12.58'den beri bir deprem yok Marmarada.
Artçı frekansı iyice azaldı.
12.58'den beri bir deprem yok Marmarada.
Artçı frekansı iyice azaldı.
Yirtilmanin doguya doğru olduğunu diger tweetlerinde belirtmiş.
Kırılmaya dirençli alan acaba daha uzun kırılmayı engellemiş olabilir mi ?
Ramazan hoca başka bir faya sıçradı cümlesi masaldan ibarettir dedi.
Etik sınırları aştı herkes diyor.
PergamoN hocam ne diyorsunuz ? Size demiştim 1754 segmentimi kırıldı acaba diye olmuş olabilir mi bu? Gerçi Cenk hoca kırıldı anlamında yazmamış gibi
Cenk hocanın fay haritadindaki renklerin ayrı bir tanımlaması var mi?
Cenk hoca kırgın sanırım. Tekrar twitler attı.
Fatih Altaylı youtube kanalında Celal Şengör kandilli verilerini yorumluyor.
2019 Silivri depremi ana fayda değildi, bu ana fayda dedi. Tekirdağdan başlayan ve Adalara kadar uzanan kısmın tek seferde kirilmasini zorlaştırdı dedi. Bu konumdan doğuya doğru yaklaşık 130 km kırılabilir tek seferde diyor. 7.2,ye kadar büyüklük çıkabilir. 8-9 Şiddet hissedilir diyor bu durumda. Özellikle guneyde bazi noktalar 10 Siddetine ulaşabilir dedi.
AKOM'dan yapılan açıklamaya göre Istanbulda metrolarda ulaşımda herhangi bir sorun yokmuş.
Acil durum prosedürü uygulanmış. Herkes çıkartılmış. Ardından trenler bos çalıştırılıp kontrol edilmiş.
ISKI ve IGDAS'da da sorun yokmuş.
Sehir merkezinde dün aksamdan beri kayda deger bir yağış olmamasına rağmen Kartepe kendi yağışını şimdiden kendi oluşturmaya başlamış ve ciddi bir birikim oluşmuş.
Kameralardan canlı bir şekilde hem Kartepeyi hem de kuzuyaylayi izleyebilirsiniz.
Dikkat ediyorum Izmit istasyonu yağışı genelde az ölçüyor son sistemlerde.
Basiskeleye Kartepeye bakıyorum 20 23 mm, İzmit 9 mm.
Bir sorun var gibi.
Izmit merkez 2 dakika dolu yağdı.
Kocaeli barajlarının son durumuna dün bakmıştım. Yuvacık barajı 29 Kasım güncellemesinde doluluk oranı %29 du.
Bugun tekrar baktım 30 kasım itibari ile %76 . 1 günde bu kadar artması normal bir durum mu?
kartepe deki eriyen karın 1 günde bu seviyeye çıkarması mümkün değil gibi duruyor. Anlamadım bu durumu.
Hava konusundan biraz bağımsız oldu, kusura bakmayın tekrardan.
Hocam Isu sitesinden bakarsaniz %33 gözüküyor.
Izmit su sitesindeki kısımda bir hata var.
Arızayı yapmaları güzel ancak illaki kullanıcının farkedip mi bildirmesi gerekli.
Düzenli kontrol yapmalari lazim.
Veriler bozulmuş oluyor bu şekilde.
Izmit istasyonu yağış verisi hatalı gibi geldi.
Bütün şehir 12 13 mm, izmit 2.3 olmasi imkansiza yakin. Ayrıca prncereden baktığımda da bunu net goruyorum zatem 😬
Ne zaman guzel sistem olsa ya yağış doğru ölçülmez ya da sıcaklık kalibrasyonu olur.....
Çoğu istasyon tek günde Kasım ayı yağış ortalamasını geçecek gibi duruyor.
Kasım totalinde ortalamanın 2.5 3 katıyla kapatacağız gibi.
Ömerli baraji güzel yağış aldı gerçekten.
Topraktaki yer altı sularının dolmasi gerek. Yer altı suları ne kadar dolarsa ileriki yağışlar o kadar baraja daha pozitif yansır.
İzmit yeşil olmasına rağmen radarda yerler ıslanmadı bile. Sanırım alt seviye nemli değil hala.
Reklamlara, askeri geçişlere, sosyal medyaya baktıkça insanın gözleri doluyor.
Barajlar 19.89'a geriledi. Haftaya bugün barajlar 15.5 civarında olacak. Zaman daralıyor.
Hocam haftaya bugün en fazla 18.1'e düşer.
Ama kritik seviyeler tabi ki. Kuraklık süresi arttıkça toparlanmasi için üstel olarak daha fazla yağışa ihtiyaç duyuluyor.
Acil durum gemisi Istanbuldan yola çıkmış.
Bakan açıklama yapıyor.
Canakkale merkezi rüzgarin yönü açısından teget geçiyor.
Hastane ve üniversite teyakkuz halinde ancak boşaltılma yok.
15.1 kmlik hatta ilerlemiş yangın.