Bunun yerine Afrika tercih ederim. Buna göre havada görürüz
Posts by Judicial
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
-
Umarım Mart ılık ve yağışlı geçer bu sene kar filan zaten hikaye yağmaz öyle bir desen yok modellerde ve endekslerde barajlari dolsun sonra yazın ekstrem sıcaklar gelsin sıkıntı değil
Aman hocam bazıları kızar size kar yok demeyin
-
-
5 saat ne kavga dönmüş arkadaş ya. İzmir sabiti grafiğini bir Allahın kulu şuraya yapıştırıp konuyu kapatamamış ne kırıyorsunuz birbirinizi durduk yere püh.
Size net bir şekilde tüm İzmir'e çılgınlar gibi kar yağması için gereken tek senaryoyu vereyim. Üzerimizde mutlaka minimum -8 850hpa olması şartıyla Girit üzerinden kuzey doğu yönlü sıcak cephe bir AB hareketi. Geri kalan tüm ihtimaller DEK ile yerel olarak şansa bağlı kalacaktır. Hatırladığım kadarıyla meteorolojik modellerin kayıtlı tarihi boyunca İzmir merkez'e yağan tüm yoğun kar yağışları için bu yazdığım senaroyo söz konusu AB hareketi sonucu gerçekleşmiştir. Kuvvetli soğuk cephenin Anadolu'ya girişi ne İtalya'dan ne Karadenizden olmalı. Mutlaka Yunanistan üzerinden Akdeniz'e sarkan kuvvetli bir soğuk cephe olmalı. Olmalı ki Giritin doğusunda kesin oluşacak olan AB'nin batısında bir AB daha patlasın.
Yani siz her soğuk 850hpa'yı gördüğünüzde girit çevresinde ikili AB kovalayın. Yoksa boşa umutlanmayın. 2+2=4 kadar basit koşullar mevcut.Evet bu olmadan kar beklemek hayalcilik bekliyoruz işte napalim
-
Burda coğrafya okuman hiçbirşeyi değiştirmiyor coğrafya okuyorsun diye herkesden bilgilisin diye bir durum yok bende 2012 den beri model takip ediyorum ismim SAMET KUŞ ben seni tanımak zorunda da değilim senşn hakkınds bilgi sahibş olmak zorunda da değilim içindeki kini o günden beri saklamışsın belli ki böyle içini döktün biz ne sistemler gördük son 2 gün kala bile yağışı kesen burda hiçbir veriyle ama hiçbirveriyle yağışı yüzde yüz bilemezsin 10 gün önceden böyle bir olay yok ne ao ne nao ne modeller kesin yargıya ulaşamazsın yağsaydı şuan bu konuşmayı yapmazdın çünkü şansın yağver gitti zaten olumsuzdun birşey değişmedi bu atmosfer tekrar söylüyorum kaotiktir tek şeye bağlı değildir şubatta yazı getiriyordu herkes kapatıyordu modeller bile yaz gösteriyordu noldu çevrildiler Allahın dediği olur hayırlı günler...
Dostum sen gerçekten bilimden uzak bir insansın.
Normalde kâle almayacaktim seni de dayanamadım neyse. Yağmur duasına çıkabilirsin bilim yerine. Kimse şubatta yazı getirmiyor. Ocak ortasında soğuk olacağı modellerde bile belliydi. Ama kuru soğuk.
-
Şuan kar kış umrumda değil, tamamen yağış odaklıyım, kaldı yaza 4 ay. Şubat beklendiği gibi geçerse kaldı 3 ay. Bu 3 ayda öyle yağış almalıyız ki yazın susuz kalmayalım.
O barajlar devamlı doluyor. Ben kendimi bildim bileli baraj baraj derler ama 30 yıl önce barajlar daha kötü durumdaydı...
-
Ne yürüyüşü bir yerlerimiz donuyor havaya bak. Kar olsa anlarım bomboş soğuk.
-
Dışarısı fena soğuk, gereksiz soğuk. Yine yanan biz olduk. Kupkuru soğuk.
-
Artık godzilla indir nedir bu yağışsızlık..
-
-
En az 10 gün kupkuru soguga merhaba
-
-
-
-
Olay budur sinerji
Şimdi de 15 güne umut ediyoruz
-
-
Bugün burası çok sakin 🤔