Beiträge von Evrennn

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Hocalarıma bir sorum olacak.Geçmiş tarihte zonal rüzgarlar çok kuvvetliykende istanbul olarak kar yağışı gördüğımüz bir zaman oldu mu.Bilginiz var mıdır.Bir de bu sene 850 hpa düşerken 500 hpa yüksek,diagrama bakınca 500 hpa kuvvetli düşerken,bu seferde 850 hpa çok yüksek kalıyor.Bunu nasıl açıklayabiliriz.Çok enteresan bir yıl oluyo.Bu süper el nino sanki biraz meczup vatandaş gibi ne yapacağı belli olmayan bir periyod sanki.O yüzden bu kıştan hiç umudumu kesemiyorum.

    Ümraniye evlendirme dairesini bilen vardır.Arkası alabildiğine orman.burada küçük bir dere kanalı var ve taştı.İnanılmaz şeyler oluyor.Bu yağışlar nedendir bilinmez ,bu kadar aşırısı kış için umudumu kırıyor.Katılır mısınız.Bu kadar yağışa karşın kalkıp bir de aşırı kar beklemek absürt olmaz inşallah.Bugün ki ölçekte 3-5 günlük bir kar yağışı sanırım hep dilimizde olan 87 kışını yaşatır.O sene bu sene olsun inşallah.

    Azor da görünen 1035 in 200 ila 300 km batılaması yani italyanın batısından boy vermesi ile istanbul olarak baraj sistemini alabilmemiz işten değil.Zira izobarların yönü de güzel görünüyor.Tabi ki bu işin erbabı hocalarım daha temiz yorumlayacaktır.Azor sene başından beri üzerimize yatarken şimdi güzel yükseliyor ancak bu kez de ülkemize çok yanaşarak yükseliyor.Bu sayede kuzeyden inişi batı ve orta karadeniz üzerinden maalesef deprem bölgesine yöneltiyor. :(

    Sevgili hocalarım.Bu forumu 5 yıldır takip ederim.Tabiri caizse Bünyamin sürmeli abiyi çokça patlattığı dönemler oldu.Lakin adam son günlerde en ufak moral motivasyon verici bir şey söylemedi.Bu güne kadar pek yanılmadı kullandığı modeller.Bu forum , o yağmayacak dediğinde dahi 10 larca sistemi bir şekil tahmin ederek getirdi.2017 en büyük örneği hatta.Ancak adamın noa verilerine göre şubatı ocaktan kurak göstermesi ve bugün ki yayınında 3 şubata kadar istanbula tek damla kar yok demesi isyan ettirir cinstendi.İnşallah bu forum o'nun tezlerini yeniden çürütür.Ya da şubatta atmosferin olsun ,martta bi 87 ye hayır demeyiz.

    Ben 35 yaşındayım,her kar yağışını canlı canlı izledim hepsini an an yaşadım.Ama inanın şu an ki gibi yağışı ilk defa görüyorum.Bu tam bir bitlise 5 metre yağan kar misaliii.Allahım bitmesin bu rüyaaa.Konum ümraniye tepeüstü.Umarım devamı gelir hocalarım.Lütfeeen bir cevap alabilir miyiz ümraniye için.Bu kadar uzun sürelisi buraya bir metre kar yapar inanın bana.5 saat yağsa 1 metre bu yoğunluğa 😀😀

    çooook afedersiniz sayın yöneticilerim.Bir kere söyleneni anlarım fikirdir ,lakin her dakka moral bozan anabolik mi nedir,siteden sistem sonuna kadar kovalamayı neden düşünmüyorsunuz.Biri mutsuz olunca haz duyan adamları neden eleminize etmezsiniz.Onun da yorum hakkı var mı diyeceksiniz.Bunca emeğe saygı düşmanlığı yapana nasıl hak verilebilir.

