Şahsen benim beklediğimden çok az aldık bugün yağmur.
Posts by Emirhan6247
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
2004 sistemlerinde etkili şekilde olmuş sanırım
Yakın zamanda da;
26 Kasım 2023'te DEK ile İzmir'de graupel örtüsü, kky görüldü
28 Ocak 2021'de DEK ile kar yağışı oldu
18 Ocak 2021 sabahı DEK ile İzmir merkezde hafif kar görülmüştü ama etkili şekilde daha çok Çeşme-Karaburun ve Manisa ovalarında etkili olmuştu.
Çok teşekkürler hatırlamaya çalıştığım 28 Ocak 2021'di sanırım.
-
Uzun süre düşündüm aklıma gelmedi. Biz ne zaman karayelle dek almıştık?
-
Merhaba arkadaşlar ve sayın Hocalarım,
bir şey soracaktım. şimdi kardeşim yarın yağış ne zaman kuvvetli olacak diye sordu, Alaşehir için.
ben de wxchartstan arpege modeline baktım. location'a alaşehiri yazdım.
çıkan sonuca ait görseli ekledim aşağıda.
şimdi orada utc 10:00 yazdığı için alaşehir için en kuvvetli yağışın saat 13:00 civarı olacağını söyleyebiliriz değil mi?
Evet hocam. Bir saatlik yağış miktarı olduğu için 12-13 arası yağışı gösteriyor. Arpege modeli doğru tahmin edebilirse en yoğun da o zamandır.
-
İstatiksel olarak tarihte hiç üst üste bu şekilde kötü kış yaşanmış mı? Yani en azından gelecek kış bundan iyi olur deyip teselli olalım.
-
Sabah Nif'in zirvesi de beyazdı gün içinde eridi
-
Futbolda Fenerbahçe ne ise atmosferde de İzmir o, yıllardır her sene o sene bu sene deniyor sonuç yine hüsran bütün rakipleri şampiyon oldu başakşehir bile fenerde tık yok. İzmir de öyle afrikasından adanasına her yere kar yağdı izmire tık yok. Fenerbahçe'nin 10, İzmir'in 7. Senesi başarısızlıkta. Ve ben şu son 10 senede 30 yıl yaşlandım çünkü hem izmirliyim hem fenerbahçeliyim Allah başka dert vermesin yeter bu sene fenerbahçe inşallah kıracak o başarısızlık zincirini, darısı izmir in başına diyelim bakarsınız şu lodosların ardından Ay sonu baba bi sistem gelir kordonda kar topu oynarız
Benim hayalim hem İzmir'in kara hem Fenerbahçe'bin şampiyonluğa bu sene kavuşmasıydı. İzmir'den kestim ümidi. Diğeri de olmalı artık.
-
Niye ki hava bu depremi nereden bilecek ki, böyle düşünmeyin..7 Şubat'ta yola çıktık arkadaşlarla kardan ulaşamadık, anlamışlardı içeriye, dönmek zorunda kaldık,zor çok zor günlerdi..
Deprem öldürmez,bina öldürür,durum bu maalesef..
Tesadüf zaten anlam aramıyorum. Sadece ironik oldu umrumda bile değildi çünkü o an kar. Normalde ne yapacağımı şaşardım sevinçten.
-
En yağmaması gereken günde yağan kar.
-
Anlık olarak Manisa merkez ile Bornova arasında 10C° fark var. Bu kadarını görmemiştim hiç.
Bornova Zeytincilik istasyonu:21.4C°
Manisa:11.4C
-
İklim değişikliği neden saydığım o şehirlere vurmadı, hatta o şehirlere yağan kar miktarını bile arttırdı da sadece bizde azalttı anlamak da çok güç. Dünya üzerinde sanki özellikle sadece Türkiye'nin Kıyı Ege'sini olumsuz etkilemiş gibi görünüyor bu durum ile (tezat olarak Yunanistan Kıyı Ege'sini de olumlu etkiledi). Tezlere, makalelelere konu olması gereken bir durum resmen.
Yok bence bu subjektif bir değerlendirme olur. Sonuçta iklim çok uzun vadeli bir durum son 10 yılı değerlendiriyoruz hatta yazdığınız tarihler son 5 yıldan. Şu an bu şekilde en şanssız biz gibi gözüksek de belki 50 yıllık bir vadede daha adil bir değişim gözlemleyeceğiz. Sıcaklık olarak her yer artıyor yağış her yerde dengesiz. Örtülü kar tek başına bir istatistik olmamalı bu yüzden.
