Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bunu paylaştım diye forumda bazı milliyetçi geçinenler beni ukrayna sevicisi de yapmasın,bu tarz basit yakıştırmalara karnımız tok.Mültecinin her türlüsünü ülkemde istemiyorum!

    Bu mesajının bana olduğu çok net. Öncelikle birbirimizi anlamamız şart. Biz ülke olarak genel anlamda mültecilere mi karşıyız yoksa Arap afgan ve ya paki mültecilere mi karşıyız? Benim tezim her zaman aynıydı. Ben genel olarak tüm mültecilere karşıyım. Vatandaşlık verilmesine karşıyım. Burada şöyle bir sıkıntı var ama. Antalya da yıllardır oy kullanan Ruslar var. Antalya da gizli bir Rus işgali var. Özellikle Alanya da. Muhtarlığa bile aday olup hatırı sayılır bir oy oranı yakalayan Rus bir kadın vardı. Şimdiye kadar neden kimse bunlara ses çıkarmadı? Benim isyanım buna hocam. Rus vatandaşlık alırken sıkıntı yok ama Suriyeli vatandaşlık alırken hoooo mülteciler vatandaşlık alıyor. İtiraz edeceksek ikisine de edecez. Benim görüşüm budur

  • manasbalasy öncelikle benim mesajım hiç kimseye değil,üstüne alınmak isteyen alınabilir tabi.Benim sizi anlamam için bir şeyleri çarpıtmamakla başlamanız gerekiyor.Alanyanın bilmem ne köyündeki rus kadınla ülkeye giren haddi hesabı olmayan 10 milyondan fazla suriyeli afgan pakistanlı mülteciyi bir tutmamakla başlayın önce sonra beni anlayın dersiniz.Ben yukarıda da yazdım,mültecinin her türlüsüne karşıyım! Asla bu mültecileri halk arasına katma çalışmalarına izin vermeyeceğiz,vatandaşlık verilmesine,devlet memurluğu verilmesine.Bu insanlar mülteci burada kalıcı değil,geçici!

  • Bu mesajının bana olduğu çok net. Öncelikle birbirimizi anlamamız şart. Biz ülke olarak genel anlamda mültecilere mi karşıyız yoksa Arap afgan ve ya paki mültecilere mi karşıyız? Benim tezim her zaman aynıydı. Ben genel olarak tüm mültecilere karşıyım. Vatandaşlık verilmesine karşıyım. Burada şöyle bir sıkıntı var ama. Antalya da yıllardır oy kullanan Ruslar var. Antalya da gizli bir Rus işgali var. Özellikle Alanya da. Muhtarlığa bile aday olup hatırı sayılır bir oy oranı yakalayan Rus bir kadın vardı. Şimdiye kadar neden kimse bunlara ses çıkarmadı? Benim isyanım buna hocam. Rus vatandaşlık alırken sıkıntı yok ama Suriyeli vatandaşlık alırken hoooo mülteciler vatandaşlık alıyor. İtiraz edeceksek ikisine de edecez. Benim görüşüm budur

    Bu konuda sana Katılıyorum. Şu zamana kadar Bu ülkede, Türk ,Kürt, lazı, romanı, kafkası, Çerkez’i, boşnağı ve Bulgar göçmeni insanlarımız ile biz bize yettik. Yeteriz de. Bundan sonra Ne Rus ne Suriyeli artık hiç bir millete vatandaşlık vermemeliyiz…

  • Son zamanlarda mülteciler, sığınmacılar tarafından kadınlarımızın kızlarımızın çekilen videoları sosyal medyada ve haberlerde sıkça çıkmaya başladı ilk başlarda provokasyon diye düşünüyordum ancak sonrasında polis tarafından göz altı sınırdışı işlemler yapılınca bende açıkçası korkmaya başladım.

  • Son zamanlarda mülteciler, sığınmacılar tarafından kadınlarımızın kızlarımızın çekilen videoları sosyal medyada ve haberlerde sıkça çıkmaya başladı ilk başlarda provokasyon diye düşünüyordum ancak sonrasında polis tarafından göz altı sınırdışı işlemler yapılınca bende açıkçası korkmaya başladım.

    Korksak iyi olur bunlar başımıza çok daha fazla bela olacak. Maalesef bu sorun kısa sürede çözülmezse bu işin sonu iç savaşa kadar gider. Birilerinin de amacı zaten hep buydu. Yazık olacak ülkeye.

