Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Konuyu tam anlamasam da forumumuzun demirbaşlarından hocalarımızın forumdan ayrılma kararı beni üzdü umarım sorunlar çözülür. Forumdan ayrılma kararınızı değiştirmek için elimden ne geliyorsa yapabilirim... Bizi yalnız bırakmayın : (

    aynı şekilde bende bu ayrılığa hazır olmadığımı hissediyorum 5yıldır üyeyim ama öncesinde de takip ediyordum forumun ana taşlarından olan hocalarımızın gidişini özellikle Paramana hocamızın dediği gibi bir şey sunulmadan bu olayın gerçekleşmesini kabullenemiyorum.

  • GabelBerg10 Abi çok bir samimiyetimiz yok senle fakat gerek esprilerin gerek yazıların gerek yazdığın yorumlarla ne kadar has bir adam olduğunu bilirim hakkında hayırlısı olsun çok üzüldüm. Kararına saygı duymak düşer bize ama seni seven herkesin ne düşündüğünü unutma asla.

  • aynı şekilde bende bu ayrılığa hazır olmadığımı hissediyorum 5yıldır üyeyim ama öncesinde de takip ediyordum forumun ana taşlarından olan hocalarımızın gidişini özellikle Paramana hocamızın dediği gibi bir şey sunulmadan bu olayın gerçekleşmesini kabullenemiyorum.

    Bahsi geçen hocalarımızdan kötü bir niyetle bu foruma hiç bir zaman yazdığına ihtimal vermiyorum. Tam aksine her zaman bilgilendirme ve tahminlerini bize en iyi şekilde sunma gayretinde bulundular. Yanlış anlaşılma veya kalp kırma durumu varsa haksız olan tarafta haklı olan tarafta birbirinden özür diler ve barışılır. Bu forumun değerli hocalarından başka tutum sergilenmesi beklenmemeli ve bu kaliteli ortamın parçalanmasına kesinlikle izin verilmemeli...

    "Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

  • Enes Mirza kesinlikle size tamamen katılıyorum hocam böyle büyük bir bağ büyük emekler hemen koparılıp bir kenara atılamaz umarım yıkıcı değil yapıcı olan bir karar alınır.

  • Ne oldu komşu hocam forumu bırakmış çok üzüldüm durumdan bı haber neler olduğunu bilmiyorum ama hocamı çok üzmüşler burda hiç bir karışık olmadan 10 yıldır nerde ise emek veren bir arkadaşımız hocamız isalalh geri döner sorun çözülür ama insan bir kez kalbi kırıldım o heves kaçıyor

  • Biz balıkesir’e kar beklerken güvendiğimiz dağlara yağdı…


    Hayırlısı olsun insanoğlu hava durumu forumunda bile rahat edemiyor.

    • Offizieller Beitrag

    Arkadaşlar merhaba, iyi geceler.


    Son gelişen olay neticesinde eminim herkesin kendince haklı olduğu pek çok konu var ama konuda herkesi yapıcı olmaya davet ediyorum. Emir hocama özelden ulaşmaya çalışıyorum, belki sorunu halledebiliriz. Sizden ricam lütfen yapıcı olarak yarayı daha fazla deşmeyelim. Olan oldu, artık düzeltmeye çalışıyorum. Lütfen birbirimize yardımcı olalım.


    Konuya yazan herkesin görüşüne de ayrı ayrı çok saygı duyuyorum ve önem veriyorum, bunu bilmenizi isterim.


    Bu forumda çok güzel günlerimiz oldu ve eminim olmaya devam edecek, lütfen tekrardan ricam yapıcı olarak sorunu çözmeye odaklanalım.

  • 9 yılı aşkındır bu forumda emek veren birisine uygulanan tavır doğru değil. Forumda birden fazla kez ban yiyen, banı açıldıktan sonra bile hala uyarı yemeye devam eden insanlar mevcut. Bu tarz insanlar bile forumda durabiliyorken, direkt ban gerektirecek ne gibi bir söylem oldu? Forumda kimse ne olup bittiğini bile bilmiyor. Direkt uzaklaştırmaya sebebiyet verebiliyorsa 1 tane mesaj, buraya paylaşılır bizlerde görmüş oluruz.

