Ortada henüz birşey yokken bu sevinç nedir? Geçen Şubat'ta gelen sistem bize hiçbir şey öğretememiş. Gfs'nin en dandik güncellemesi soğuk verdi diye davulla zurnayla kutluyorsunuz. Ecmwf son 3-4 güne kadar versin hep beraber kutlarız ama henüz erken.
Posts by HvFrm(Hf)
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Önce fön var, sonra soğuk. Fakat Istanbul'un karları oraya gelmez.
Doğu bir kez olsun beni mutlu edecek birşey söyle, lütfen :D. Hep muhalefet olma bana :D. -
Lodos arkası kar güzel olacak
Yılbaşına benzeyen. Bir sistem olabilir
Yılbaşı gibi olması için Azor'un batıda olması, İtalya'da da AB oluşması lazım. -
Röportaj güzel olmuş, emeği geçen herkese teşekkürler :).
-
Batiya kis geliyor
Cok yakinda Havaforum'da...
Hocam Karadeniz'e de geliyor mu sizce? -
Rize/Ardeşen/Armağan köyü 5.2 derece yağmurlu ve sisli.
-
Teşekkür ederim . Sayenizde bişeyler daha öğrenmiş oldum
Rica ederim, yardımcı olduysak ne mutlu bize :). -
doğrudur:) bize medineden bir doçent geldi adam trabzondan ev almış.. Bende ileride yerleşmeyi düşünüyorum uzungöl filan müthiş:)
Araplar seviyor Karadeniz'i :). -
La nina bizim için avantajlı sanırım değilmi ? Birde ne kadar sürüyor El nino ve La nina etkileri yani belirli bir süresi varmı mesela 3 yıl El nino , 3 yıl La nina bu döngü ilemi gidiyor ? Bunlarla ilgili beni aydınlatırsanız memnun olurum
El Nino ve La Nina'nın bize doğrudan bir etkisi yoktur. Geçmişe baktığımızda La Nina kışlarının El Nino kışlarına göre daha soğuk geçtiğini söyleyebiliriz, Sibirya olasılığı da daha yüksek oluyor ama kesin bir kolerasyon olduğunu söyleyemeyiz. Soğuk geçen El Nino, ılık geçen La Nina kışları da olmuştur.Belirli bir süresi yoktur, Pasifik okyanusu su ısısı anormalisi ile alakalı bir durumdur.
-
Accuweather bizimle dalga geciyo sanki bi gun soguk bigun ilik havalar gosteriyo orta ve uzun vadede zaten tutarliligi hic yok gibi gunluk havalarinda yanildiklarinida gordum.
Accuweather'in sadece mevsimlik tahminleri dikkate alınmalı, mevsimlik tahminleri 1 numara. -
El nino ne zaman etkisini yitiriyor ?
Önümüzdeki yaza kalmadan bitecek, 2016 sonbaharında La Nina'ya gireceğiz inşallah. -
Ford genelde çok yakar, bu nedenle uzak duruyorum. Peugeot hem az yakıyor, hem rahat, hemde oldukça üstün bir donanıma sahip. Bende de partner tepee var ve herkese tavsiye ediyorum.
Ayrıca direksiyonu çok hafif, rahat kullanılıyor.
-
İkinci yarısı ?
Tüm yurt inşallah. -
Sibirya sayesinde...
Sibirya olmasa bile polar ataklar doğuyu vuracak. -
Kışın ilk yarısı Samsun-Adana hattının doğusu hareketli olacak.
-
Hayırlısıyla önümüzdeki saatlerde yayınlamayı planlıyoruz.
Kardeşim biraz çabuk olsanız olmuyor mu :D? Ecmwf başlamadan yayınlayın bence. -
En iyi koşul Azor ile birleşip bir Batı/Orta Avrupa'nın tamamını kaplamasıdır. Merkezi ise İskandinavya'nın doğusunda konumlanmalıdır.
Bunun gibi;
İskandinavya'nın doğusuna otursun yeter hocam, -10 indirir :D. -
Peki , İskandinav yükseği ile birleşip bize sistem indirebilir mi ?
İskandinav yükseği ortalarda yok, birleşse birşeyler olabilir ama yok. -
Peki , oraya hangi şartlarla konumlanabilir ?
İskandinavya'da ki polar vortex'i iterek konumlanabilir. 2012 arşivlerine bakmanı öneriyorum. -
Sibirya Yüksek Basıncı , nereye konumlanırsa iyi olur ? İskandinavya'nın doğusuna mı ?
Aynen öyle. İskandinavya'nın doğusu en ideal yer :).