İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • CFSv2'nin uzun vadeli tahmini Şubat için yağışı normallerin çok üstünde göstermiş. ECMWF de bunu desteklemiş. Eğer Şubat ayında soğuk sistem almayı başarırsak kar alma ihtimalimizin olduğunu düşünüyorum. Bu tabii ki bir ihtimal ve modeller bu kadar dengesizken her an her şey olabilir.

  • Model falan bakmıyorum artık, yemin ediyorum borsa daha az oynak :)

    kendim kripto yatırımcısıyım 2 sene oldu hava olaylarına merak duyalı senin gibi düşünüyorum terimlerde çok fazla benzerlikler mevcut =)

  • kendim kripto yatırımcısıyım 2 sene oldu hava olaylarına merak duyalı senin gibi düşünüyorum terimlerde çok fazla benzerlikler mevcut =)

    Kripto da bile yüzümüz güldü de,şu atmosfer bize gülmedi.


    Umarım diyagramlarda soğuklar dump yaparken,yağışlar aynı anda pump yapar :) ;)

  • Gfs de bir dönüş yok lütfen yanlış bilgi vermeyelim

    dönüş başladı diyorum zaten direk döndü hemen kar geliyor demiyorum dikkatli okursanız anlarsınız bazı şeyleri hani

  • dönüş başladı diyorum zaten direk döndü hemen kar geliyor demiyorum dikkatli okursanız anlarsınız bazı şeyleri hani

    6 yıl oldu forumda gireli bir kaç sene fazladır da model takibi yapıyorum 7-8 sene yani. Bu kolay bir şey değil süreç içinde daha tecrübelileri dinleyerek yavaş yavaş olacak bir şey. Yeni misiniz bilmiyorum ama biraz model işine girmiş biri sizin gibi davranmaz. 21 sistemi bırakın kıyı Ege'yi Marmara için bile zayıf bir sistem dağlarımız kar alsa şükür. Fakat ısrarla hatalı ve temelsiz beklentilerinizi sunuyorsunuz. Elbette buna hakkınız var ama yanlışınızı uyaran birine de bu tavrı takınmamalısınız. Tavsiyem verileri daha soğukkanlı incelemeniz ve kendinizi geliştirmeye odaklanmanız. Bu şekilde konu tartışmalarla dolacak hep yoksa. Şahsen ben yeni yeni fikrimi belirtmeye cesaret ediyorum ve hâlâ yanıldığım sıklıkla olabiliyor.

  • Ben dönüş başladı diyorum bütün forumlar dönüşleri konuşuyor adam gelmiş bana yanlış bilgi vermeyelim diyor doğru düzgün anlayın sizde ozaman

    1-Dönüşüm dediğiniz şey sistem girişi soğuklar epey yetersiz iken 1-2 derece değişimi ise eyvallah.Ama şahsen bölge için değişim görmedim bu değişim bölgeye yararlı olması için kısa zamanda çok radikal değişimler gerekir.Kandırmaya gerek yok kendimizi.Biz yine her model güncellemesinde burada olacağız zaten bu forumda bulunmanın amacı da bu yoksa Bi sonraki gün bakarız hava durumuna ne gerek var.

    2-Sabahtandır yanlış bilgi veriyorsunuz bakın ben bu hava olayları için iyi değilim daha çok eksiğim bu forumda benden bilgili değerli okadar çok insan varki hepsinden bilgi kapmaya çalışıyorum inanın düşündüğüm olsa bile yazmıyorum yanlış bilgi vermemek için fazla duraksıyorum.İnsanız hangi kişi bu forumda full kapasite bilerek girdi bu işe çocukluktan kafamıza girmiyor bu bilgiler. Şahsen biri size bilgi verici yanlış biliyorsun diyip nazikçe bilgilendirdiği zaman agresifleşmeyin tek ricam,sabahtandır forumu geriyorsunuz.

  • Olay burada geçmedi ama arkadaş geçen bana da başka platformda aynı şekilde yaptı. Poyrazlı bir senaryonun İzmir'e yaramayacağını, yağış sıkıntısı olacağını söyledim diye verdiği cevap "git bak yağış var mı yok mu ondan sonra konuş" oldu. Bunun üstüne senaryoya dikkatli bakınca verdiği yağışın sadece 0.1-0.2 mm civarı olduğunu görüp verdiği agresif cevabın da etkisiyle ben de "evet 0.2 mm" gibisinden cevap verdim, üsteleyince anlamak için bilgi tecrübe yeter dedim ve karamsarlıkla suçlayıp engel bastı. Arkadaşın öğlen "aşağılama" olarak bahsettiği şey de sadece buydu 😀 . Kendimi de hiçbir zaman sahteden "meteoroloji mühendisi" olarak görmedim ve öyle gördüğümü de bugün kendisinden öğreniyorum.


    Abicim ya da kardeşim hayat böyle geçmez valla bak manyak olursun. Azıcık sakin ol, kimse anasının karnından meteoroloji bilerek doğmadı hepimiz hata yapa yapa tecrübe edine edine öğrendik, sen de hata yapabilirsin bu ayıp değil. Nazikçe yanlışını düzeltmeye çalışıp sana da bilgi vermek isteyen herkese ters rüzgar yaparsan bu sefer de insanlardan imtiyaz bekleme hatta ters, olmadık birine denk gelirsin olan yine sana olur.