  • olayları karıştırmayalım, savaşın başladığı 2011 yılındaki duygusal ortam yok,insanlar dediğiniz gibi Esad zulmünden kaçarak sınıra kadar geldiler,o günlerde bu insanları sınıra yakın yerlerde tutma fikri oldukça baskindi. Fakat yıllar geçtikçe işler tersine döndü, Bu sığınmacı(asla mülteci tanımına katılmıyorum) grubu demografik yapıda değişiklik olacak boyuta geldi.insanlarin büyük bölümü bu durumdan hosnutsuz ve bu durumun kademeli ya da bir şekilde sonlanmasini arzu ediyor.bu durumu sağa sola cekmenin, örneklerle aslında öyle degildi demenin kimseye faydası yok.Ulkemizde ilk önce çocuklarımızın geleceğini sağlamalıyız,kendi vatandaşlarımızın hayat standartlarini yukseltmeliyiz.kendi alinterimizden kazanılan degeri , hiçbir çaba göstermeden hak etmeye çalışanlara sessiz kalamayız.Burada ırkçılık yapılmıyor.

  • Nisan ayına geldik hala elektrik sobası yakiyorum İzmir gibi bir yerde ya bu sene fazla zam geldi diye mi daha soğuk oluyor anlamıyorum fatura gelsin diye inadına sanki :)

  • Neyse sevmediğim bir huyum var,bir konuda haklı olduğum zaman böyle uzun uzun yazıyorum.Tek fikir ve düşüncem Atatürk’ün ilke ve inkılapları,tek bildiğim Ata’mızın milliyetçilik tanımıdır.Bir türk genci olarak benim ve çoğu arkadaşımın en önemli kaygısı da bu sorundur ve kabul edilebilir düzeyi geçmiştir.Rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın.

  • Kim ülkesine milyonlarca düzensiz insan gelsin ister ki?Irkın hiçbir önemi yok.Ama onlarca terör örgütün cirit attığı bir ülkeden gelsin hiç istemem.Konu ırkın çok çok üstünde.Maalesef bunu anlayamıyoruz milletçe.

  • manasbalasy öncelikle benim mesajım hiç kimseye değil,üstüne alınmak isteyen alınabilir tabi.Benim sizi anlamam için bir şeyleri çarpıtmamakla başlamanız gerekiyor.Alanyanın bilmem ne köyündeki rus kadınla ülkeye giren haddi hesabı olmayan 10 milyondan fazla suriyeli afgan pakistanlı mülteciyi bir tutmamakla başlayın önce sonra beni anlayın dersiniz.Ben yukarıda da yazdım,mültecinin her türlüsüne karşıyım! Asla bu mültecileri halk arasına katma çalışmalarına izin vermeyeceğiz,vatandaşlık verilmesine,devlet memurluğu verilmesine.Bu insanlar mülteci burada kalıcı değil,geçici!

    Ben ülkemde sonradan gelip hak sahibi olan herkesi bir tutarım. Alanya da Rus ev sahipleri yerli ev sahiplerini geçmiş durumda. Bunun Hatay da ya da Antep de ev sahibi olan Suriyelilerden ne farkı var? Biri savaştan kaçmış gelmiş diğeri Rusyadan kaçmış gelmiş. Ikisi de istilacı benim için. Eğer Suriyeli göçmene karşıysak Rus göçmene de karşı olacaz. Benim düşüncem budur.

  • Konu ırktan çoktan uzaklaştı zaten. Ülkede kim bilir kaç tane canlı bomba potansiyeli taşıyacak mülteci var. Bu gidişle insanlar kendini koruma açısından belinde silahla dolaşmaya başlayacak. Ülke o noktada artık.

    Bu dediklerini belki kanitlayamazsin ama çok acı bir şekilde görünen köy kılavuz istemiyor.Adamlar Zeytinburnu sahilinde kamuflajla video çekiyorlar, Emniyet teşkilatı gelen ihbarları anında sonuçlandırıyor, haberlere konu oluyor ama bataklığı kurutmadan sineklerin peşine düşmekle sorun daha da büyüyor.

  • Konu ırktan çoktan uzaklaştı zaten. Ülkede kim bilir kaç tane canlı bomba potansiyeli taşıyacak mülteci var. Bu gidişle insanlar kendini koruma açısından belinde silahla dolaşmaya başlayacak. Ülke o noktada artık.

    Ülkenin en büyük havalimanları caddeleri patlasın onlarca kişi ölsün biz hala mültecilerin ırklarinı kıyaslayalım.Ben onca güzellemeye rağmen ukraynali mültecilerede karşıyım.Gitsinler kabul eden ülkelere biz kabul etmeyelim.

