Radara göre Kocadağ civarlarında saatlerdir yeşil kütle eksik olmuyor. Ciddi bir kar birikimi oluşmuş olmalı. Samsun merkezde ise beklendiği üzere soğuğun girişiyle yağışın bitişi bir oldu Sağlık olsun, bu kış büyük balığı elbet yakalayacağız sahillerde.
Posts by maminho55
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Olur muhtemelen de yarın çok soğuk ve ayaz olur. Çünkü kar akşam/gece yağacak. Eğer imkanın varsa bu akşam saatlerinde yağış varken gitmeni tavsiye ederim. Eğer yarın gideceksen kar lastiği veya zincirin mutlaka olsun. Cumartesi millet akın ediyor. Yaz lastiğiyle zincirsiz geliyorlar, keyfiten çok eziyete dönüyor.
Teşekkür ederim hocam.
-
Yarın sabah Kocadağ'a çıkmaya değecek bir kar örtüsü olur mu acaba?
-
Ladik'te 1000 rakımdaki köyden pazar akşamına doğru Samsun'a geri dönmeyi planlıyorum ama köy yolu kapanır mı acaba? Araçta kış lastiği takılı fakat zincirim yok.
Köy yolu kapalı olduğu için dün dönemedim. Gece kepçe gelip köy yolunu bir tur açtı. Bu sabah Samsun'a döndüm. Ladik-Samsun arası karayolunda herhangi bir problem yoktu. Ayrıca dün sabah saatlerinde elektrik de kesildi. Ben dönerken elektrik hala yoktu. Ufak tefek cefası olsa da uzun zaman sonra kara doyduğumu hissettim.
-
-
Ladik'te yağış kara dönmeye başladı.
-
Ladik'te 1000 rakımdaki köyden pazar akşamına doğru Samsun'a geri dönmeyi planlıyorum ama köy yolu kapanır mı acaba? Araçta kış lastiği takılı fakat zincirim yok.
-
Bir aksilik olmazsa cumartesi akşamı memleketim Ladik'e gitmeyi planlıyorum. Pazar sabahına köyde bembeyaz bir örtüyle uyanmak en büyük dileğim. Karakışı çok özledik.
-
Söz konusu yağmur olunca Samsun'un maşallahı var, kütleler merkezin üzerine yapışıyor.
-
Ilkadım'da zaman zaman graupel geçişleri oluyor.
-
Kocadağ'da kar var mıdır acaba?
-
Sinop merkezden anlık görüntü, rakım 100 civarı.
-
Merhaba, bir sorum olacaktı. Wrf yağış haritalarında sadece cephe yağışı mı hesaba katılıyor yoksa deniz etkili yağışlar da önemli ölçüde hesaplanabiliyor mu?
-
Tarih 22-23 ocaktı yanlış hatırlamıyorsam. 30-36 saat aralıksız kar yağışına rağmen sahil şeridinde doğru düzgün örtü bile oluşmuyordu. Belediye evlerinden taş çatlasa 2-3 km yukarıdaki Hasköy'de ise 30-40 cm kar örtüsü vardı.
-
Karadenizli ve kar delisi isen en iyisi denize yakın ama rakımı yüksek (en azından +300) kuzey yamaçlarda geçireceksin kışı. O zaman üzülmezsin. Samsun özelinde illa şehir merkezinde yaşamak gerekiyorsa da Hasköy taraflarında olacaksın. Kabul etmek gerekir ki sahil şeridinde kar koşulları doğası gereği çok zor ve nadir gerçekleşiyor.
-
Vorteks hayali rakım sistemi gerçeği olarak karşımıza çıktı. Sağlık olsun. Samsun adına perşembe gecesi yaşadığımız sürpriz zaten içimizi rahatlatmıştı. Kaldı ki bugün de muhtemelen 200-250 metre ve üzeri sağlam kar aldı. Yine de bu kadar kısa vadede Mgm'nin tahminlerinde bariz hatalar olması garip tabi. Uyarıyı verirken sahiller için yağmur ve kky ihtimalini belirtmiş olsa çok sorun olmazdı.
-
Arkadaşlar samsun merkez 20 cm olursa bu gece ve sabah tüm Hf puanını dağıtıyorum. İsteyen herkese üçer beşer atarım
Hf puanı nasıl hediye ediliyor bilmiyorum ama sabaha +10 cm ile uyanırsak ben de tüm puanımı dağıtmaya hazırım
-
Hacim olarak harika bir kütle. Gelirken biraz da yeşilin tonu açılırsa fıstık olur
-
Bafra'nın kuzeyinde konuşlanmış olan o devasa kütle vorteks etkisiyle mi oluşuyor?
-
Ondokuz Mayıs'tan gelen kütle erimeden gelir mi merkeze kadar acaba?