Beiträge von HerroYaMerro

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Barış Alperi orayı çekip kanatta Zaha ile baslasa hoca daha iyi olurdu bence..

    Edit Zaha kadro dışı kalmış neden acaba bilen var mı?

    Zaha'nın kesik yemesi hoca ile tartışmasından dolayı falan deniliyor. Hocanın her oyuncuya eşit şekilde yaklaşması lazım. Zaha tamam evet kötü olabilir de her maç bir dünya pozisyonu harcayıp yüzlerce top kaybı yapan Kerem'e neden hoca sahip çıkıp destek verilmesini istiyor?

    Kaan Ayhan'ın sakat sakat oynamak istemesi elbet güzel bir durum da, sağ bekte son haftalarda hiç iyi değil. Kadroda sıkıntılı olan tek yer orası. Takım da zaten bek yok hoca neden hala 4'lü sistemde diretiyor onu da çözemedim.

    Sezonun en kritik maçlarından hatta belki de en kritik maçı. Yendiğimiz takdir de camia olarak ve taraftar olarak çok güzel bir ivme ve moral yakalamış oluruz. Kaybettiğimiz takdirde de, Fenerbahçe taraftarı ve camiası bunu yakalar. Bir kaç gün önce de zaten burada fikrimi belirtmiştim, kazanacağımızı ben düşünmüyorum. İnşallah takım yanıltır beni.

    Beşiktaş bu hafta yener bizi ve ya en kötü berabere kalırız. Futbol her zaman iyi futbola, kötü futbola falan bakmıyor. Bir zamanların Kadıköy muhabbeti, şuan için Galatasaray'da Beşiktaş için var. Biz Beşiktaş'a yeniliriz, Fenerbahçe'de deplasmanda Trabzonspor'a kaybeder.

    Kapanan takımları açmakta sürekli sıkıntı yaşıyoruz. Bu seneye özel bir durum değil bu. Geçen sene de aynıydı. Bunun başlıca sebebi skoru ilk 20-25 dakika da bulamıyor oluşumuz. Üstüne bir de geriye düşünce bu daha da sıkıntılı hale geliyor. Galatasaray gibi press gücü yüksek bir takıma karşı açık futbol oynadığınız da zaten kalenizde direkt otomatik minimum 25 tane şut görüyorsunuz. Şutör bir 10 numara bulamadığımız sürece her kapanan takıma karşı bu denli sıkıntılar yaşamaya devam edicez. Bu sezon şampiyonlar liginde gruplarda en çok pozisyona giren ilk 3 takımdan biri Galatasaray'ın olması tamamen bu yüzdendi işte. Rakip açık oynuyordu, Galatasaray'da bir dünya pozisyona giriyordu.

    Haftalardır düşüşe geçen oyunun elbet patlak vereceği belliydi zaten. Bu mağlubiyet aslında bir kaç hafta daha önceden gelicekti fakat Fenerbahçe son dakikalar da puan almasını bildi hep. Takımın başında hoca demeye bin şahit İsmail Kartal olmasa bile Fenerbahçe şu kadroyla zaten şampiyonluk yarışında olurdu. Hocanın ısrarla isteyip aldırdığı Krunic'in saha içinde yaptığı şeyleri beni koysalar orta sahaya bende yaparım zaten. Aldığı topu yanında ki adama, sağa sola oynamakta ne var. İsmail Kartal'ı hoca yapan topçu Fred'miş. Bir kez daha gördük.

    Son haftalarda hatta belki sezon başından beri en çok zorlandığımız maç olabilir. Antalya, Sergen Yalçın ile birlikte çok iyi top oynuyor. İlk yarı baya ezdiler. İkinci yarı az da olsa toparlandık fakat pozisyonları değerlendiremedik.

    Ağlak Kerem prensimize bir şey olmasın, trip atmasın diye oynatıp duruyoruz. Her maç 50 tane top kaybı yapsın üstüne bir de taraftara falan küssün. Zaha'nın ölü hali Kerem'den daha faydalı. Kaptırdığı her top sonrası kalemiz de pozisyon görüyoruz. Oynadığı her maçta bir dünya pozisyon harcıyor. Oynatma hoca artık şu adamı. İsterse şu maç 3-4 gol atsın oynatma.

    Daha bariz penaltı olan pozisyonlara penaltı vermeyip şu tarz pozisyonlara penaltı çalınıyor ya, deli ediyorlar insanları. Oosterwolde'nin pozisyonu mesela penaltı verilmiş olsa kim itiraz ederdi? Bence hiç kimse. İnsanları ikilemde bırakacak olan pozisyonlar da penaltı vermeye bayılıyorlar.

    İsmail Kartal'ın hiçbir taktiğinin olmadığını gösteren bir 45 dakika daha. Rakip fark etmeden her takıma karşı aynı oyun anlayışıyla sahaya çıkıyor. Zeminin berbat olması bir kenara, şöyle zeminde kısa pas yapmanın hiçbir şey getirmeyeceğini 10-15 yaşında ki futbolsever bile bakıp anlayabilir. Dzeko'ya uzun top çıkartmayı düşünmek zor olmaması lazım. Rize sürekli uzun vurup tehlike yaratıyor.

