Şu an akşam güncellemesi başlıyor. Bakalım belki ileriye yönelik yine hayaller kurmaya başlarız
Gfs klasik 384te verdiği sistemleri bile vermiyor artık
Şu an akşam güncellemesi başlıyor. Bakalım belki ileriye yönelik yine hayaller kurmaya başlarız
Gfs klasik 384te verdiği sistemleri bile vermiyor artık
Tersten Efsane yaşıyoruz ...
modeller kabus gibi Allah sonumuzu hayretsin.
Rezalet ötesi öyle bir Azor yatışı var ki 10 gün heba etti ...
Tarihin en sıcak Aralık ayı olarak kapanıcak sanırım İstanbul adına, üzücü.
çok yanlış... Atmosfer böyle bir mantıkta çalışmaz!
Hocam ben bunu bilimsel olarak değil insani beklenti olarak söylüyorum biz de 10 yılı aşkın süredir kar sevdasının peşinde forumlardayız az-çok atmosferi biliyoruz..
Mart ortasına kadar kış devam ediyor hiç endişe etmiyorum. Bu sene güzel başladı en az 1-2 sağlam sistem alırız diye düşünüyorum. Gören de Şubat bitiyor sanır.
GFS diagramı kahreden görüntü, bari ılık ve yağışlı İzlanda sistemi falan gösterseydi.
Sözkonusu sıcak hava dalgası ise modellerin hepsi istikrar abidesi kesilir. 300'üncü saatten afrika atağını hiç bozmadan getirir. Ocak ilk haftası dahil kış yaşamayacağız. Bakalım kışın ikinci yarısı neler getirecek.
Tarihin en sıcak Aralık ayı olarak kapanıcak sanırım İstanbul adına, üzücü.
İlk 22 güne göre Geçen sene aralık ortolaması daha yüksekdi. keza 2017-2014 aralık ayı ortolaması da oldukça yüksek hatta 2010 yılı zirvede Son günleri de şuanki veirlere göre hesaba katarsak Tarihin en sıcak Aralık ayı mevzusu ilimiz adına söz konusu değil
18 saat sonrasinda ecmwf senaryolarinda 6 derecelik fark var 112 saat sonrasinda 5 derecelik fark var. Artik su ayin 24 u gecsin de bakalim neler olacak…
Bu aralar biraz durgun olacağız gibi görünüyor. Neyse hayırlısı bu kadar yağışın sonu da durgunluk olacaktı. Nereye kadar :d?
artık eski efsaneler değilde yeni onları geçecek efsaneleri bekliyorum ben iklim değişikliği hep kuraklık olacak değil ya, dimi?
Çanakkale adına tarihinin kar rekorunu kırdığı. İstanbul için ise 2004 'le yarışacak efsane bir sistemdir. Şehir geneli kara gömülmüştü. Ve inanılmaz bir soğuk vardı bir hafta boyunca. Şu sistem gibi bir efsane 10 yıldır almadık. Eskiden iki üç yılda şehrin genelini kara gömen baba sistemler gelirdi bu şehre..
arkadaşlar tabi ki ben de isterim. Kar partisi yapalım haftada 1 sistem insin de bazı gerçekler var. İstanbul'da yıllık kâr örtüsü oluşturan gün sayısı 3/5 . Kaldı ki Juventus/GS maçı 2013'den beri zaten Aralık ayında kar (örtü açısından) yağmadı.
Bu sene kasımda bile gördüyse aralıkta daha fazlasını istemek hakkımız diye düşünüyorum
Bu arada Karadeniz neredeyse tropik bir deniz oldu
Geçen 980 mb bir AB ile hayatımda çok az gördüğüm rüzgarları gördüm. Şimdi de Karadeniz için 24 Aralıkta yeniden tehlike teşkil edebilecek bir fırtına gözüküyor. İklim değişikliğinin en net belirtisi bu galiba.
Modellere her baktığımda daha kötü senaryolar ile karşılaşıyorum. Hiç mi düzelmez bu modeller anlamış değilim.
Bir kere de şans bize gülsün olumlu yönde değişsin. Fazla teknolojide iyi değil kötü modelleri görünce umutlarımız kırılıyor.
En güzeli eski zamanlarda olduğu gibi hiç bir şey bilmeden bir sabah kalkmak her yerin bembeyaz olduğunu görmek.
1987 kışını görmüş biri olarak geçmişe özlem duymamak elde değil. Moralim bozulmasın diye bir süre modelleri takip etmeyeceğim.
Belki böylesi daha iyi olur.
modeller iyi çıktığında değişiyorda kötü çıktığında niye değişmiyor?