  • Bu geçici sığınmacılara vatandaşlık verme olayı nereden çıktı ben hala anlayabilmiş değilim? Milyonlarca ne idüğü belirlsiz insana vatandaşlık verilecekse bu bence milletin rızası alınarak yapılmalı. Referandum olabilir. Sonuçta bu devlet kimsenin şahsi malı değil. Kimse de bu dünyaya kazık çakmadı bugün varız yarın yokuz. Atatürk'ün dediği gibi, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

  • Arkadaşlar milliyetçilik utanılacak bir kavram değil. Maalesef o kadar çok içi boşaltıldı ki. Biz millet olma şuurunu ve bilincini kaybettik. Ayrıştık ta Ayrıştık. Birimiz ötekini şucu diye ayırdı diğeri b partisinden diye tü kaka oldu. Geldiğimiz noktada sorunlarla dolu bir vatan kaldı elimizde. Yukarıda yazmışsınız geldikleri gibi gidecekler misafirler diye. Değiller arkadaşlar. Atı alan Üsküdarı geçti geçiyor. Vatandaşlık veriliyor biz hala burada konuşuyoruz. Biz millet olmaktan o kadar çok uzaklaştırıldık ki. Toplumsal tepki veremez olduk. Sindik, sindirildik. Toplu halde mal sahibi evini kiraya vermese, dükkan sahibi dükkanını kiraya vermese bugünleri görmez şu şerzenişte de bulunmazdık. Belki faşizanca gelebilir. Ancak devlet adalet sağladığı sürece devlettir. Devlet merhametle, romantizmle yönetilmez. Kendi vatanında savaşmayacak, gelip burada nargile çekecek. Onun yerine bizim askerimiz orada çarpışacak. Sonra burada türlü türlü önceliklere sahip olacak. Kendilerine milyarlarca dolar para harcanacak. Ne güzel İstanbul be. Bu meseleler ilk çıktığı anda milletçe tepki göstermiş olsak bugün mülteci biz olmazdık. Adalet yoksa devlet kavramının içi boştur ortada devlet falan yoktur. Türk vatandaşı olarak öz vatanımızda kendimizi garip hissediyorsak geri kalan herşey boştur.

  • Adamlar hâlâ utanmadan biz göndermeyeceğiz diyor. Ülkenin demografik yapısını bozdular, milyonlarca ne idüğü belirsiz tip canlı bomba gibi aramızda. Bunlar yüzünden ekonomi mahvoluyor, her gün onlarca asayiş sorunu çıkıyor. Utanmadan biz göndermeyeceğiz diyorlar. Artık bunları destekleyenin ben milli olduğunu düşünmüyorum. İlk dönem savaş gerekçesiyle hadi bir şey demedik. Eyvallah ülkemize sığındılar kapımızı açtık. Şimdi savaş yok bir şey yok. Deli gibi mülteci akınına izin veriyorlar. Vatandaş zaten gitmelerini istiyor. Oy için yapıyorlar desen zaten olamaz, vatandaş istemiyor. E ekonomiye ve ülkeye verdikleri zarar ortada. O zaman niye hâlâ göndermiyorsun? Demek ki başka bir amaca hizmet ediyorsun. Ben bunda art niyet ararım. İster Bop deyin ister başka bir şey, açık açık Türkiye bir iç savaşa ve kimliğinden ayrılmaya götürülüyor.

  • Manasbalasy hocam kaç yıldır bu forumdayım sen beni taniyosun az çok ben seni.Benim lafim direkt olarak bir kisiye degil,ben yukarida kendimi gayet güzel açıkladığımı düşünüyorum.tek söyliceğim sey birilerini koruyacagim diye ülkeyi düşünmeden davranıp,o ülkeyi bir daha eskisi gibi bulamazsanız koruyacagınız kişiler de kalmaz arkanizda.Bir kişiye bir bireye degil genel konusuyorum iyi forumlar.

  • Manasbalasy hocam kaç yıldır bu forumdayım sen beni taniyosun az çok ben seni.Benim lafim direkt olarak bir kisiye degil,ben yukarida kendimi gayet güzel açıkladığımı düşünüyorum.tek söyliceğim sey birilerini koruyacagim diye ülkeyi düşünmeden davranıp,o ülkeyi bir daha eskisi gibi bulamazsanız koruyacagınız kişiler de kalmaz arkanizda.Bir kişiye bir bireye degil genel konusuyorum iyi forumlar.

    Ben üzerime alındım yanlış anladım özür dilerim kusura bakma.

  • Dediğim gibi mültecinin ırkının göz ten renginin benim için hiçbir önemi yok.Ben mülteciye karşıyken milyonlarcası ülkemizde.Hem de onlarca terör örgütün bulunduğu bir ülkeden.Doğrudan yarattıkları patlamaları ölümleri yaşadık.Şimdi ise dolaylı yoldan olanlara sıra geldi.Tabi ilki kadar dikkat çekmemesi bunların önemsiz olduğunu göstermiyor.Hergün onlarcasına belki yüzlercesine vatandaşlık veriliyor.Vatansız doğan beşerli onarlı Suriye asıllı Türk vatandaşlarını saymıyorum bile.Vatandaşlığın önemini anlayamıyoruz.Bu ülkenin vatandaşları ne yapabiliyorlarsa onlarda yapacak.Aklınıza gelecek herhangi bir meslekten tutun , adı üstünde vatandaşlık haklarına kadar.Ben mültecilerin gönderiliceğini düşünemiyorum.Çünkü benim aklıma bu düşünceyi oluşturacak bilgiyi veren taraf yok.Maalesef...