marmarada olabilecek maksimum deprem buydu diyenlere 6.2'lik deprem 2cm tsunami yaparken surları aşan tsunamiyi yaratan deprem kaç büyüklüğünde ve nerede olmuştur diye sorun. marmara denizini bıçak gibi ortadan kesen adalar fayına normal fay diyorlar. aynen. 1200 km devam eden tek çizgi yanal zonun tam ortasında kendi kendine ilginç bir şekilde 90km lik normal fay oluşmuş. hem de ölüymüş. yersen.
Posts by Biladerinho
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
çok yorum gördüm hocam pek çok mahalleden köpek havlamaya başladı haberi geliyor twitterda
Hocam gece gece aniden binlerce insan sokağa iniyor. Hayvanların buna tepki vermesi kadar doğal bir şey var mı. Tamam hayvanlar P dalgasını bizden 2-3 saniye evvel hissedebilirler de evliya değiller sonuçta.
-
-
Kısmen enerjisini boşalttı ama küçük değerlerde ,burda bilinmeyen şey fay-ların davranışı ve tarihsel depremlerin büyüklük- segmentasyon bilgisi
Örnek olarak 1766-a 1766-b depremleri diyelim
atıyorum 1766-a acaba bu depremiydi?
Diğer kalan kesim 1766-b (uzunluk gereği 6.9-7.0M) oluşturup bitecek mi yoksa bugün ki depremde dahil atım azlığı yüzünden fay komple yeniden hareket eder mi bunlar soru işaretleri ve deprem biliminde doğrudan cevabı yok gidişata göre kısmi yorumlar yapılabilir ki bunlarında kesinliği yoktur.
Tetiklenmeler 2 şekilde gelişiyor1 statik
2 dinamik
Statik tetiklenme Maraş depreminde olduğu gibi narlı fayında gerçekleşen deprem dalgalarının saniyeler içinde DAF segmentlerini tetiklemesi
Dinamik tetiklenme fayın aktardığı stres sonucu belli bir süre sonra başka bir fayı. Tetiklemesi Buda yine Maraş bazında çardak-sürgü fayında meydana gelen depremi gösterebiliriz.Eşref hocanın dediği gibi bu deprem bazında statik tetiklenme gerçekleşmedi.
Dinamik tetiklenme gerçekleşir mi soru işareti depremlerin seyri önemli.
Aynı gün içindeki Elbistan depreminin tetiklenmesiyle alakalı bir seyir mevcut mu? Yani kırılan Elbistan fayı kırılmadan önce aynı gün belirtili sarsıntılar yaşadı mı ki seyir konusunda fikir edinebileceğiz?
-
kendimi bildim bileli kumburgaz kilitli kumburgaz kilitli deniyordu ve beklenen büyüklüğü de buydu. artık kumburgaz'a tik atıp adalar segmentine focuslanma zamanı. stres transfer haritası paylaşıldı mı ben göremedim henüz?
-
Muhtemelen son 25-30 yılda böyle yavaş hareket eden bi sistem anca iki veya üç kere olmuştur. Hatta Karşıyaka'da yağışın başlama saatini hala hatırlarım. Öğlen 11:30 gibi atıştırmalar başladı, hiç durmadan bir sonraki günün sabah saatlerinde yağış kesti. Rüya gibi.
-
Siz bi 4 ocak 2002 sisteminin analizini yapın. 2004, 2002'nin yanında zottirizort kalır.
-
-
Yağış çıkıyor sıcaklıkta düşmeye başladı neden acaba
İzmir sabitini duymadın mı. Buna biz negatif izmir sabiti diyoruz. Bir de yağış çıkarken düşen sıcaklık olanı mevcut.
-
2 3 derece daha düşük olsa lapa lapa yoğun kardı şuan
düşünme onu düşünme. bu yağış 2-3 gün önce gelseydi şu an sokakta kardan dinozor yapmıştım.
-
gelsin mi bi izmir sabiti şöyle bi şenlenelim.
-
Şimdi hangi veriye göre tahmin yapacağız hiç bir ortak nokta yok , benim ecmwf'ci olduğumu az çok biliyorsunuz ecmwf ve ecmwf tabanlı veriler 12z ile birlikte el yükseltti verilerin güncellenmesiyle birlikte birkaç yorumda bulunmaya çalışacağım ecmwf'ye güvenelim mi sizce
Bunca yıldır bu forumdayım böyle bi cümle kurduğunu duymadım. Ben ateş etmeye başlıyorum.
-
Yunanistan üzerindeyken güçlü olan kütleler tam ege denizi üzerindeyken bize yaklaştıkça güç kaybediyor, komedi
Soğuk gitsin öyle bir gelecekki pata küte girişe girişe. Bu arada tutamadım yine yazdım kusura bakmayın. Varsa biraz bi ihtimal şu an kaçmış olabilir.
Poseidon yarın öğlen 13:15 arası girişe başlatıyor. Yarın sabuncubeli, spil, yamanlar bembeyaz olur. 4-5 derece de yağmur göreceğiz şaka gibi. -
oha bu ne ya. bir ihtimal vardı o da bu.
-
Nerede neredeee😃
İktidar desteği ile kar yağacak işte hahahaha
-
Atv de denk geldim pazar gününe karla karışık vermiş hadi iyisiniz eheh
-
Sorun ne ? Ne zorunuza gitti ?
Bu ne ya? Nasıl bi tavır bu? Başlıktaki 80 kişi şu görseli attığımda makara amaçlı attığımı biliyorken bu neyin siniri? Ne demek ne zorunuza gitti? Sinir atma yeri mi oldu burası 2-3 gündür ne oldu?
-
Twitter adminleri bilerek mi yapıyor bunu?
-
Acaba o tarihte diyagram nasılmış
hatırlıyorum bunu ya. birden bire belirmişti. Lakin en çok İzmir'in güneyine yaradı. Kuzeyinde pek iş yoktu. Karşıyaka'da maksimum havada gördük.
-
İç geçirmemek kıskanmamak elde değil ciddi anlamda kıskanıyorum. İstanbul coşmaya başladığında bizim sayfanın geriliminin yükseleceği belliydi. Daha fazla çıldırmamak için sayfalarına bile girip birşey bakamıyorum
benim bildiğim 10 senedir yaşanan kronik vaka. izlemek daha iyi oluyor artık eheh bayağı gereksiz işler. zannedersin iktidar istanbula kar yatırımı yapmışta izmire yapmamış o yüzden kar yağıyormuş gibi tribe giriyo millet. arkadaş doğa olayı bu doğa olayı neyin gerginliği hahahahah.