  • 9 yılı aşkındır bu forumda emek veren birisine uygulanan tavır doğru değil. Forumda birden fazla kez ban yiyen, banı açıldıktan sonra bile hala uyarı yemeye devam eden insanlar mevcut. Bu tarz insanlar bile forumda durabiliyorken, direkt ban gerektirecek ne gibi bir söylem oldu? Forumda kimse ne olup bittiğini bile bilmiyor. Direkt uzaklaştırmaya sebebiyet verebiliyorsa 1 tane mesaj, buraya paylaşılır bizlerde görmüş oluruz.

    hocam eren hocamız ban yemedi kimsenin tasvip edilmediği şekilde model haritasında bir diyolaga magruz kaldı bunun neticesinde de eren hoca hic bir şekilde geri yapmadı helal olsun sonuna kadar haklı buluyorum kendisini konuda fakat bu tasvip etmediğimiz üslupa bu forumun yöneticisinin sahip olması ve bunlari igleyeci sekilde soylemesini hic yakistiramadim bunu bildiği içinde aramızdan ayrıldı bu kadar tepki verilecek bi durumda yoktu üstelik herkes benzer görüşlerini daha önceki güncellemeler de de yazdı belki bunları söylediğim için ban yiyebilirim canınız sağolsun iyi forumlar

    • Offizieller Beitrag

    Değerli bölgedaslarim tepkinizi anliyorum, olati cozmeye calisip konuyu daha derinlestirmemeye davet ediyorum sizleri, benim için Emirin yeri cok ayrı, elimden geldigince buraya yazmasini istiyorum ve yazmasi icin surekli temasta olacagim..

  • Gece Emirin bıraktığını ve sebebini telefondan öğrendiğimde normalde artık yazmayı düşünmediğim bir konuda bir şeyin altını çizmek için yazmaya karar verdim neticede bu konunun canlanmasinda yaklaşık 2 sene civarı payım ve emegimin olduğunu düşünenlerden birisiyim tıpkı Emir ve bizden daha fazla görev yapmiş Enes kardesim gibi. Burada insanlar para karşılığı olmadan onca emek verip vakitlerinden ayirıp yazip çiziyor. Kışın sistemlerde yapılan detaylı haritalı tahminlerin sosyal medyada paylaşilmamasina ragmen ! Özellikle 9-10 sene geçirmiş birine güle güle giden gitsin diyip kestirip atmak ve banlamak kadar yanlış bir şey yoktur. Heleki bu kişi bölge sorumlusuysa o kadar insanların sorularına vakit ayırıp elinden geldiğince cevap verip emek harcamışken. O kadar emek var yani insan geri kazanmaya çalışır ne bileyim sadece empati yapmak gerekiyor. Neticede karşıdakinin bir gururu olduğunu unutmayalım, kimse burada çocuk degil o gurur incinip koptuktan sonra zaten ban kalksa ne olur kalkmasa ne olur. Herkes bazıları gibi 20 kere banlanip geri dönen bir karaktere sahip değildir. Son zamanlarda yapılan büyük yanlışlar olduğunu düsünüyorum eski üyelere. Herkes eleştiriye açık olmalı, karşıdaki özellikle eski bir üyeyse kim olursa olsun büyük yanlış yapıp küfür etmediği ve yapıcı olduğu sürece güle güle giden gitsin denmez tam tersi geri kazanmaya çalışılır. Bu resmen argoda tırnak içinde " hadi uza git buradan seninle uğraşamam artık demekten bir farkı yoktur " Herkesin belli başlı kırmızı çizgileri oturmuş bir karakteri vardir. Neyse herkesin hakkında hayırlısı ama bu üslup doğru değil. Hayırlı hafta sonları diliyorum.

  • mevzudan haberi olmayan ben. nolmuş ya hu. rica etsem özelden birisi yazabilir mi ?

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • olayı şimdi öğrendim.

    Yerimiz de tarafımız da haklıdan yanadır.

    Saygılarımla.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Vay arkadaş neden hep birileri gitmek zorunda, sende git arkadaş, sende git, oda gitsin, buda gitsin, yav zaten gideceğiz şu ölümlü dünyada.


    Ama ölmeden kaybetmek nedir arkadaş, bak Hakan abim de gitti unuttukmu tabikide hayır, hala şuralardan bir yerlerden çıkıp paylaşım yapacakmış gibi geliyor.


    Senin yerinde Hakan abimden az değil GabelBerg10 arattırma kendini, buna hakkın yok.


    Siz hiç mezarlığa gittiğinizde yıllar önce ölmüş bir yakınınızın mezar yerini aradınız mı hiç?