-
Son 7 yılda iklimi nedeniyle nadir, çok zor kar alsa da örtülü kar almayı başarmış bazı Dünya şehirleri veya yerleşimleri;
-Roma (28 Şubat 2018)
-Atina (2021-2022 artarda rekor)
-Santorini (23 Ocak 2022)
-Tiran (Şubat 2021 - Konumdan şanslı gibi görünebilir ama normalde İzmir'den bile çok daha nadir alan bir yer)
-Antalya (25 Ocak 2022)
-Hatay (Ocak 2022)
-Tokyo
-Kudüs (27 Ocak 2022)
-Bağdat (8 Şubat 2020)
-Las Vegas (Şubat 2019)
-Meksika Tlachichuca (tarihte ilk kez)
-Houston (Suudi Arabistan ile aynı enlemde subtropikal iklimin görüldüğü 0 rakımlı şehir)
-Şangay (25 Şubat 2018)
Ve tüm bunlara rağmen almamayı başarabilmiş o şehir;
-İzmir
Çok değerli bir araştırma elinize sağlık. Zaten şanssız bir konumdayken iklim değişikliğinden de mevcut şansımızı azaltarak etkileniyoruz.
-
Arkadaşlar tahminim Septium Deviasyonu denilen rahatsızlık sizdeki. En kısa zamanda bir kulak burun boğaz doktoruna gidin gerekirse ameliyat olun. Aynı sorun bendede vardı hep kaçtım ameliyat olmadım bir gün denize girdim çıkınca burnum akmak istiyor ama akamıyor tıkalı olduğu için sonuç acile gittim nefes alamıyorum diye oradan kulak burun boğaza ve doktor dedi burnunda et var kemik yapısı düzgün ama et olduğu için tıkalı. Bir gece yattım özel hastanede ertesi gün taburcu oldum arabamı sürdüm eve. bir ay sonra tam açıldı şu an bir yıl oldu inanılmaz bir rahatlık nefes alırken burundan ciğerime dolan havayı hissetmek horlama uyku bozukluğu her şey bitti şimdi grip olunca burnum çeşme gibi akıyor baş ağrısı siniüzit her şey bitti nefes almak hayattır
Septum deviasyonu septum nasalisteki yani iki burun deliği arasındaki kemikteki şekil anamolisidir. Gözle muayene edilebilir zaten. Düzletmek istedim. Hastalara şifalar diliyorum.
-
2 Şubat 2012'nin 12.yıldönümü. Konumunda 10cm civarı örtü vardı büyük bir sürpriz olmuştu benim için.
-
Yok ya onu diyen sevdiğini kastetmedi bence yanlış anlamayalım.
-
2017 kışı gibi soguk kış olur mu artik yoksa olmaz mi
Kuru soğukları bile özledim
Kuru soğuk özlediyseniz dışarıda biraz yürümenizi öneririm iyi gelir.
Ben şahsen olumlu bakmaya çalışsam da kışın geri kalanından örtülü kar ihtimali beklemiyorum artık. Zaten çok düşük bir olasılık bu düşük olasılığın da istatiksel olarak daha da düşük olduğu zamanlara kaldık. Kıştan kasıt kar ihtimaliyse bitti denebilir. İllaki yine soğuk atak olacak yine poyraz yiyeceğizdir bence.
-
Fark ettiyseniz meteorolojik açıdan heyecan verici her şeyi kaybediyoruz. Poyraz ve afet düzeyinde yağmur seviyorsanız bilmiyorum ama yağmurlar bir garip kar zaten yok. Dağlarda da yok neredeyse. Eskiden gece alarm kurar radar kontrol ederdim şimdi o ihtimal bile yok %40 nem sert poyraz bulut ve soğuk. Ya da bahar gibi havalar ikisi arasında geçti kış.
-
Yagış oluşmaz nem seviyesi çok düşük malesef
İyi bir kütle gelse alırız da sıcaklık da sorun. Havada uçuşma bekliyoruz zaten 50 nemle ne olacak zaten
-
-
Yine tek kar tanesi göremeden bir sistemi noktalıyoruz.