Ecm başladı bakalım bismillah
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Benim istasyon da düştü baya nem yüksek olduğu için DP uygun değil tabikide örnek vereyim sıcaklık 0.5 olsa ve nem 96-98 olsa kaliteli kar olamaz cıvık olur -0.2 gibi bir değer olmalı ki erime dursun veya tam tersi 1 derece 85 nem de güzel kar tutabilir hani meşhur 4 derecede de kar gördüm lafı nem azlığından kaynaklı oluyor ve nem az olduğu için yağış yoğunlaşamıyor.
-
- Official Post
Bafra'nın yüksekleri
Sabahtan beri yağmur yağıyor.400-500 rakıma kadar inmiş olmalı kar şuan zaten ana istasyon bile 3.5 derece
-
tam konum neresi hocam
-
Canik köylerinden biri
-
Benim istasyon da düştü baya nem yüksek olduğu için DP uygun değil tabikide örnek vereyim sıcaklık 0.5 olsa ve nem 96-98 olsa kaliteli kar olamaz cıvık olur -0.2 gibi bir değer olmalı ki erime dursun veya tam tersi 1 derece 85 nem de güzel kar tutabilir hani meşhur 4 derecede de kar gördüm lafı nem azlığından kaynaklı oluyor ve nem az olduğu için yağış yoğunlaşamıyor.
DP yeterli olduktan sonra 6'C 'ye kadar kar görme potansiyeli var. Eğer yetersiz ise 0.5'C 'de bile yağamaz
-
- Official Post
tam konum neresi hocam
Tam konum bilmiyorum bende telegram grubunda denk geldim.Büyük ihtimalle Baraj taraflarında bir yerlerdir.
-
weather x ücretleri hakkınad bilgisi olan varmı kar haritaları vs. epey iyi duruyor
-
Yanlışınız var hocam 300 400 metrede olmanız demek Kocadağ ya gelmeden 2.köyde durmanız demek o köy 400 500 metre Kocadağ eteğinde şantiye alanı var orası 700 750 metre
Olabilir takribi söyledim. İlk taş ocağı şantiye dediğin sanırım. Arabayı bıraktım. Çok çılgın yağıyor
-
Abi tam zamanında gitmişsin köyün delisi bizi de deli etti
Bedirhan profil foton KIRIM üzerinden giren polar atak gibi çekici olmuş
-
Bedirhan profil foton KIRIM üzerinden giren polar atak gibi çekici olmuş
Eyvallah abim. Benzetmeye bayıldım bu arada
-
Rakım kelimesini silmek istiyorum
-
Bu nasıl bir güncelleme
-
Mevkimiz sahil bandında şubat ayında hemen hemen son 15 yıldır yaklaşık 4 adam gibi dediğimiz sistem oldu, istatistik bile bizden yana değil, her ne kadar kırım civarı - 15 morluklar olsada bi şey eder savuştururuz kalkanları hazırlarız potansiyeli elimizin tersiyle isteriz gibime geliyor.
geçen sene bölgemiz adına muhteşem kışı sahil bandında kar üstüne kar olayını sadece 1- 2 derece ile kaçırdık ama 200 üstü kademeli muhteşem ötesi bir kış oldu, yanılt beni istatistik
-
15 temmuz darbe girişimi sırasında almanya türkiye'deki darbe girişimini endişeyle takip ediyoruz diye bi açıklama yapmıştı. Onun gibi ben de modelleri endişeyle takip ediyorum
-
Batılamış ecmwf anladığım kadarıyla
-
15 temmuz darbe girişimi sırasında almanya türkiye'deki darbe girişimini endişeyle takip ediyoruz diye bi açıklama yapmıştı. Onun gibi ben de modelleri endişeyle takip ediyorum
-
Ben böyle dengesiz modeller görmedim. Değişir mi değişir ama şuan ki görüntü gerçekten tüm sistemleri doğu Karadeniz'de bitirmiş gözüküyor.
-
Mevkimiz sahil bandında şubat ayında hemen hemen son 15 yıldır yaklaşık 4 adam gibi dediğimiz sistem oldu, istatistik bile bizden yana değil, her ne kadar kırım civarı - 15 morluklar olsada bi şey eder savuştururuz kalkanları hazırlarız potansiyeli elimizin tersiyle isteriz gibime geliyor.
geçen sene bölgemiz adına muhteşem kışı sahil bandında kar üstüne kar olayını sadece 1- 2 derece ile kaçırdık ama 200 üstü kademeli muhteşem ötesi bir kış oldu, yanılt beni istatistik
Zaga hocam adam gibi sistemden kastiniz kaç cm kar?
-
UKMO ve GEM’e benzedi.Devamınıda benzet bari rezil
-