici yağışları.
-
Alman wrf sıcak çıktı
hangi gün için bu hocam
-
Akşam saatlerine doğru karadenizdeki kütle İstanbul üzerine yatarsa trafik felç olur
-
Bahçeşehirde kar başladı
-
Eğer dönmezse bizim ecoya muamele
-
12 km batılı gördüm
-
ECM ve GFS'den aynı anda bu kadar iyi diyagram en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum cidden, son yıllardaki bu bize hüsran yaşatma işi son bulacak inşallah artık.
-
Silivri Çeltik'te yollar hariç her yer tuttu, araba termometresi 0 derece gösteriyor.