Beiträge von Sancaktepelee

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Ben sadece kar ve soğuk olarak sıralayacağım.Geriye kalanlarla pek ilgilenmiyorum.(Hatırlayamadığımdan değil ha ^^ )


    Sıralamam = 2015 > 2017 > 2022 > 2016 > 2021 > 2020 > 2019 > 2018.


    Modellere bakmadan hatırladığım kadarıyla yazacağım.Yanlış hatırlayabilirim.Tekrar söyleyeyim kar ve soğuk için yazıyorum sadece.


    2015 = Aşırı soğuk ve günlerce yerden kalkmayarak buzlaşan bir kar vardı.Mahalleye daha çok doğu bölgelerde görülen uzun kar küreme aracı gelip yolu açmıştı.Hatırladığım metrelik karlarin 1.siydi.


    2017 = Çok kararsız kaldım 1.mi 2.mi olsun diye.Yağmur yağmayıp kar biraz daha yerde kalsaydı 1. olabilirdi.Çok soğuktu sistem sırasında.Belki bu kadar soğuklar beraber bu kadar fazla kar görmemişimdir hayatımda (2004'ü hatırlayamıyorum) .Arabanın derecesi gün boyu -2 dereceyi geçmemişti.Haftalarca yolun kenarına yığılan karlar erimemişti.Tanıdığımız biri kepçeyle yolu açıp zar zor bakkala gidebilmiştik.Donan yağmur vardı tabi.Kapımızın önünde üzüm ağacı boydan boya şeffaf bir şekilde donmuştu.Metrelik karlarin 2.siydi.(Paylaştığım araba fotoğrafları bu yılın)


    2022 = Açılışı 22 Aralık'ta yaptık.5-10 cm yağmıştı.Daha sonra Ocaktakinin adı Avar'dı sanırım.Sıcaklık sorununa rağmen 45 cm vardır.Avrupa vortexle kopuyorken lodosla eriyen karlari izlemek üzmüştü bayağı.Sabaha yine toparlamışti biraz.Şubat bol bol yb etkisinde soğuk ve yağışsız geçmişti.Arada 1-2 cm'lik karlar hatırlıyorum.Ve tabii Mart.Ümidimi kesmiştim ben.2021'den daha kötü geçtiğini kabullenmiştim.Ama yanlış yapmışım.İlk yarısinda Aybar sistemi vardı.Bol bol terasın 70 cm kar fotoğraflarını paylaşmıştım.Yerde 40 cm kar ve günlerce (3 gün) +'ya çıkmayan dereceler ölçüldü.Sanırım sadece bu ilçe bu kadar fazla soğuktu.Hatta gece -7.5 derecelik fotoğraf forum arşivinde duruyor.Ve Mart 20'si civarı isimsiz kahraman.Eski karın üstüne yeni kar yağışını uzun süredir ilk kez görmüştüm.10-15 cm'lik bir veda busesi kondurmuştu ilimize.Tabii halen daha devam eden soğuklar...


    2016 = Çok detaylı hatırlamıyorum.Yılbaşında 50 cm falan sağlam yağmıştı.Ayrıca haberlerde Sancaktepe -12 dereceyi gördü diye duymuş ve okumuştum.


    2021 = 17 Ocak'ta çok soğuk yapmıştı.Gün boyu -1'in geçilmediği günler olmuştu.15-25 cm kar vardı.Hatta buraya attığım kardan adam fotoğrafı o yıla aitti.Daha sonra Tulpar sistemi vardı.O sonda vuran siklona kadar 30 cm , ondan sonra 40-50 cm kar yağmıştı.Sıcaklık sorun olmuştu ilk başlarda.Hemen yanımda bulunan Safa Tepesi'nde (250 rakım) +70 cm kar vardı.Çok şaşırmıştım bu farka.Yıllar sonra ilaç gibi gelmisti bu karlar tabii ki.


    2020 = Sadece tek bir karlı sistem hatırlayabildim nedense.15 cm kadar 4-5 gün eriyerek azalmıştı herhalde.Taşındığım zamana denk geldiği için unuttuklarım olabilir bilmiyorum.


