Posts by egemanjk
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Romanya açıkları fena doluyor
mangalı yaktınız mı hocam
-
Maltepe - Kartal sahil hattına baksanıza IBB trafikten
-
-
Şu arkadaşı bekliyorum
-
Günaydın, günün ilk DEK yağışını almış bulunuyoruz halihazırda dünden kalan örtünün üzerine buzlanmanın da etkisiyle 20 dakikada ciddi bir miktarda ekleme yaptı. Hava -0.7 derece.
Direkt güneş vurmadığı sürece gelen tüm kütleler ekleme yapacaktır ki bunun daha başlangıç ve asıl sisteme göre güçsüz kütleler olduğunu hatırlatalım. Bu geceye kadar kütleler gittikçe güçlenip sıklaşacak. Maç trafiği de eklenince bugün trafikte sıkıntı çıkmaması imkansız. Herkese kolay gelsin, benim gibi evdekilere de iyi yağışlar dilerim. -
Tahminci/Uzmanlarımızın dediği gibi modellerde ilimiz adına çok hafif bir iyileşme var. Soğuk çekirdek 2-3 derece daha soğuk ve etki süresi biraz artmış görünüyor. Radar takibine ve anı yaşamaya devam. Bugün konumum 5cm örtü aldı.
-
Aykut53 hocam ecmwf nin ara verisinde 500 hpa düzeldiyse atabilir misiniz
Aynı sıcaklık, sisteme giriş yaptık artık 500hPa'da etkili değişim beklemeyelim anı yaşayalım.
-
Konumum anlık -0.3 derece
-
-
Kar haritaları sizi işte tam da bu yüzden yanıltmasın dedik defalarca.
Şimdiden 10 cm'i gören yerler olduğu gibi 90 rakımımlı konumda 4.5 cm'i bulduk ve yağış tüm şiddetiyle devam ediyor. Bir de bunun daha soğuk halini düşünün
-
Kavacık'ta 4.5 cm örtü var anlık
-
Yollar haricinde her yerde örtü oluştu 45 dakikadır yoğun kar yağışı var Kavacık'ta
-
Herkese günaydın
Kavacık konumumda 15 dakikadır kar sağanağı var ve çatı, araba üstleri beyazlamış durumda. Sisteme hızlı giriş yaptık
Kedilerim de yağan karı oyun zannediyorlar herhalde 15 dakikadır izliyorlar heyecanla
-
Herkese günaydın
Kavacık konumumda 15 dakikadır kar sağanağı var ve çatı, araba üstleri beyazlamış durumda. Sisteme hızlı giriş yaptık
-
Nöbeti kalan arkadaşlara devrediyorum ve uykuya çekiliyorum. Bu sabahtan itibaren Radar takibine başlayabiliriz. Hava sıcaklığı gittikçe kar seviyesine düşecek. Bugün tahmincilerimizin hakkında paylaşımlar yaptığı beklediğimiz yağışlar haricinde, gece saatlerinden itibaren DEK yağışları başlayacak ve yaklaşık 96 saat boyunca radarda olacak. Sistemimiz hayırlı olsun. Artık yaşayıp göreceğiz!
-
ARPEGE 00z vs 18z
72h
-
ICON 00z vs 18z
(18z'nin vadesi erken bittiği için karşılaştırma amaçlı 00z'nin daha yağışları bitmemiş halini paylaştım.)
Bu da total yağış miktarı
-
-
ICON 00z geceye göre bir tık daha iyi