Havalar berbat geçiyor. yağmur olmaması sıkıcı hale geldi
Posts by Air mad
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Sağlam oraj geliyor
-
2018’den beri gök olaylarını kayda alıyorum. Geçen galeride baktım en kötü sezonda bile 3 tane oraj kayıt yapmışım. Bu yıl ise, Daha 1 tane bile oraj kayıt yapamadım. Bu sezon çok ama çok kötü gidiyor.
-
Öncelik yağış olmalı. Gönül ister ki, kar yağsın barajlar kısa yoldan dolsun ama olmuyor işte. Şu ana kadar yaşadığımız oraj sayısı bile, bir elin sayısını geçmiş bile değil. Kış aylarında gök gürültüsü eksik olmazdı ama onu bile duyamaz olduk artık.
-
Bu yılı çok soğuk geçiriyoruz. ben yeni yılda İzmir’de lapa lapa kar yağışı göreceğimizi düşünüyorum. O sene bu sene bence 🙂
-
10 milyonluk Yunanistan’ın, meteoroloji servisi bizim mgm’den, tahminleri ve tutarlılığı konusunda kat ve kat daha iyi. Bu kadar bütçe ayırıp da, kendine ait sistemi olmayıp ve hiçbir tahmini tutturamaması da ayrı bir ironi.
-
İzmir’de demir kubbe sistemi mi var? her seferinde tahmin edilen miktarda yağış yağmamasından sıkıldım.
Ocak ayına gireceğiz ve tahtalı barajı 10.95 seviyesinde. günlerce sürecek yağış sistemi yok artık. Bu saatten sonra Aralıklarla yağan değil, fazla yağış bırakacak, güçlü sistemlere ihtiyaç var ya da kar. Aksi taktirde baraj toparlanacak gibi gözükmüyor.
-
İzmir’de demir kubbe sistemi mi var? her seferinde tahmin edilen miktarda yağış yağmamasından sıkıldım.
-
Bu sene yağış verilerinde Gfs daha tutarlı gibi. Geçmiş sistemler’de ecmwf ve gem merkez’de ciddi sel yapacak yağış verirken, Gfs orta şiddette vermişti. Ve sonuç olarak da o miktarda yağdı. Yağış miktarı konusunda Gfs’yi baz alıyorum ben.
-
Modeller bu sene berbat. Daha yağmurun yağacağı yerin tam tespitini yapamıyorlar. Kar için bir beklenti içerisinde değilim ama en azından dağlar kar alsın.
-
Radar mükemmel ama keşke merkezide vursaydı. Bu hat ve orajı kaçırmak üzücü
-
Kasvetli ve rüzgarlı, arada yağan yağmur mükemmel hava gerçekten 😎😎
-
günlerce sel yapıp yağacak olan yağışlara ihtiyacımız var. Aksi halde böyle metrekareye 10-15 mm barajlar dolmuyor. Aralık ayındayız tahtalı barajının doluluk oranı %11 şaka gibi.
-
Ecmwf yağış bırakmamış. Aralık ayına girdik ve İzmir yağış anlamında hiç iyi gitmiyor. Bir de bunun üzerine, kuru soğuk gelirse çok kötü olur.
-
Modeller sabah 6-12 arası şiddetli yağış gösteriyordu. Beklenileni geç hiç yağmadığını görünce fazla ümitlenmedim açıkçası.
-
Sistemin körfeze giriş yaptığı an. Şu an göz gözü görmüyor.
-
Hava ısınmaya başladı. Umarım patlar bu sefer
-
İzmir’in bu dengesiz havalarından sıkıldım ve sinirim bozuldu. Bu şehir illaki bu tip sistemlerde az da olsa yağış alırdı. Bir süre takip etmemek, kendimce yağarsa yağar yağmazsa yağmaz moduna gireceğim. Yoksa sinirlerim tavan yapacak bu havalar yüzünden.
-
Diğer şehirler içinde geçerli ama kendi yaşadığım şehri düşünüyorum da, İzmir’de doğa kendini nasıl dengeleyecek acaba? Barajlar tek hanelere inecek ve bu sürecin sonunu çok merak ediyorum.
-
2 gün önce güncellenen veriler çok can sıkıcı. Aralık ve Ocak ayı istediğimiz gibi gitmeyebilir.