Evet arkadaşlar modeller bozmuş durumda, şimdi kontrolün verilerine göre bir takım olumlu yorumlar yapılıyor ama, bence bu durum yanıltıcı çünkü . gfs kontrol pek tutarlı verileri yakalama şansı olmayan bir model. Buradan kolay kolay toparlanacağını düşünmüyorum.
Posts by egeli36
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bu arada arkadaşlar bir güncelleme ile tüm medya haber siteleri de coşmuş. Beklenen kar geliyor ,işte 71 il Kara gömülecek gibi haber başlıkları. Bir durun bakalım ne oldu. Sistem bir rayına otursun ,birkaç güncellemede istikrar sağlansın. Ondan sonrası da hayal kırıklığı.
-
Ben bugünkü güncellemelerin aşırı abartılı olduğunu,yarın ise tam tersi bir görüntü olacağını tahmin ediyorum. Zaten diyağramlar da pek iç açıcı gözükmüyor. Muhtemelen yarın tam tersi bir görüntü olma ihtimali yüksek. Modellerde bugünlerde pek bir istikrar yok. Bir güncelde ak dediğine diğer güncelde Kara diyebiliyor. Ben ay ortasından sonra havaların toparlanma moduna girebileceğini düşünüyorum.
-
İcon bi tık iyi olsa da gfs'de pek bir ışık yok. Bakalım EcmwF nasıl bir güncelleme yapacak.
-
Evet havanın bir süre dinlenme moduna gireceğini ben önceden dile getirmiştim. Bir Grönland blokajı söz konusu. Bu seferki blokaj biraz uzun süreli olacağa benziyor. Belki de Şubat ayını bu şekilde tamamlamış olacağız.
-
Gfs akşamdan farklı ilerliyor. Akşamki görüntüsünden pek bir eser yok gibi. Bi tık ecme benziyor. Bozmuş sanki. Biraz sonra netleşir.
-
Bence hiçbir şey olacağı yok bu kış. Bugün güya kar yağışı görecektik. Samsun'da. Nereden nereye evrildi sistem. Bir anda sıcaklık 7-8 dereceye fırladı.
-
Kimi arkadaş gfs de bir düzelmeden bahsetmiş ama öyle bir düzelme şu anda gözükmüyor. Daha daha da olumsuza gidiyor. Diyebiliriz.
-
Bu foruma sorulsaydı tatile gerek var mı diye,? Çok daha sağlıklı bir cevap alınırdı. Dmı nasıl bir tahmin yaptı ki böyle bir karar çıktı.
-
Bu seferki radar görüntüsü bafra'ya özel sanki. Oradan ileri bir türlü hareket edemiyor.
-
O kütle deniz üzerinde oluşan bir kütle. Rüzgar yönü müsait değil. Karaya çıkma ihtimali zayıf. Samsunu es geçip ünyeye doğru etki edecektir.
-
maalesef düşündüğüm senaryoları bu akşam gfs teyit etti. Grönland blokajı ve bazı izlanda kökenli parazitler sibirya ihtimalini devre dışı bıraktı. Böyle olunca da ay ortası beklentiler zayıfladı. Dileğimiz ecmin buna uymaması.
-
Şöyle dolu dolu bir radar yok Samsun için. Parça parça kütleler var ama etkisi çok zayıf kalıyor.. dmı Samsun'a kuvvetli yağış demiş ama bence çok zayıf yağış geçişleri söz konusu olabilir.
-
Yalnız bu sistemden sonra hava hızla toparlanıyor. Akabinde bir yüksek basınç hakimiyeti söz konusu. Bugünkü ecmwf güncellemesinde bunu anlayabiliriz.
-
Azor bu bir bakmışsın birden kaybolmuş. Muhtemelen sabah kayıplarda olacaktır.
-
Yağış haritaları bence yanıltıcı. Bu sistem de bekleneni vermiş değil. Ecmwf nin gösterdiği sistem tahminimce bir güncellemelik. Yarın sabaha da heralde afrikadan bir atak gösterir.
-
Sistem hızlı bir şekilde doğuladığı için Samsun bölgesinde kar görülme olasılığı oldukça düştü.. Kar daha çok Giresun Trabzon ve Rize bölgesinin iç kesimlerinde yoğunlaşacak gibi duruyor. Ay ortalarında beklenen oluşumda da bir zayıflama gözüküyor.
-
Beklentilerin altında bir sistem, yine sağda solda ,haberlerde işte kar geliyor ,kış geliyor, geldi ,şeklinde haberleri rastlıyoruz. Öyle ciddiye alınacak potansiyeli olan bir sistem değil ki. Cılız soğuk hafif yağışla birkaç gün geçirmiş olacağız ,hepsi bu kadar, bunu bu kadarı abartarak haber yapmanın bence mantığı yok.
-
Modellerin özeti. Boşuna heyecan yaptınız. Şubat da Ocak gibi olacak. Bahar yağışlarına odaklanın.
-
Sistemi indiriyormuş gibi yaptı,sonlara doğru batırdı. Yüksek çok şişti. Azor yine kayıplarda. Bakalım sonraki güncelde hangi senaryoyu deneyecek?