Deprem ağı 15 20 saniye önceden uyardı izmir için
Posts by OnuR
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Konvektif sezonu açılmıştır. Ay sonuna doğru modellerde belirmiş yağışlar
-
Oralarda takılcak. Bize faydası yok malesef.
Sabaha o mcs kıyı egeye ulaşacak
-
Kıyı ege yağışlara kavuşuyor
-
Nisan ayı serin ve yağışlı geçecek inşallah. Az da olsa kuraklıktan kurtuluyoruz
-
Gfs sabah akşam ayrı çıktılar veriyor 2 gündür. Dansöz gibi
-
Ciddi bir kuraklığa doğru gidiyoruz. Ben daha önce bu kadar kurak geçen bir partner hatırlamıyorum
-
Sıcaklık iyi düştü 4,8 bornova gün içinde 9 dereceye kadar çıkmıştı hava
-
Akdeniz havzasında iklim değişikliğinin en kötü etkilediği coğrafya burası olabilir. Eğer son birkaç yıldaki döngünün sebebi küresel ısınmaysa korkarım şu an yaşadığımız bir fragman malesef. İlerleyen yılarda çok daha kötüleşecek demektir durum. 2-3 sene önce eski kar yağışları yok diye konuşurken artık eski yağmurlar yok diye konuşmaya başlayacağız çünkü son 2-3 kıştır eski yağmurları da göremiyoruz. 24 yaşındayım benim çocukluğumdaki hatta ergenliğimdeki İzmir her kış mutlaka günlerce süren kuvvetli yağışlara neden olan cephe sistemleri alırken, her kış mutlaka merkezde 60-70 mm üstü yağışın düştüğü bir ya da birkaç gün olurken son senelerde bunları da görememeye başladık. Atlantik'in daha sıcak olup İzlanda'yı kudurması, Azor'un da üstümüze üstümüze gelmesi bizim bölgemizde cephe yağışlarına, alçak basınç sistemlerine de köstek oluyor artık.
Bir yerde okumuştum bulamadım. Avrupada en çok iklim değişikliğini kuraklığı hisseden şehir izmir olmuş zaten
-
-
-
-
Deklerden artık ne alırsak. havada da olsa göreceğiz.
-
Bu modele 15 sene önce bakardık. ne günlerdi. çözünürlüğü çok düşük.
-
Gfs yine doğularsa bizim mental sağlık
-
Tepki Ab leri beklerken Ege denizinin umursamazlığı anlık
-
-
Batı batı diye İtalya'ya gitmesin aa yoksa.....
-
DEKlere ekmek banarken bizim haller
-