Şu sistem ocak ayında gelseydi şimdi çok daha değişik şeyler konuşuyor olrduk.neyseki bunada şükür daha kışa yeni giriyoruz inşallah önceki yıllardaki gibi yine saç baş yolmayız çünki yolunacak saçta kalmadı kafada 😀😀
Ben 40 yaşına merdiven dayadım ama böyle bol ayva görmedim.Sen nerdesin biladerim ya.😂
Yaylada 40 cm karla cebelleştim. Sandım ki köye iner kurtulurum, görünüşe göre köyde de durumlar fena. Bu işleri sen kurcaladın, çok sıkışırsam yanına kaçmayı planlıyorum. İşler ordada karışırsa çadır kuracaz artık. Kapısı Aralık olsun, anladın sen onu
Değerli dostum, kar filan işin ekstrası, şu kurumuş toprakara, hemde tüm katmanlarına su geliyor ya, milyonlarca şükrolsun.
Aralık başında yeni bir polar atak var ama maksimum potansiyeli -10 görünüyor kışın başı için muazzam bir değer tabi ama genel görüntü soğuğun Kafkaslardan sıyırıp gideceği yönünde yine yayla sistemi gibi duruyor biraz daha bekleyelim görelim.
Aralık başında yeni bir polar atak var ama maksimum potansiyeli -10 görünüyor kışın başı için muazzam bir değer tabi ama genel görüntü soğuğun Kafkaslardan sıyırıp gideceği yönünde yine yayla sistemi gibi duruyor biraz daha bekleyelim görelim.
yıllardır hep böyle oluyor umarım bu kış farklı olur.
Amasya için mgm yoğun kar vermiş yorumlayacak üstad lar varmıdır
Evet MGM abartılı bir uyarı yapmış. Amasya içinde böyle bir yağış göstermesi pek odası gözükmüyor. Modellerin sunduğu yağış haritalarının da o şekliyle gerçekleşmesi zaten mümkün değil. Sistem yaşanırken muhtemelen zayıflayacak, gücünü Bir hayli kaybetmiş olacaktır çeşitli faktörlerin etkisiyle.
Ecmwf son dakikada Orta Karadeniz sistemine çevirdi sistemi daha doğrusu Samsun-Giresun arasına bıraktı yağışı son yıllarda bu üç şehir kış sistemlerinde birlikte hareket ediyor yine Sochi faktörü tabi GFS ve Icon da aynı şekilde alçak basıncı kıyılara hem yaklaştırmış hem daha batılı vermişler yağış hattı Samsun'a doğru genişlemiş ama soğukları da kırmış biraz. 1000 m üstü için 50 cm kardan aşağısı kesmez artık