    Ya da iki mezar arasına sıkışımı tüm pişmanlıklarınız, yaptıklarınız yapamadıklarınız…


    İki dünya arasında bocaladınız mı?


    Ya da üzüntüyle hasret arasında boğuldunuz mu?


    İşte bütün bunları düşündürüp durdurun bana.


    Neden düşündüm derseniz?


    Mezarlığın birinde bir aileye rastladım ve daha yirmi yıl önce ölen dedelerinin mezarını bulamıyorlardı, şaşırmış koyunlar gibi dolaşıyorlardı. Sanki bütün toprak inliyordu vefasızlıklarının altında…


    “Ahhh dedim ahhh be, zamanı gelince sen de unutulacak mısın senin de çocukların torunların senin de mezarını böyle bulamayacak mı?”


    Senin de bir mezar taşın olacak mı acaba?


    Acaba bu dünyanın bir kalanı var mı?


    Bin yalanı olduğu aşikar oysa…


    Bu düşünceler beynimi alıp uzaklara bilinmeyene götürürken içimde umuda dair tüm kapılar kapanıyordu bir bir…


    Elbet günü gelince bizde tüm perdeleri kapatıp diğer pencereden başka dünyadan/dünyalardan bakacağız aleme.


    İşte o zaman bu dünyada unutulmamak, yok olmamak gerektiğini düşünüyorum.


    Düşünün Aşık Veysel’i, Neşet Ertaş’ı, , Mehmet Akif’i, Nazım Hikmet’i, kralları, padişahları ya da daha nicelerini…


    Kim bilir onlarla komşu olan, onların devrinde yaşayan, onlarla aynı sofralarda bulunan onlarla sohbet eden ve daha ne kadar çok insanlar vardı devirler boyunca.


    Biz sadece saydığımız isimleri yazıp çizenleri, fikir üretenleri, kralları, padişahları biliyoruz, arkasında iz bırakanları unutmuyoruz, tanıyoruz, hatırlıyoruz.


    Mezarlarını görmesek de onları romanlarda bir kahraman gibi, şiirlerde harflerin kardeşliği gibi hep canlı tutuyoruz hafızamızda.


    Oysa onların çevresindekiler aynı devirde yaşamış insanlar ve diğerleri…


    Kimse bilmiyor, hatırlamıyor hatta aileleri torunları bile… Hiç oluyorlar adeta


    Tüm bunları düşünürken beynimin uçurumlarında ölüm ve yaşam parçalanırken şuna karar verdim:


    Bu dünyada kalmak için yüzyıllar sonra da hatırlanmak için yaşamak, yaşatılmak için ve hatta hiç unutulmamak için beden gittikten sonra bizi yaşatacak bir şeyler yapmalıyız bir kitap bir sanat eseri bir şarkı bir okul vesaire…


    Tıpkı Nazım gibi, tıpkı senin gibi GabelBerg10 tıpkı Enes Güleç(17) hocam gibi.


    O kadar güzel dostluklar kurdunuz ki burada, o kadar güzel bilgiler, paylaşımlar yaptınız ki karşılıksız ağlamıcam ulen.


    Mesela o kadar güzel şiirleri yazmasaydı mezarını hiç görmediğimiz nazım hikmet’i duyabilir miydik?


    Sesi ta Rusya’dan buralara Anadolu’ya hatta bütün dünyaya ulaşır mıydı?


    Lakin biz biliriz ki fikirleri hiçbir mezar gömemez, fikirleri hiçbir toprak örtemez!


    Yeter ki kendimize güvenelim, düşünelim, hayal edelim, hayallerimizin peşinden gitmeyi bilelim.


    Zira insanın hayalleri ömründen daha büyüktür.


    Şimdi sana sesleniyorum her ne karar alırsan al seviliyorsun ve asla unutulmayacaksın. Sana senin gibi gelmeyenlere, senin verdiğin değeri sana çok görenlere, gelmesi için güller yetiştirip gittiğin zaman yollarında diken bulduğun yerlere, manasını kaybetmiş gönüllere, ummadığın anda yüzünü senden çevirenlere Allah'ın selamından başka verecek hiç bir şeyin olmasın. Sağlıkla ve DOSTÇAKAL...

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Narsil

    Hat das Thema geschlossen.
    • Offizieller Beitrag

    Konu kapatilmıştır bir süreliğine, dün 2 moderatörün yapici olalim cağrisina lutfen uyunuz olayi farkli yerlere çekmeye gerek yok.

  • Narsil

    Hat das Thema geöffnet.