Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İsyan etmenin anlamı yok, Samsun perşembe ve kısmen cuma akşamı zaten güzel bir kapanış yapmıştı. MGM'nin bu kadar kısa vadede yanılması ise tam bir facia. Yağmura da ihtiyacımız var. Şubat haricinde, Aralık, Ocak, Mart ayında kar gördük. Olan olduktan sonra konuşmanın anlamı yok ama İcon bir çalıştırmasında bu sabah saatlerinde yaşanan yağmuru öngörmüştü, inanmak istemediğim için ekran görüntüsü bile almadım. Güzel bir kış geçirdik, seneye nasip.

  • Şu saatten sonra mgm ye güvenerek ne yola çıkarım ne de bakarım, orda oturup bu işi yapanlar yaptıkları işin hakkını vermiyor, çünkü bu kışın başından beri bilmem kaçıncı yanılma? “tahmin” tamam ama söylendiği gibi bu kadar kısa vadede yanılınıyosa bu işi yapmasın mgm gerek yok, bizim burdaki hocalarımız üstadlarımız bu işi daha iyi yapar.

    Keşke herkes hakettiği yerde olsa .

  • Trabzon sahilinde oturanlar bu sistemden birşey anladınızmı allah aşkına cumartesi sabahı 1/2 saat yağan etkili kar'ın dışında akşama kadar ince ince yağan aynı zamandada yağarken eriyen bir sistemden ibaret. bu arada okan bozyurt yeni paylaşımında asıl kar önümüzdeki günlerde gelecek diyor ama hiç umudum yok.

  • Vortex kim biz kim :D2

    Eşofmanlı hocanın bir sözü vardı. Orta ve Doğu Karadeniz'in vortekse ihtiyacı yoktur. Kendi kendine bir vortekstir zaten. Bölgemizin yağış konusunda sıkıntı hisseden bölgeleri Samsun ve Trabzon merkez.

  • Vorteks hayali rakım sistemi gerçeği olarak karşımıza çıktı. Sağlık olsun. Samsun adına perşembe gecesi yaşadığımız sürpriz zaten içimizi rahatlatmıştı. Kaldı ki bugün de muhtemelen 200-250 metre ve üzeri sağlam kar aldı. Yine de bu kadar kısa vadede Mgm'nin tahminlerinde bariz hatalar olması garip tabi. Uyarıyı verirken sahiller için yağmur ve kky ihtimalini belirtmiş olsa çok sorun olmazdı.

  • Evet arkadaşlar. Bir kışın daha sonuna geldik. Sahiller için sınırda kalan sistemler gördük. Saçları beyazlatacak cinsten. Kardan değil tabi. 😂 Trabzon sahilde beklenilen kar yağmadı. Doyasıya bir kartopu oynayıp kardan adamımızı yapamadık. Bunca zaman bu kadar soğuk tarafta kalıp istediğimiz olmadığı için insan daha çok üzülüyor. İşin sevindirici yanı havada 3-4 defa kar gördük. Yüksek kesimler için mükemmel bir kışı geride bıraktık. Bu yıl yayla zamanında diğer kışa kadar erimeyen kar yığınları ile karşılaşmak mümkün. Kürtük deniyor bunlara. Herkese selamlar. Ölmez sağ kalırsak seneye görüşmek üzere. Herkese güzel günler diliyorum