İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ecmwf de güzel azorun İspanya'dan yükselip italyadaki siklonu doğulatması çok önemli 2 modelde bunu gösterdi. Eğer orayı kesinleştirirsek siklon rotasını konuşmaya başlarız. Yoksa rex blokajına döner doğuya atar.

  • 13 ocağa vade var daha,öncesinde 10 daki ilk atak dağlarımıza kar yapar,ardından gelen 12-13 sistemi daha sert,-15 ler giriyor,sistemin giriş rotası yağış durumunu etkileyecek,Balkan girişli karayelli olursa tadından yenmez,mahsur kalırız..

  • Bu sistemin nereye gideceği belli değil ama bir yere gidecek ve şuanda baktığımızda gideceği yerde riske yol açacak gibi duruyor.

  • Kesinlikle gunduz 0 derecenin altında kalırız belki soğuk rekoru olabilir İzmir için çünkü direk karasal ilerleyen bir 850 hpa soğugu var gece merkez - 5 derece bir de inşallah böyle gelirse modellerin beklediğinden çok önce yer seviyesi ile kuvvetli yağış kendini yoğun kara bırakabilir bu sinoptik onu gösteriyor..

    Hocam fena potansiyel var 9-12 Ocak'ta kuru soğuk olacak ama gelirse 2. sistem için altyapıyı kurmuş olacak 13-14'ünde de daha yer seviyesi ısınmadan bu soğuğun üstüne İtalya'dan AB sürüklenir de kuzeyden Sibirya ayısını çekerse -1 -2 izoterminde rüzgar kuzeye dönüğü an İzmir merkez kara dönüp birikim yapmaya başlayabilir aynı şey Güney Ege kıyıları için de geçerli. Sibirya ayısı sıradan sistemlere hiç benzemez yer soğuğu yağışla çakıştımı halleder olayı.

  • Bu ne arkadaş 1 günde başlık 5 sayfa yapmış. O kadar mı sevmiyorsunuz beni doğruları söylüyorum diye. Bir şey yazmayacağım ve sadece çizerek anlatacağım.






    Yani:



    Arkadaşlar İzmir'e kar yağdıran sistemlere bakarken hep kar'ın yağdığı günki raporlara bakıyorsunuz. O kar yağdıran sistemden 1-2 gün önceki raporlara da bakın. Ab nerede oluşmuşta hangi şartlarda İzmir'e kar yağdırmış ona bakın. 2002-2004 hepsine dikkat edin soğuk ülkeye nereden girmişte şartları sağlamış. Önce Yunanistan donacak sonra biz. Önce biz değil. Şartlar oluşsun yemin ederim ilk ben yazıcam buraya ateş edin diye.

  • Sistemin Avrupa'ya kaçma ihtimali bana göre hala yüksek ihtimal bir kaç güncelleme daha görmek lazım İngiltere'nin civarında ki ab bütün sinoptigi bozuyor aksi halde bizde olma ihtimali çok yüksek olacaktı hemde daha güçlü

  • Ben anlamadım şimdi.


    Manisa'da ayın 12'sinden sonra bana kalırsa iyi bir örtü ihtimali az görünüyor. Hatta İzmir'de sıcaklık anca geceleri kar seviyesine geliyor. Fakat yağış sıfır.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • 😂😂

  • Günaydın arkadaşlar Gem ve Gfs 12 15 Ocak sistemini yok etmiş Gfs çok doğuya atmış Gem soğuk indirmiş yağış yok Gfs de İzlanda civarındaki ab azoru çok üzerimize yatırmış daha değişecektir dün akşam o yüzden bir kaç güncelleme daha görelim dedim ama şahsi fikrim böyle doğulu gelmeyecek ben hala batıya Avrupa'ya gideceğini düşünüyorum inşallah ortası olur bize gelir