GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Ocak 2022)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Orası öyle her sistemde öyle görüntüler olmaz tabi bazısında 144-168'de istikrar sağlar. İzlanda kökenli sistem olacağı için ben çok önemsemiyorum azor bu şekilde yükseldiği sürece bi cacık olmaz Gfs gibi gelirse daha iyi olur ama. Bize Ecmwf'nin 72-96 saat sonrası lazım ileriyi görebilmek için.

    Hocam dur ne yaptın izlanda sistemi bir cacık olmaz deme yağış getiriyor en azından onuda arıyoruz yağış gelsin :)


    Bu arada güncellemenin çok iyi olduğu söylenemez tabi ama yine de hiç yoktur iyidir modundayım.

  • excuseme 240 nasıl abi hiç biseý beğenmiyorsun sende azor bence iyi bölge bölge değişir şuan karadeniz odaklı gibi olur bence 850 hpa daha iyi olcak karasal bölgeden güçlenerek gelcek

  • excuseme 240 nasıl abi hiç biseý beğenmiyorsun sende azor bence iyi bölge bölge değişir şuan karadeniz odaklı gibi olur bence 850 hpa daha iyi olcak karasal bölgeden güçlenerek gelcek

    Karadeniz içinde kötü arkadaşım daha 192.saatde sana söylemişim kötü olduğunu 240.saate bakarsan karadeniz kıyıları içinde kötü olduğunu anlıyacaksın zaten. Ocak ayında dağlara kar yağmasınımı kovalıyoruz ?

  • Ecmwf akşam güncellemeai bitmiştir. Azor biraz daha derli toplu olsa bize çok sokulmasa daha güzel görüntüler görebilirdik.


    Model biraz kendine gelmeye başladı sabah akşam alakasız güncellemeler yapmayı bıraktı önceki 10 gün çok kötüydü. Tabi yine değişimler olacaktır, tüm ülkenin lehine olması dileğiyle.

  • neyını begensın yahu sız de?ocak ortası kıyılar ıcın kar yapabuılecek bır sıstem olursa,kıyısıyla tepesıyle kısı yasayabılırız ancak.kıyılar adına kar falan olmaz.mart nısan olsaydı evet hak verırdım.bız kıyıların kar gorebılme sansının en yüksek oldugu zamanları boyle kıytırık sıstemlerle gecırme ıhtımalımız olunca,begenmemek de cok normal!

  • Azor'un yukarıya tırmanmasını engelleyen duvar çok güçlü. Sabahki ana fikirinden hiç şaşmadı Ecmwf .

    Azor bu kadar tırmansa ama biraz kendini toplasa yine bizim işimizi görür hocam azorun kuzeye tırmandığı koordinat gayet yeterli

  • Hocam dur ne yaptın izlanda sistemi bir cacık olmaz deme yağış getiriyor en azından onuda arıyoruz yağış gelsin :)


    Bu arada güncellemenin çok iyi olduğu söylenemez tabi ama yine de hiç yoktur iyidir modundayım.

    Ocak ayında barajlar için yağmurmu kovalıyoruz karmı belli değil ^^ Ben şahsen Aralık sonuna kadar yağışda kovaladım ama artık Ocak ve Şubat kırmızı cizgidir zaten barajlarımız içinde kar lazım 1-2 cephe sistemiyle olacak iş değil.

  • Bu görüntüleri beğenmek ,


    Ölümü görüp ,sıtmaya razı olmaktır.


    Yapacak bir şey yok.


    Ecmwf nin 10 günlük radarında soğuk ve yağışlar tatmin edici değil.


    Bekleyeceğiz ,hayırlısını dileyeceğiz.

  • Ocak ayında barajlar için yağmurmu kovalıyoruz karmı belli değil ^^ Ben şahsen Aralık sonuna kadar yağışda kovaladım ama artık Ocak ve Şubat kırmızı cizgidir zaten barajlarımız içinde kar lazım 1-2 cephe sistemiyle olacak iş değil.

    Hepsini kovalayalım hocam hepsi bol bol yağsın, önce yağmur sıcak cephe geçerken sonra soğuk cephelerle!! kar :)

  • Azor bu kadar tırmansa ama biraz kendini toplasa yine bizim işimizi görür hocam azorun kuzeye tırmandığı koordinat gayet yeterli

    Hocam bilmiyorum ya ben sizin gibi düşünmüyorum . Yani bu görüntüde diyelim ki Azor bir ayağını bizden çekti kendini topladı , yine de soğuğu güney enlemlere indirmesi , önü kapalı olduğu için çok zor , bir koridor bulması gerekiyor . Ama tabii ki şu an çok uzun vade , daha çok sular akar ,takibe devam edelim .

  • şimdi 12 13 gibi olunca sistem kaybolacak yada yeterli soğuk girişi olmayacak ayın 20 sinden sonra bekleyeceğiz ozaman bişi yakalarız oda biraz kar goruruz gibi sahil ve alcak kesimlef bu gidişat değişmez ise 1 veya 2 kez kar girebiliriz ancak geçen yıl benzeri bir kış olacak gibi bir yandan gelen zamlardan sonra uzun vadeli bir soguk sistemde ne kadar çok istesek te çoğu ekonomik koşullardan zorlucak herkezi bunun için 1 2 gğn yağışı bol kar gireceğimiz hızı sistem hem kar hasretini bitirr hem insanlı ekonomik zorlamaz :)

  • Bence aceleci davranıyorsunuz arkadaşlar ay ortasında bir şey olmadığı zaten ortada Gfs'de Azor olabilecek en iyi konumdaydı onda bile -6 anca girdi o subpolar sistemin maksimumu o zaten. Kıyıları da ilgilendiren kısım ayın 18'inden itibaren Sibirya Yb'si batıya genişlemeye başlayınca başlıyor o saatleri de Ens'de görebiliriz üyeliği olan biri paylaşım yapsa güzel olur aslında.