İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam orada ki yüksek artık kesin o yüzden diyorum.Ortalama da dahil yükseğin hareketi o yönde ki klasik polar ataklar en fazla 2 gün sürer

  • Her kar ihtimali yaşadığımız sistemde gördüğümüz, “sistem kuş oldu”cular yavaş yavaş foruma giriş yapmaya başlamış.:/8103*


    Yeni üyeler veya dışarıdan gelen ziyaretçiler;

    Burası bir forum olduğu için her ağızdan bir ses duyulması oldukça normaldir, fakat en doğru bilgi için değerli yazar/tahmincilerimizin yazdıklarını dikkate almanızı tavsiye ederim.


    Her sene bu konudan çok kalp kırılıp tartışma çıkabiliyor.

    Bilinçli, dezenformasyonsuz ve eğlenceli bir sistem gerçirmeyi diliyorum. :gun_bandana:

    Atiba Hutchinson

  • Sistem net 1 günlük sistem yüksek hareketi ile hızlıca doğulama olacağı kesin gibi artık


    Hocam orada ki yüksek artık kesin o yüzden diyorum.Ortalama da dahil yükseğin hareketi o yönde ki klasik polar ataklar en fazla 2 gün sürer


    Sitem bir anda yok da olabilir. Atmosfer kaotik bunu hiç bir zaman unutmayalım. Özellikle ecek/acak ve kesin demek Meteoroloji ye aykırı. Hemde +190h vadede!

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    Einmal editiert, zuletzt von Berkay34 ()

  • Her şeye gebe bir sistem bizi bekliyor. Merakla takibe devam. Güney enlemlere Stratosferik ısınma sonrası kuvvetli soğuk akışı olacak sistem ile karşı karşıyayız. Bu soğuklar İspanya'ya İtalya'ya gidebileceği gibi Türkiye'ye de aynı oranda gelebilir. Biz fazla beklenti içine girmeden süreci takip edelim. Sanki sistem hiç gelmeyecekmiş gibi takip ederseniz sizler içinde iyi olur. Çünkü her halükarda değişime açık bunu yıllardır görüyoruz. Özellikle ECMWF'de ilk 96/120h içine girmeden yok sistem kesin geliyor, yok sistem yok oldu bir cacık olmaz gibi yorumlara itibar etmeyin. Kesin gelmeyeceği gibi kesin de gelemez. Atmosfer de her şey değişime açıktır. Şuan ki sinoptik alt yapısı perspektif bir şekilde baktığımızda güzel duruyor. Takibe devam.

    Forumu dışarıdan takip eden yüz binlerce ziyaretçi için kafa karışıklılığı olmaması adında bugün ki masajımı tekrardan alıntılayım. Sosyal medyada zaten gerekli açıklamaları yapıyoruz. Orada milyonlarca kişi var.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Yazık oldu Burak'a 😀😀 Hem bilmez,hem bilene saygı göstermeyen.Hem tahmini kıt,hem tahmini tutarlı olanı anlamada hafif kıt.Uzaktan takip et bence burayı.Biz öyle yapıyoruz.

  • Herkesin unuttuğu bir şey var o da şu ki sistemler uzak vadede (168+) genelde bu tarz vurkaç şeklşnde gözükür zamanla vade yaklaştıkça çözünürlük arttıkça ab’ler pörtlemeye başlar hatta zamanla soğukların törpülenmesinin veya italya’ya kaçmasının sebebi de bu,

    o yüzden şuanda takip edilmesi gereken 2 parametre var birincisi soğuk ikincisi ise azor şuanda ikisi de fena değil o yüzden sinoptiğe takılmayın daha çok değişir.