    Mevsimsel tahminlere bak hocam. Son zamanlarda nokta atışı yapan Bünyamin bey verilerle açıkladı aslında. Şöyle söyleyeyim. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak ocak şubat. Ocak kurak geçecek bu aydan farksız. Şubat normallerde yağış olarak. Ilık kışlarda sert dalga yakalamamız lazım. Peki sert dalga gelme olasılığı nasıl... Pek iç açıcı değil çünkü sibirya ve arktik bölge kendi normallerinin epey üzerinde gidiyormuş. Yani işimiz kolay değil. Ama sabırla tabi ki bekleyeceğiz son ana kadar. Forum olarak muhabbetimize sohbetimize devam edeceğiz :)

    Çok çok doğru.Lakin burada gerçekten bu işin ilmine haiz bir çok kişi ,forum canlı kalsın diye atıp tutmuyorlar.Her birinin doneleri var.Hani bence meteoroloji teşhis değil ,tahmin sanatı.Kaotik atmosfer tepemizde.Kurak gözüken senelerin nasıl kar yağdırdığına çokça tanık olduk.Yağışı bol senelerde kar yağmadığına da tanık olduk.Bir hastaya röntgen çeker hastalığını söyleyebiliriz.Ama atmosfere röntgen çekip kar yağmayacak diyemiyoruz.2017 en yakın örnek.Bu forumu uzaktan takip ederdim o zaman.Geçmişe bakılabilir ! 3 ocak 2017 günü yağış batıda kaldı,yağış neredeyse yok diyenler mi ararsınız.Sistem kuş oldu diyenler mi ,yoksa 7 ocakta şortla denize gireriz diyenler mi.Ama 4 günde bile modele hakim olamamışken sizin için demiyorum ama kışı bitiren arkadaşlar olması çok üzücü.

    merhabalar.Karalar bağlamak için erken değil mi sizce de.Ne zaman Aralıkta kar aldı ki doğru düzgün İstanbul.Koca 70 gün var önümüzde.Ocak 20 yi bilemiyoruz,şubat ayı muamma.Aralık ile Mart istanbul ićin istisnai durumlar harić ,neredeyse hep kısır değil mi.Bence ocak ve şubatı yaşamalı önce.Bu döngü bu kadar ısrarla bizi susuz bırakacak değil elbet.

    Yani pesss...Burası bir site ve bu sitede 15 gün önceden değerli usta tahminciler bir tahmin yapmış.O tarihte gördükleri efsane sisteme ,yok abi ne alaka kar mar yağmaz erir biter o sistem deseler mi tatmin olacaksınız.Efsane görünüyorsa gayet tabi efsane geliyor diyecekler.Sanki hocalarımız verdikleri tarih yaklaşınca Ab patlatıp sistemi kaçırmışlar gibi çamur atıyorsunuz.Bu sitede akışa uygunluk budur.15 gün önceden bu günün havasına atıf yapılır.%99 u dedikleri tarihte buraya gelir.Ama kar yağmaz başlarsınız taşlamaya.Ondan öncede abicim abicim okul tatil olur mu ,şurda kaç cm olur diyede utanmadan yazabiliyorsunuz ama.Bakın bünyaminde,diğerleri de zaten 3 gün kala sistemi anlatmaya başlıyorlar ki orada bile yanıldıkları çoktur.Biz 15 sonrasının sinerjisini şimdiden yaşamayı seviyoruz .Buna da mı çomak sokmaya çalışıyorsunuz pesss.

    Merhaba..4 ocak günü gfs de batı karadenize tırmanan alçak basınç ,bence batıya kaymış sistemi doğuya çekebilir.Bu akşam çıktılarına bariz yansımasını bekliyorum.Rüzgar karayel o balkanlardaki -12 lerin merkezininde istanbul üzerine dogru çekileceğini düşünüyorum.4 ü gece yoğun kar ihtimali bence hala yüksek olasılık.5 i sabahı örtüyle uyanmamız işten değil.Bu sistemin çok fazla açık sürprizi var.144 saat tahmin için kesinliği%40 larda bu yüzden bugün görünenin 9 undan sonra görünen sistemle birleşme olasılığı oldukça fazla.Çok soğuk tarafta kaldık molaya girecek atmosfer diyebiliriz.Ancak geçen sene 4 ay canımıza okuyan baş kaldıramayan azor ve full aktif izlanda vardı.Bu senede full pasif izlanda ve dik duran azor ile güçlü bir sibirya olabilir.