    2019 = Bunu da çok hatırlamıyorum.Sanki birkaç kez 5 cm'lik kar yağmıştı.Okulda oynadığımı hatırlayabildim sadece.Örtü gördüğüme eminim ama.


    2018 = 2019'un bir benzeriydi herhalde.Yine örtülü kar vardı.Çok hatırlayamadığıma göre fazla yağmamış olmalı.


    Bunların dışında küçüklüğümde çok kar yağardı.Sağlam örtülü kar olmayan yıl yoktu.25-30 cm karda okula gittiğimi biliyorum.Gündüz yollarda erime olduğunu hiç hatırlamıyorum.Her daim buz olurdu.Donmayan su birikintisi yoktu hatta.Şimdi ise sıcaklık sorununu özellikle gündüzleri çok yaşıyoruz.Hep dekli sistemlerden dolayi sanırım.Şöyle soğuğu basıncı yağışı tam kararında 2015 -2017 gibi bir sistem almanın zamanı geldi de geçiyor.Artık fantezi kovalıyoruz 35-40 cm'ler kesmemeye başladı ^^ .Neyse uzun yazdım biraz.Şu yazı ortalamalarda atlatıp sağlam bir kış geçirirsek çok güzel olur benim için.Yazımı okuyan herkese teşekkür ederim.Yazarken ben okuyamadım yorumları şimdi sıra bende. ^^

    Sancaktepelee Büyüklüğüne göre değişir o. O an büyük şekilde yağan dolu mermi gibi kafanı yarar :) İnce bulgur tarzı oldumu güzel beyazlık yapıyor. Hadımköy semtinde şahit olmuştum buna. Ama diğer türlüsü çok büyük zararlar verir. Hem cana hem mala.

    Belki hatırlayan olur fotoğraf 18 Mart 2020 yılından.İnce taneli yağmıştı.Bunun tarıma canlıya mala zararı olmaz yani öyle mi?Sanırım her yere eşit yağmadığı için fazla istenmiyor dolu.Belki bu tarihte başka yerlere zarar verebilecek kadar yağmış olabilir. :/

    Kartal'dan Kadıköy'e geldim metro ile, şu anda vapur ile karşıya geçiyorum, şunu söyleyebilirim, ülke işgal edilmiş.Sebeb olanların aynı kepazeliği yaşamalarıni diliyorum.bu günler zamanlar, gercekten iyi günlermiş.

    Bugün Çamlıca'da 2.kez kendimi buraya ait değilmişim gibi hissettim.1.si Sultanbeyli'deydi.Çok kötü bir his gerçekten.Aynısını birkaç yabancı içinde hissetmiyorsunuz.Azınlıktaydık bildiğiniz.Hatta imkanım olduğunda bile başka bir ülkeye temelli yerleşmek istememe sebeplerimin arasında burada 1.sınıf vatandaş olmam ve bu vatana olan aidiyetim , bağlılığım var.Bunların ilkinin kaybolduğunu hissettim.İnşallah bir daha hissetmem.Ne diyeyim ki? :(

    Şeytana güvenilir katil esed'e güvenilmez. Kendi halkını kimyasal gazla zehirleyerek öldürüp binlerce savaş suçu işleyen yönetimin olduğu bir ülkeye suriyeliler neden geri dönsün?

    Kesinlikle öyle.Neden dönsünler.Burası oradan neredeyse her konuda çok daha iyi.Vatan sevgisi , aile hasreti gibi konulara verdikleri önemi yıllardır burada yaşayarak gösteriyorlar.Ben kendi istekleriyle gideceklerini düşünmüyorum.Burada kalmamalarını gerektirecek herhangi bir direnç yok.Aksine pek çok konuda yardım ediliyor.Tarihte milyonlarca mülteciyi ülkesine alıp çoğunu (hadi hepsini geçtim) geri gönderen bir devlet var mı?Varsa bilen söylesin lütfen ben bilmiyorum.