El ninõ kışlarında Akdeniz çanağı siklon üretir. Buda doğu bölgelerde Akdeniz kökenli yağışlara neden olur. Doğu bölgeler karasallık ve yüksek rakımı kullanarak bu yağışları genellikle kar, Güneydoğu ise yağmur olarak alır. Karadeniz ise bol lodoslu geçer.
La Nina kışlarında ise Akdeniz çanağı kuru kalır. Sistemler kuzeyden gelir. Kuzey bölgeler yağışları genellikle kar olarak alırken, Ege Akdeniz kuru kuzey rüzgarlarına maruz kalır. Yine doğu ve Güneydoğu Akdeniz desteğinden mahrum kalır ve kuru soğuk yer. Kısacası la Nina genellikle Karadeniz kıyısı yerlere yarar.
Bunları geçen yıl anlattım diye hatırlıyorum, artık her yıl unutmayın ki sizden sonra gelecekler de sizlere sorup bilgi alabilsin.
Hocam geçen kış ben pek aktif değildim sınavım dolayısıyla görmemiş olabilirim