    Okan hocanın en sevdiğim huyu, oyun planı 1 tane oyuncu üstüne kurulu değil. Takımda sağ bek yok ama çözüm buluyor. Sol bek yok ona da çözüm üretebiliyor. Barış yeri geliyor sol bek yeri geliyor sol açık oynuyor. Kaan yeri geliyor sağ bek, yeri geliyor orta saha oynuyor fakat oyun hiçbir şekilde değişmiyor. Hoca hangi oyuncuyu nereye koyarsa koysun aynı oyunu oynatabiliyor. Taktik açısından şu lig de Okan hocanın üstüne kesinlikle yok. Her zaman olduğu gibi yine 10 atacağımız maç 2-1 bitti. 90 dakika da 5 tane direk, 2 tane ofsayttan iptal edilen gol. Yine kusursuz futbol oynadık.

    İyi teklif verildiyse satılmalı. Sonra elinde kalıyor, değeri daha da düşüyor. Nelsson içinde satılmaması lazım falan deniliyordu, Davinson geldikten sonra adam yedeğe çekildi. Sözleşmesi zaten 1.5 sene sonra bitiyor. İyi bir teklif gelmişken satılmalı.

    Penaltı doğru. Sezon başından beri yaşadığımız durumu, Fenerbahçe son 3 haftadır yaşıyor. Bu maç kötü mü top oynadı Fener? Hayır taş gibi futbol oynadı ama 1-0 bitti. Şu skoru mesela biz almış olsak, Galatasaray top mu oynuyor denilirdi.

    Kesinlikle öyle.Gsnin bu eleştirilen hali sivasta 2 top direkten döndü.Fişi çekebilirdik.Bu maç da 2 direk oldu.Neyseki kazandık.Momentum Galatasarayda.Hep söyledik.Gs bu karışıklıktayken Fb farkı açmalıydı.

    Ligin uzak ara en iyi hocasına sahibiz. Şu futbolu beğenmeyenleri hakikaten anlamıyorum. Her maç Trabzon'a karşı oynadığımız futbolu oynuyoruz zaten. Bizde ki problem bitiricilik. Şu maç 5 attık ama mesela bitiricilik iyi olsa belki de 8-9 atmıştık. Her maç dünyanın pozisyonuna giriyoruz.

    Bunu anlatamıyorum işte. Kendi Galatasaray'lı arkadaşlarım da böyle. Galatasaray top mu oynuyor? Yahu Galatasaray daha ne yapsın. Her maç minimum 20 şut çekiyor zaten 40 şut mu çeksin? Şutları orta sahadan ceza sahası dışından kafalarına göre çekseler vallahi hak vericem tamam dicem siz haklısınız. Bütün şutlar kale dibinden geliyor yav kale dibinden. Kerem her maç %100 2 tane kaçırıyorsa, Tete kaçırıyorsa, Mertens boş kaleye atamıyorsa bu kötü futbol mu demek? Beceriksizlik, başka bir şey değil.

    Hocayı ve futbolu eleştirmeye devam mı? Önceki maçlarda kaçırdıklarımızı gole çevirdik ve skor ortada. Üstüne 2 tane direk ve sayısız kaçan yine onlarca pozisyon.

    Valla ben kendi takimim Fenerbahçe yi izlerken acayip zevk aliyorum nasil city,madrid , Münih oyunlari ile zevk verirse Fenerbahçe de bu sene zevk veriyor oynadığı futbolla ama Galatasaray i izlerken bunu göremiyorum şahsen Galatasaray maclari sanki tek farkla bitecekmis gibi hep Fenerbahçe maçlarıda farka gidecekmiş hissiyatı veriyor hep,takimda o kadar lux varki cengiz mi oynasin irfanmi oynasın king mi oynasin batsuhai mi oynasin hangisi yedekte kalsin,o kadar kaliteli ayak var ki hâlen de transfer edilmeye devam ediliyor,bu haliyle şampiyon olamazsak sittin sene şampiyon olamayiz zaten

    Hocam aynı görüşteyim. Ben futbolumuzu beğenmemize rağmen ''tek farkla bitecek'' gibi hissediyorum zaten. Sizinle aramızda ki en belirgin fark, BİTİRİCİLİK. Siz bulunca atıyorsunuz, biz 20 tane bulursak 1 tane atıyoruz. Konya maçında, ilk yarı 5 tane isabetli şutunuz var ve 5'i de gol oldu. Bu sadece en yakın örnek. Bunu hatta şu görselle dahada netleştireyim. Galatasaray, lig de pozisyonları gole çevirme olarak 20 takımdan 14. sırada. En temel sebep burda yatıyor. Galatasaray kötü oynamıyor, Galatasaray bulduğu pozisyonları değerlendiremiyor.

    7ccf0da663ec8.png

    Bak bu yoruma bir yorum yaparım işte.

    Dzeko, irfan, şimanski, üçlüsünü geçtim, cengiz King ve batshuai üçlüsü Galatasaray da olsun yarışta Galatasaray önde bile olabilirdi

    Bunu anlatamıyorum işte. Kendi Galatasaray'lı arkadaşlarım da böyle. Galatasaray top mu oynuyor? Yahu Galatasaray daha ne yapsın. Her maç minimum 20 şut çekiyor zaten 40 şut mu çeksin? Şutları orta sahadan ceza sahası dışından kafalarına göre çekseler vallahi hak vericem tamam dicem siz haklısınız. Bütün şutlar kale dibinden geliyor yav kale dibinden. Kerem her maç %100 2 tane kaçırıyorsa, Tete kaçırıyorsa, Mertens boş kaleye atamıyorsa bu kötü futbol mu demek? Beceriksizlik, başka bir şey değil.