Beiträge von 1912

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Harika bir çalışma,eline emeğine sağlık,bir şekilde o sistem inecek buraya,kaçışı yok..

    Sardinya’nın güneyindeki ull azoru yok etti resmen bu sinoptik sürprize açık ,diyagramdan ziyade senaryoları tek tek incelemenizde fayda var diyagram tek başına yanıltır gfs senaryoları ciddi ssw ihtimali modelliyor batılı veya doğulu inişler olabilir bu yüzden diyagram üzerinden sadece 850Hpa soğuğuna takılmayın bunlar kısa sürede ciddi değişim gösterebilir (ssw ihtimali varsa) şuanlık 20 Şubat civarı ve sonrası için biraz olumluya dönmeye başlamış görünüyor.

    İyi akşamlar

    Azor bu sene ilk defa hemde istediğimiz yerden yükseliyor,ayın 15 gibi yükselişe geçiyor, parazitler gözükmüyor,20 si icin gelişerek gelebilecek bir sinopik. :hfyeni (29):

    Ayın 14-15 gibi azor tam havalanma yerinden İngiltere üzerine doğru yükselişe geçiyor,bu sefer parazit ab ler gözükmüyor, soğuma yavaştan bu tarihlerde başlıyor, ayın 20 su gibi sistem içinde ihtimal mevcut..

    İşte tam söylemek istediğim bu akşam ki Gfs çıktısı,kalbim küt küt atmaya başladı, hadi hayırlısı, bozulmadan gelir inşallah..

    Doğma büyüme İstanbul'da yaşıyorum. İzmir'de hiç yaşamadım, başka biriyle karışmış olmasın?

    İzmir sayfasında geçen senelerde aynı fotorafla ve Yiğit isminde bir arkadaş vardı, yanılmış olabilirim, İzmir' de kar umudu kalmayınca İstanbul'a gittiğini düşündüm,kusuruma bakma .

    Onur35 güzel çalışma eline sağlık,Avrupa'da olan yerler poyrazın şiddetli çalışması sonucu oldu,21-22-23 yılları Poyraz çok etkili oldu,ve bahsettigin şehirlere güzel kar getirdi, özellikle Atina.. İzmir'de kar olasılığı sadece karayelle mevcut,poyrazla gelmesi için kuvvetli ull yakalaması gerek,oda çok zor,ancak şubat ikinci yarı sanki bu döngüyü kıracağız gibi, karayel lazım bize,gerisi kuru soğuk,birde sıcak cephe girişi bende onu sevmiyorum,iki saatte yağmura dönen,dalga geçer gibi..

    Ona Da şükür diyenjer olacaktır mutlaka ama beni karayelle gelecek 850 hpa da -12,-13 olacak hava anca keser..