yağmur yağıyormuş öyle duydum doğrumu bilmiyorum, olabilir çünkü siklon karaya çıkıyor ortalığı dağıttı ama geçince düzelecek şartlar
MGM verisinde 0 derece gösteriyor ama yağmur yağıyorsa üzücü gerçekten.
yağmur yağıyormuş öyle duydum doğrumu bilmiyorum, olabilir çünkü siklon karaya çıkıyor ortalığı dağıttı ama geçince düzelecek şartlar
MGM verisinde 0 derece gösteriyor ama yağmur yağıyorsa üzücü gerçekten.
Hopa taraflarını saatlerce bu devasa kütle vuracak.Ekstrem bir örtü çıkabilir.Buraların kamerası var mı canlı bakabileceğim.Varsa söylerseniz çok iyi olur.
Burada olan birisi var mı neler oluyor orada
Muhtemelen siklon çekirdeği doğularken üstte biriktirdiği nemi komple Trabzon'a taşıyacak.Şİmdi bakınca öyle bir ihtimal var gibi.
Sabah radarı takip ettim.Baktım kütle geliyor ve bundan sonrada pek gelecek gibi değil diyerek yürüyüşe çıktım.Yerler buzdu.Hiç örtü görmemekten iyidir.Elbette şuan Karadeniz'in yaşadığı sistemi imrenerek takip ediyoruz ama nasipten ötesi yok.Hamdolsun güzel sayılacak örtü gördüm.Zaman zaman eridi zaman zaman tekrar yağdı ama nihayetinde 15 cm civarı bir ortalama sistem yaşadım diyebilirim.Ben kendi adıma bu sistemi ve kışı kapatıyorum yavaştan.Bu sistem özelinde veya öncesinde kalbini kırdığımız kişiler varsa affola.Hayırlı forumlar dilerim.
Konunuzu heyecanla ve biraz imrenerek takip ediyorum.Doğu Karadeniz'de oluşan sıcak çekirdekli siklon muazzam.Memleket Trabzon olduğu için merakla takip ediyorum orada olmasamda.Artvin civarlarına güzel örtü gelecek gibi bu siklon neticesinde.Çok güzel bir sistem yaşadınız,yaşıyorsunuz.Umarım bizlerde önümüzdeki sene en az bu kadar güzel bir sistem görürüz.(Buradaki bölge yetkilisi daha iyi bilir ama sanki oluşum daha çok Trabzon doğusuna yarıyor şu görüntüde.Rize Artvin dolaylarına.Tabi dönüş hareketiyle ne olur bilemem.)
Hayırlı akşamlar.10 Mart için akşam GFS güncellemesinde bazı senaryolarında denemeler var.Endeksler çok uygun değil gibi şuan ama onu bir süre şahsen takip edeceğim olmazsa kışa veda edeceğim.
yükseklerine doğru yola çıkacağız birazdan bakalim ne düşmüş oralara
Fotolar ve haberlerinizi bekliyoruz,merak ettik.
Bu arada Karadenizde de o kadar sert sistemde bile ancak İstanbul kadar örtü alan yerler de var.Düşünün o kadar soğuk geliyor ama tam örtü alamıyorsun o baya üzerdi:En azından sistemin kırıntısıyla örtü aldık deyip geçiyoruz.
merkez 15 20 cm köylerde 35 40 vardır basılmamış yerde
Bak o kadar üzüldünüz en sonunda turnayı gözünden vurdunuz,hayırlı olsun sizlere.
Boğaz hattına da bir şeyler geliyor gibi.
Çatalca köyleri 50-60 cm'i bulabilir.
O asıl canavar Avrupa’ya inecek gibi ama şu mevcutta tepemizdekiler dönüş hareketine başladı sanki o genel manada güzel örtü yapabilir.Bence bu saatten sonra fazla yağış Avrupa’da olacak ama Anadolu’da alır bir şeyler.
Ben burada sadece kışları duruyorum.Mesela Mart başlayınca sistem ümidi yoksa bir sonraki Kasım'a kadar girmiyorum foruma ama kimseyi iğneleyici de konuşmamaya çalışıyorum.Her sistemde böyle garip arkadaşlar gelip laf atıyor ve işin garibi farklı isimlerle tekrar türüyorlar.Bıkmadan ve usanmadan.Herkesin morali bozuktur ama öyle ya da böyle burada herkes amatör olarak bu işe gönül vermiş kişiler.Hatasız kul olmaz onlar da hata yapar ama bunu yaptı diye gelip burada haddi aşmaya gerek yok.Burada foruma bir suç bulacaksam o da şu olur.Sosyal medya dilini biraz değiştirme gerekliliğidir.Sistemin İstanbul için büyük potansiteli olmadığı belliydi.Bunu sistemi tanıtırken belirtmek iyi olabilirdi ve ek olarak Karadeniz için büyük potansiyel olduğunu ama İstanbul'un normal bir sistem geçireceğini belirterek insanların sonradan size yüklenmemesini sağlayabilirdiniz diye düşünüyorum naçizane.Herkesin emeklerine sağlık.Şu kışın belkide son sistemini kimsenin kalbini kırmadan geçirmeye çalışalım lütfen.İyi forumlar.
burcin AB alanının hareketi yüzünden rüzgar yönü değişiyor.Rüzgarın poyrazda olmaması da o ab alanının hareketi yüzünden aynı şekilde poyraza dönecek olması da o AB alanından kaynaklı.Yani doğru bir cümle onu kim kurduysa.
Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa Marmara merkezli sistemlerin ana çıkış noktası kutup-iskandinavya Balkan rotası aşağısı olunca mükemmel oluyor Sibirya üzeri kırımdan giriş yapan her soğuktan bize genel de kırıntı kalıyor özellikle yağış yönünden
Hafızanız sizi yanıltıyor.2012 Sibirya sisteminde Marmara güzel kar almıştı.
Kartepe verisi MGM'de yok ama yüksek ihtimalle 2m üzeri olmuştur örtü.
6 Ocak 2017'den 15 gün sonra Karadeniz efsanelerinden biri gelmişti.Şimdi Karadeniz efsanesi sistemin ardından Martta son bir vurgun gelir mi diye umut ediyorum ama Mart'ta gelen sistemler eskisi gibi olmuyor.
Bu hat boş kaldı maalesef.Kütleler GD yönlü harekete devam ediyor.Yön değişimi olacak mı berkeeldek
Güncel AO-NAO varsa paylaşabilir misiniz? @SnoW_