Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ens menns kontrol valla hikaye oldu hangisi en kötü ise ve en kötüsü de bizi gösteriyor ise ihtimal o oluyor genelde,gfs bi ara umut verdi ama bayağı bi kuzeydoğudan kaçırıyor sistemleri ki çoğu zaten öyle oluyor ve ısrara devam ediyor , hisso tahminimce mart ayı yağışlı geçsin kurak olmasın yükseklere kar yapsın yeter

  • Samsun şakır şakır yağıyor da istasyon şu son 10 günde en az 10 mm yedi. Bir de 1000mm geçerek rekor kırmış diyorlar doğru yerde konumlansaydı 2023'te 1200-1300mm yağış kaydetmişti

  • Birkaç hafta önce Samsun için paylaştığım rüzgar yönü, yağış miktarı ve radar görüntüsü konusu tartışılırken bahsettiğim durum tamda gerçekleşiyor.

    Poyrazdan sürekli ılıman nemli hava ile kütleler beskenirken güzel yağış alıyoruz ancak denizin sıcaklığınıda beraberinde hissediyoruz.


    Anlık olarak denizin üstünde hava açıkken, karaya doğru kütle oluşuyor.

    n4ebgto.jpg


  • Yazıp çizmeye zaman buldum, akşam bakarız bu yönde bir gelişme olacak mı.

    Kırmızı çember içine aldığım İskandinavya bölgesinde Jeopotansiyel yükselme olması gerekiyor bizim için, ki bize doğru Jeopotansiyel alçalma gerçekleşsin . Mevcut durumda Jeopotansiyel alçalma batıya genişliyor, dolayısıyla şansımız kalmıyor.

    Resmin sol tarafında mavi renkle -20 görüyorsunuz, o bölgede bulunan alçalma aslında doğru konumda ama güçsüz kalıyor. Anlaşılır tabirle alçak basınç güçlenmeli ki İskandinavya ya yüksek pompalasın.

    Elbette kendi kendine alçak basınç güçlenmez, o yüzden daha solda +20 yazdığım alanda da yükselme olmalı, en az 20 hpa.

  • nao.gefs.sprd2.png



    Vallaha kuzey atlantik gayet olumlu ve bugün ile daha olumlu olmuş daha güzel bir kıvama gelmiş Tam ülkemizin sevdiği değer nötr endeks.

    Hocam endeksler guzel ama modellere yansımıyor bir türlü

  • JMA ara ara yokluyor ama direkten döndürüyor kardeşim:)

  • Sürekli dey oluşuyor. Samsundan bu performansı kar yağıncada bekliyoruz :)

    Poyraz oldu mu Rize bile diz çöker tövbe ister :P Şaka maka 10-15 mm yağış aldı bugün Atakum-İlkadım-Canik kıyıları bir o kadar da dün aldık 2 günde 20-30 mm güzel rakam ama içeriye pek giremedi kütleler o yüzden yüksek kesimlerde 20-30 cm tahmin yapmıştım tutmayacak gibi