Arkadaşlar selamlarr. Açalım mı sezonu inceden inceden??
Posts by Biladerinho
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
bilgisayarın soğutucusu da arızalı. odam zaten alev alev. yenisini acilen almam lazım yoksa ben harbiden yaza hepinizden önce giricem.
-
Bundan 15 sene sonra bu foruma gelecek olan yeni yazarlara vasiyetimdir. Bir sonraki el nino'da '' hobaa el nino kışı el nino kışı 1945!! '' diyenin ağzına kürekle vurun. Olur da buralardan göçer gideriz göremeyiz. Görenlere vasiyetimdir.
-
2 sene evvel bunun daha yavaş ilerleyeni oldu bilmem hatırlayan var mı? ip gibi bir hat sadece izmir merkezin üzerinde kilitlendi kaldı resmen.
-
yıllardır diyorum, o yunt dağlarının rakımını 300-500'e düşene kadar törpüleyin her sene marmaradan dek alırız.
-
28 inde rüyamda öyle bir kar yağdı ki görseniz aklınız durur.
-
28 ocak için görünmeye başlayan şey 2 şubat 2012yi aklıma getiriyor bilimsel değil hissel
O gün Türkiye'de kar yağan tek il bizdik.
-
Gördüğünüz üzere İzmir'e kar yağışı getirecek tek sistem şekli budur. İster yarın gerçekleşsin İster 100 yıl sonra. Adriyatik üzerinden afrika kıyılarını yalayarak geçen bir soğuk hava dalgası doğuya doğru kayarken Mora güneyi ve Girit üzerinde AB patlatarak İzmir'e kar getirir. Bunun harici bir sistemde İzmir'de kar yağması imkanıza yakındır.
Yani bunu çekirdeğibiraz daha güçlendirmemiz ve vadesi yaklaştıkça en azından sabitlememiz gerekiyor.
YAAAAAANİ SİNERJİ GEREKİYOR ARKADAŞLAR. -
Size bir soru ve teori kanıtı.
2-3 Şubatta gelen soğuk havanın çekirdeği nereden geliyor ve gelen çekirdek giritte AB patlatıyor mu? -
aklımda bir potansiyel var 28'i için lakin yazmayacağım.
-
EGM Adalet bakanlığı jitem mit vs. ne varsa etiketlemek istiyorum şu an. Mahkeme kararıyla kapattıramıyor muyuz şu siteleri İzmir halkını kin ve nefrete teşvik etmekten? 850 HPA yetmiyorken kar vermek nasıl bir ahlaksızlıktır ya?
-
Pergamon başka seviye eğitimin almış bilgili ve geleceği olan bir insan hakkımı yeme bu sistemde bende yaklaşık 1 haftadır 21 i gelmicek diye bağırıyorum kızıyordu bazıları ama 😂😂😂😂
Başkan kar yağmayacak demek %95'lik bir ihtimal Mevzu o %5'i tutturabilmek.
-
Ohoooo bu ne abi ortalık kan revan olmuş. Modeller tepişmiş üyeler ezilmiş. Zannedersin başımıza böyle işler ilk defa geliyor. Bu sene gelmezse seneyi bekleriz ne yapalım. Kar görmek isteyene spil 45 dk her sene 15-20 cm yağıyor. Herkes burada sadece hobi peşinde olmalı. Hırslanan deliren insan yazmasın en iyisi. Şurada yeri gelince makaranın kralını yapıyorum yeri gelince amatörce bildiğim kadarıyla bir şeyler yorumluyorum ediyorum da sınırımı biliyorum.
Dedim ya geçen keşke pergamon burada olsaydı da sistemi daha erkenden kapasaydı. Bizim açığımızı en güzel kapatıyordu o da yok işte böyle dara düştük.2012 şubatında kar gördü İzmir. Bekleyelim görelim.
-
Bu tablo sadece Sibirya'dan inen sistemler için geçerli. Balkanlardan giriş yapan her sistemde umut vardır. Bu arada gözünü aç ya sen yine de ne olur ne olmaz.
-
Herkes gözlerini kapasın ve 10 saniye boyunca balkonundan dışarı bakarken lapa lapa kar yağdığını hayal etsin. her gün böyle 10 saniye sinerji kasalım.
GÜVENİN KARDEŞİNİZE.Şimdi herkes tekrar gözlerini kapasın ve yukarıda yazanı hayal etsin. Ama bu sefer hayal ederken üşüsün titresin, böyle sanki -5 derece soğuktaymış gibi. Bugün ki sinerjiyi atlamayalım.
TEKRAR DİYORUM GÜVENİN KARDEŞİNİZE. -
Bu arada yetmez arkadaşlar. Soğuğun biraz daha artması lazım. Rakım savaşı yaşanacak.
-
Arkadaşlar hanginiz Gediz elektrikte calisiyor? Elektriklerim kesildi. Tamam yazmıyorum bir daha. Bu kadar kinlendiniz mi ya.
-
Merhaba arkadaşlar kanalıma hoşgeldiniz. Bugün size nasıl günlerce uğraşıp AB patlattığımı anlatıcam.
-
Herkes gözlerini kapasın ve 10 saniye boyunca balkonundan dışarı bakarken lapa lapa kar yağdığını hayal etsin. her gün böyle 10 saniye sinerji kasalım.
GÜVENİN KARDEŞİNİZE. -
Biladerinho patlatıyormuyuz ab yi 😂
Son güncelleme ben gitmedim gardaş burdayım dedi sanki dur bakalım.