Bu sistemi kaybediyoruz gibi gözüküyor ecmwf aifs e dönüyor modeller biraz daha bekleyelim bakalım

Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Yine Trabzon hariç her yere kar yağdı
-
Bafra merkezde gayet güzel yağıyor ama yağmur 😀
-
Yine Trabzon hariç her yere kar yağdı
rizeyi unutun orcun
-
Modeller iki günde sistemi yok etmiş. İlginç 😏
-
Bu seferki radar görüntüsü bafra'ya özel sanki. Oradan ileri bir türlü hareket edemiyor.
-
Ecmwf 16 17 si için biraz düzelmiş yine model sonlarına doğru baba sistem indirmiş ecm
-
-
Her zaman gördüklerimi,hissettiklerimi söylerim.Canımı sıkan AO nun çok hızlı aşırı negatife inmesi ve NAO nun da aynı şekilde hızla ivmelenip Azoru ezip kuzey avrupa koridorunun açıp,sinoptiğin can sıkıcı hal alması olur..Diğer türlü kafkas sinoptiklerinden korkmuyorum.Kafkas İhtimali olsa da o bizim olanı gösteriyordur:)
Modeller iki günde sistemi yok etmiş. İlginç 😏
Aslında bunu dile getirmiştik..Şimdi ki güncellemerde sinoptiğin can sıkıcı halini görüyoruz.Ama Yine gördüğümü ve hissettiğimi söylersem,bu sabah itibari ile de modellerde gördüğüm sinoptik değişikliğine gidebilecekleri,Azoru tekrar canlandırıp daha temiz bir iniş sağlayacaklarıdır.Buna yok etme öteleme veya naz yapma diyebiliriz aslında:)
-
Yağış varmi suanda
-
Bu seferki radar görüntüsü bafra'ya özel sanki. Oradan ileri bir türlü hareket edemiyor.
Ünyeye gidermi
-
Yağış varmi suanda
Merkeze indim yağmur var
-
Bu sene ne zaman Afrika ihtimali belirse gerçek oldu. Büyük sistem büyük balık dediğimiz her tariht patladık sıcak yedik ben artık saldım ay ortası da yalan olmak üzere sonrası beni çok ilgilendirmiyor. Kışın 3'te 2'si bitmiş kalan için kendimi yoramayacağım buna değecek bir kış görmüyorum artık.
Kalanlara başarılar...
-
Bu sene ne zaman Afrika ihtimali belirse gerçek oldu. Büyük sistem büyük balık dediğimiz her tariht patladık sıcak yedik ben artık saldım ay ortası da yalan olmak üzere sonrası beni çok ilgilendirmiyor. Kışın 3'te 2'si bitmiş kalan için kendimi yoramayacağım buna değecek bir kış görmüyorum artık.
Kalanlara başarılar...
Hocam bende tam olarak bunu anlatmaya çalıştım ama ılıkçı ilan edildim modeller bi kere bozunca daha düzelmiyor bi umut belki bişeyler çıkar…
-
Şu bir gerçek ülkemize bölgemize kar yağması her sene bir önceki seneye göre zorlaşıyor. Bu kadar zor olmamalı. 2 güncelleme soguk gösterse. Sonra bozsa kesinlikle daha düzelmiyor. Bozulan yolda devam ediyor. Takip eden arkadaşlar için yorucu emek verenlerinde emeklerine sağlık burada güzel bilgiler vermeye çalışıyorlar. Herkese teşekkürler. Coğrafya kaderdir
-
Samsun kütle olusumu bile yok neye göre yağaçak
-
ay ortası avrupadan yükselecek azor iki gün göründü sonra ben yokum dedi bana güvenmeyin mucurumun tekiyim,
çok zor artık kıyılarımıza doyasıya kar yağması,
demeyin şimdi bi güncel kötü geldi diye mi evet o güncel bozuyorsa bozmaya devam eder mucurum krallığını ilan etti, öteledikçe öteliyor güya model sonu ufak bi dokunuş o bile mucurum
Kışın özeti yüksek dağlarımıza yağan uzun süreli yoğun kar rakım azaldıkça sahile vardıkça berbatlardan berbat beğen
kışlarımızın kötü geçtiği tabi oldu ama bu kadarda değil illa bi kış 20 cm civarı en az sahile tutar geçerdi
üstelik bu kış koridor kapı pencere balkon açık ve en şanslı bölgeymişizdi ne oldu tam fıs olduk, demek veri vs gidişat hep hikaye şöyle salhana bi sistem olmadık yerde yb desteği ile şansa bir sistem inerse inmesini bekleyeceğiz de ne zaman
-
Şuan çok yoğun kar var demek isterdim ama baya yoğun şekilde yağmur yağıyor
850hpa baya bozuldu artık
-
Şuan çok yoğun kar var demek isterdim ama baya yoğun şekilde yağmur yağıyor
850hpa baya bozuldu artık
Mübarek yağış gece gelseydi baya iyi şeyler olabilirdi
-
Aslında bunu dile getirmiştik..Şimdi ki güncellemerde sinoptiğin can sıkıcı halini görüyoruz.Ama Yine gördüğümü ve hissettiğimi söylersem,bu sabah itibari ile de modellerde gördüğüm sinoptik değişikliğine gidebilecekleri,Azoru tekrar canlandırıp daha temiz bir iniş sağlayacaklarıdır.Buna yok etme öteleme veya naz yapma diyebiliriz aslında:)
Bu durum eskiden olsa umursamazdım ama son birkaç yıldır yaşadığımız kışları görünce içime şüphe düşürüyor. Diken üstüne kış yaşamak hiç keyifli değil. Genel olarak moralleri yüksek tutmaya çalıştım ama bu olay bu kadar zor olmamalıydı. Bugün yeni doğan bebekler ileriki yıllarda bizim gördüğümüz kışları göremeyecekler. 🫤
-