Balıkesir güzel yağış almış
Marmara Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
March 4, 2022 at 10:19 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
Kocaeli barajlarının son durumuna dün bakmıştım. Yuvacık barajı 29 Kasım güncellemesinde doluluk oranı %29 du.
Bugun tekrar baktım 30 kasım itibari ile %76 . 1 günde bu kadar artması normal bir durum mu?
kartepe deki eriyen karın 1 günde bu seviyeye çıkarması mümkün değil gibi duruyor. Anlamadım bu durumu.
Hava konusundan biraz bağımsız oldu, kusura bakmayın tekrardan.
Hocam Isu sitesinden bakarsaniz %33 gözüküyor.
Izmit su sitesindeki kısımda bir hata var.
-
Kocaeli'de dün gerçekleşen toplam yagişlar bu şekilde, gece yarisida ekstra 5-10mm arasi aldık.
-
Kocaeli'de dün gerçekleşen toplam yagişlar bu şekilde, gece yarisida ekstra 5-10mm arasi aldık.
Gece 12 gibi baktigimda 40mm gecmisti ustune 2 saat aralıksız yağdı fazla olması lazım dilovasi
-
Dün gece çoğu yeri sel basmış yağışlar çok etkiliydi.Barajlara büyük faydası oldu.
-
İki gün önceki kaz dağları istasyonunda kaydedilen değer onaylandı. sitede yerini aldı
24 saatte 315.8 mm
dünkü değer henüz onaylanmadı sitede görünmüyor şu an
evveli günkü değerler şöyle
-
4ünden sonra aralık 8 de de yağışlı sistemin etkisindeyiz ecmwf ens'e göre
-
- Official Post
Bilen beni düzeltebilir ama son zamanlarda bu kadar sürede yağan en ciddi yağış olmalı kaz dağlarına düşen.. Bu değerler bile bazı yerlerin yıllık yağış ortalaması:)
-
Narsil ne var ne yok vakumluyor.Merkeze bir şey kalmiyor hepsini güney tarafı alıyor.
-
Bilen beni düzeltebilir ama son zamanlarda bu kadar sürede yağan en ciddi yağış olmalı kaz dağlarına düşen.. Bu değerler bile bazı yerlerin yıllık yağış ortalaması:)
Yaklaşık 10 senedir takip ediyorum iki günde 500 küsür mm yağış aldığına ilk defa denk geliyorum.
-
- Official Post
Narsil ne var ne yok vakumluyor.Merkeze bir şey kalmiyor hepsini güney tarafı alıyor.
kaz dağları yada genel anlamda dağlarda bu etki var. Yazın tatile gittiğimde özellikle belirli bir yönden gelen yağışların dağlara doğru gittiğini çok görmüştüm..
-
- Official Post
Yaklaşık 10 senedir takip ediyorum iki günde 500 küsür mm yağış aldığına ilk defa denk geliyorum.
Valla bende hatırlamıyorum bir ara sanırım 2009 eylülde bandırmada 250 mm ler görülmüştü bu onunda 1,5 katı kadar neredeyse..
-
Valla bende hatırlamıyorum bir ara sanırım 2009 eylülde bandırmada 250 mm ler görülmüştü bu onunda 1,5 katı kadar neredeyse..
Benim aklımda 100-150mm diye kalmış o zaman da marmara genelinde aşırı bir yağış vardı.Ama Kazdağlarına düşen bu yağış çok çok fazla, dengi çok azdır.
-
Narsil evet ilgili haberi buldum.248mm muhteşem bir değer.
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde şiddetli sağanak yağış etkili olmaya başladı.
Geçtiğimiz günlerde metrekareye 248 kilogram yağış düşmesi nedeniyle selin büyük zararlara yol açtığı Bandırma'da beklenen ikinci yağışlı hava dalgası Cumartesi akşam saatlerinde başladı.
9 Eylül 2009 Ölçülen en yüksek yağış miktarları Marmara sel felaketi :
Balıkesir - Bandırma : 253 Kg
İstanbul - Çatalca : 205 Kg
Balıkesir - Erdek : 170 Kg
İstanbul - Silivri : 128 Kg
İstanbul - Sarıyer : 107 Kg
Tekirdağ - Merkez : 103 Kg
Kırklareli - Merkez : 97 Kg
-
- Official Post
Narsil evet ilgili haberi buldum.248mm muhteşem bir değer.
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde şiddetli sağanak yağış etkili olmaya başladı.
Geçtiğimiz günlerde metrekareye 248 kilogram yağış düşmesi nedeniyle selin büyük zararlara yol açtığı Bandırma'da beklenen ikinci yağışlı hava dalgası Cumartesi akşam saatlerinde başladı.
aynen hatta meşhurdur o yağışlar, stanbulda tır parkını sel basmış ölenler olmuştu.. Düşün bu rakamlar komik kalıyor 2 gün 500 mmler dünüde ekle 600 leri geçmiştir..
-
-
Pazartesi Edirne Kırklareli çevresinde kar olasılığı Varmı ?
-
- Official Post
her ne kadar bu modellerin değişeceğini bilsekte ay ortası bazı senaryoların ciddi düşüş gösterdiği görünüyor, temennimiz bu senaryoların sayısının dahada artması..
-
her ne kadar bu modellerin değişeceğini bilsekte ay ortası bazı senaryoların ciddi düşüş gösterdiği görünüyor, temennimiz bu senaryoların sayısının dahada artması..
Bunun gibimi mesela
-