Öldüm bittimlik bir durum yok.Siz beklentiyi yükselttiğiniz için kışı bitiriyorsunuz.5 gündür muazzam bir sistem yaşadık.Barajlar yarın 50 bandını geçecek.1 hafta 10 gün yüksek yeriz sonra tekrar yağmurlarla barajlar dolar Allahın izniyle.
Posts by Mucahit5461
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Nasil kar yağışı varmi,haftasonu cocuklari göndereceğim bari kar görsünler 😁
Ben kameradan bakıyorum,gitmedim ama şuan yağıyor.
-
Kartepe sistem giderken yine şov yapıyor.Poyrazı çok sever.
-
Radar baya dolu.Dün akşamdan da güzel duruyor.
-
Kartepe iyi yağış alıyor.
-
Thomas55 Kış başladığından beri hemen hemen her güncellemede 240+sonrası böyle bir senaryo bulunur.Sorun şu ki hep 240 olarak kendini güncelliyor.5 gün sonrasında da 264 h olarak kalır.10 gün sonrasında da.
-
Radar çok iyi.Kesintisiz yağar bu görüntüde.
-
Anlık 850 hPa ve diğer verilere nereden bakıyorduk?Bir site vardı unuttum.
-
Görünen o ki Trakya köyleri unutulmaz bir sistem yaşayacak.Yıllardır bekliyorlardı.Hayırlı,bereketli olsun.
-
Bu yağışlardan sonra barajlar 44-45 bandına gelir diye düşünüyorum ama sonrası için hala daha ciddi yağışlara ihtiyacımız var.İstanbul barajları bu nüfusu kaldırmıyor bu su götürmez bir gerçek.
-
Kayak merkezlerinin kar alıp almayacağını bu haritadan göremezsiniz.
-
Şükürsüz olmamak lazım.2-3 gün boyunca güzel yağış gözüküyor.Kar bekleyenler için elbette üzücü ama yağış güzel duruyor.Beklentiyi(kar olarak)ne kadar düşük tutarsanız o kadar iyi olur sizin için.
-
Barajları en iyi kar suyu doldurur .
Elbette ama kar yağmıyorsa tabiki yağmura şükrederiz.Şu aşamada yağmadığına göre ve barajların hala suya ihtiyacı olduğuna göre her damla önemli.
-
ECMWF yağış olarak gayet iyi diğerlerine göre.Kar ikinci beklenti.Yağış olmalı.
-
İnsana deniz planı yaptıracak bir diyagram.Süper.
-
Bu önümüzdeki sistem ders olmuştur buradaki herkese.Erken konuşmamak lazım hiçbir sistem için.Nereden nereye geldi modeller.
-
Hiç derdim yokmuş gibi Gassal izledim,mahvetti beni.Sonunu genel gidişattan az çok anlamıştım ama çok dokundu hikayesi.
-
Olsun en azından barajlar 40 bandına geldi.Kar için zaten ümidim yoktu,yağmur gelse yeter.En kötü senaryoda 20 Ocağa kadar pide oluruz.Sonra tekrar toparlarız.Karalar bağlamaya gerek yok.Uzun süredir yağışlı periyottayız.
-
Bu haliyle bana öyle hissettiriyor ki Ocağın ikinci yarısını bekle.Bu endeksler ile sistemi rahat rahat alacağımızı zannetmiyorum.Gelirse de saç baş yoldurtur bize gelene kadar.
-
Daha çok şeyler değişir.Sistem gelecek mi gelmeyecek mi ancak 1 Ocak ve sonrasında şekillenir.Fazla beklentiye girmeden umutla takibe devam edeceğim.